Jikiden Reiki – A Reiki, amit nem befolyásolt a nyugati kultúra

Chiyoko Yamaguchi egészen 2003. augusztus 13-án bekövetkezett eltávozásáig gyakorolta és tanította a Reikit. Halála után fia Tadao Yamaguchi veszi át a Jikiden Intézet vezetését és ezen évtől kezdve tart külföldön is szemináriumokat. Napjainkban 44 országban több mint 10 ezer hallgatója és több mint 200 tanára van ennek a reiki iskolának. Magyarországra 2009-ben Nishina Masaki révén jutott el a Jikiden Reiki.

A Jikiden Reiki meghatározása

A reiki Mikao Usui által az 1920-as években felfedezett energetikai gyógymód, melynek gyökerei Japánban erednek. Az eredeti név japánul “Shin Shin Kaizen Usui Reiki Ryoho” – Usui Reiki Gyógyítás Módszer az elme és a test fejlesztése révén. A Jikiden Reiki ezt az eredeti tanítást mutatja be tisztán és hitelesen.

A Jikiden Reiki eredeti japán reiki, melyet nem befolyásolt a nyugati kultúra

A Jikiden Reiki sokkal több mint egy stressz oldó terápia. E módszert alkalmazva, számos akut és krónikus probléma, legyen az fizikai vagy lelki eredetű, sikerrel gyógyítható.

Usui mester – Dr. Hayashi sensei – Yamaguchi család tanátadási vonalán megőrzött eredeti tanítás számos éve bizonyítja a módszer biztonságosságát és hatékonyságát.

A reiki egy letisztult, nem vallásos terápiás energia kezelés, mely akkor is működik, ha nem hiszel benne.

A Jikiden Reiki tartalmazza a Reiki eredeti szellemiségét és technikáit, melyeket nem tanítottak korábban a nyugati Reiki rendszerben.

A Jikiden szó jelentése “közvetlen átadás, tanítás“

(Dr. Hayashi senseitől)

Mentes a nyugati hatásoktól. Visszatérve a gyökerekhez, a Reiki lényege fedezhető fel. Jellemzője az egyszerűség és a hatékonyság, melyről a végzett Jikiden hallgatók számos pozitív visszajelzést adtak.

Jikiden Reiki Banner

A Jikiden Reiki Intézet céljai

Jikiden Reiki - Nem befolyásolta a nyugati kultúra

  • Könyvek kiadása, melyek leírják és dokumentálják az emberek tapasztalatait a hatékonyságáról.
  • A Jikiden Reikit alkalmazni és engedélyezni a hagyományos gyógyászat hatékony kiegészítéseként.
  • Orvosok, nővérek figyelmét felhívni a hatékonyságára és integrálni a hagyományos gyógyászatba ezt a módszert.
  • Bemutatni, mint a családokban is hatékony módszert. Ezzel a cél nem más, mint hogy az emberek egészségesebbé váljanak és minél kevesebb gyógyszer beszedése legyen szükséges. Másrészt ezzel csökkenthetőek az orvosi kiadások, mely pozitív hatással van a környezetre és globálisan is.

A Jikiden Intézet nagyon szerencsés, hogy számos eredeti dokumentummal, fényképpel rendelkezik a reiki történetéről és arról, hogy Mikao Usui és Dr. Hayashi hogyan gyakorolta az eredeti Reikit.

Ezek közül nagyon sok nem volt nyilvános egészen Tadao Yamaguchi meg nem jelent könyvéig, melynek a címe “Rátalálás a Reiki eredetére” (megjegyzés: egyelőre angolul szerezhető be “Light on the Origins of Reiki” címmel). Ez a könyv nagy segítség a Jikiden Reiki tanárai számára is.

Szabó Gábor Reiki tanár

A cikk Tadao Yamaguchi: Light in the origins of Reiki, Lotus Press, 2007. c. könyve alapján készült.

Nézd meg ezt is

ZYO Egészség és betegség Önvaló Énünkként - A tested az élet virága

ZYO Egészség és betegség Önvaló Énünkként – A tested az élet virága

A test visszatükrözi azt, hogy miként azonosítjuk önmagunkat. Ezt te is látod, csak talán még nem figyeltél fel rá. Pl. ha valaki szomorúnak tartja magát, akkor ránézel az arcára és egyből látod rajta ezt az Énképet tükröződni.  Vagy, ha valaki magabiztosnak tartja magát, akkor már a mozdulatain is tükröződik ez az Énkép.  Arra még kevesebben gondolnak, hogy ugyanez történik a betegségek esetében is. Ha pl. valaki gyengének tartja magát, akkor ez visszatükröződik a gyakori megbetegedésekben.  El tudod képzelni ezek alapján hogyan tükröződik akkor az, amikor valaki nem tud önmaga lenni? Vagy nem igazán tud? :) Emlékszel hogyan érzed magad, amikor tudatosul, hogy nem vagy önmagad? Ugye kibillenve, frusztráltan, idegesen, stb., de legfőként valahogy olyan rosszul, olyan egyensúly vesztetten.... Milyen is a betegség? Egyensúly vesztett :), rossz...  És azt el tudod képzelni milyen lehetne a test működése, ha igazán, ha teljesen önmagad lennél? Akkor vajon mit tükrözne? Milyen is az, amikor néha megfeledkezel a szokott magad lenni? Boldog, örömteli, vidám, felhőtlen, szabad, vagy valami hasonló ugye? Vajon milyen lehet a test, amikor ezt tükrözi? ....

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!