Jikiden Reiki – A Reiki, amit nem befolyásolt a nyugati kultúra

Chiyoko Yamaguchi egészen 2003. augusztus 13-án bekövetkezett eltávozásáig gyakorolta és tanította a Reikit. Halála után fia Tadao Yamaguchi veszi át a Jikiden Intézet vezetését és ezen évtől kezdve tart külföldön is szemináriumokat. Napjainkban 44 országban több mint 10 ezer hallgatója és több mint 200 tanára van ennek a reiki iskolának. Magyarországra 2009-ben Nishina Masaki révén jutott el a Jikiden Reiki.

A Jikiden Reiki meghatározása

A reiki Mikao Usui által az 1920-as években felfedezett energetikai gyógymód, melynek gyökerei Japánban erednek. Az eredeti név japánul “Shin Shin Kaizen Usui Reiki Ryoho” – Usui Reiki Gyógyítás Módszer az elme és a test fejlesztése révén. A Jikiden Reiki ezt az eredeti tanítást mutatja be tisztán és hitelesen.

A Jikiden Reiki eredeti japán reiki, melyet nem befolyásolt a nyugati kultúra

A Jikiden Reiki sokkal több mint egy stressz oldó terápia. E módszert alkalmazva, számos akut és krónikus probléma, legyen az fizikai vagy lelki eredetű, sikerrel gyógyítható.

Usui mester – Dr. Hayashi sensei – Yamaguchi család tanátadási vonalán megőrzött eredeti tanítás számos éve bizonyítja a módszer biztonságosságát és hatékonyságát.

A reiki egy letisztult, nem vallásos terápiás energia kezelés, mely akkor is működik, ha nem hiszel benne.

A Jikiden Reiki tartalmazza a Reiki eredeti szellemiségét és technikáit, melyeket nem tanítottak korábban a nyugati Reiki rendszerben.

A Jikiden szó jelentése “közvetlen átadás, tanítás“

(Dr. Hayashi senseitől)

Mentes a nyugati hatásoktól. Visszatérve a gyökerekhez, a Reiki lényege fedezhető fel. Jellemzője az egyszerűség és a hatékonyság, melyről a végzett Jikiden hallgatók számos pozitív visszajelzést adtak.

Jikiden Reiki Banner

A Jikiden Reiki Intézet céljai

Jikiden Reiki - Nem befolyásolta a nyugati kultúra

  • Könyvek kiadása, melyek leírják és dokumentálják az emberek tapasztalatait a hatékonyságáról.
  • A Jikiden Reikit alkalmazni és engedélyezni a hagyományos gyógyászat hatékony kiegészítéseként.
  • Orvosok, nővérek figyelmét felhívni a hatékonyságára és integrálni a hagyományos gyógyászatba ezt a módszert.
  • Bemutatni, mint a családokban is hatékony módszert. Ezzel a cél nem más, mint hogy az emberek egészségesebbé váljanak és minél kevesebb gyógyszer beszedése legyen szükséges. Másrészt ezzel csökkenthetőek az orvosi kiadások, mely pozitív hatással van a környezetre és globálisan is.

A Jikiden Intézet nagyon szerencsés, hogy számos eredeti dokumentummal, fényképpel rendelkezik a reiki történetéről és arról, hogy Mikao Usui és Dr. Hayashi hogyan gyakorolta az eredeti Reikit.

Ezek közül nagyon sok nem volt nyilvános egészen Tadao Yamaguchi meg nem jelent könyvéig, melynek a címe “Rátalálás a Reiki eredetére” (megjegyzés: egyelőre angolul szerezhető be “Light on the Origins of Reiki” címmel). Ez a könyv nagy segítség a Jikiden Reiki tanárai számára is.

Szabó Gábor Reiki tanár

A cikk Tadao Yamaguchi: Light in the origins of Reiki, Lotus Press, 2007. c. könyve alapján készült.

Nézd meg ezt is

A vágyak így tartanak mókuskerékben és így nem - Önvaló és beteljesülés

A vágyak így tartanak mókuskerékben és így nem – Önvaló és beteljesülés

Hogyan lehetséges, hogy már meg van, amire vágytál, pedig fizikailag még nem látszik. A vágyak irányítanak, ha a vágyak mentén cselekszel vagy nem cselekszel. Így sok nehézséggel, bajjal, szenvedéssel találkozol és kevés örömmel, beteljesedéssel. Folyton úton vagy a jó felé, ahelyett, hogy "megérkezve" lennél, Önvalóként. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!