Palacsinta ehető virágokkal – Ha már palacsinta, legyen egészséges

A virágok nemcsak szépek, hanem ehetőek is 🙂 (nem mind!). Ha ilyesmiben gondolkodunk, akkor érdemes egyszerűen elkezdeni. A palacsinta ehető virágokkal tökéletes arra, hogy megtapasztaljuk, hogyan használjuk a konyhában a virágokat.

Minden virágnak rezgése van. Ha még nem is érzékeljük ezeket a nagyon finom rezgéseket, a szemünk és a vonzódásunk akkor is segíteni fog. Az a szín vonzza a tekintetet, amelyikre a testnek-léleknek pillanatnyilag szüksége van. A virág szinte vonz – ha nem a gondolatok zakatolására megy a figyelem – hisz rezgés rezgéssel találkozik ebben a vonzásban.

A virágok nem csupán az egészséget táplálják, hanem a lelket is. Nézd meg pl. ezt a képet.

Palacsinta ehető virágokkal

Hát nem más érzés egy ilyen palacsintát enni, mint egy szokottat?

A virágok szedésekor érdemes figyelni arra, hogy honnan származnak. Ne szedd le olyan helyen, ahol sok kipufogó gáz éri, ahol műtrágyáznak, ahol ki van téve a vegyi vagy egyéb szennyező hatásnak. Ezeket az anyagokat ugyanis magába zárja.

Vannak virágok, amiknek nincs jellegzetes íze, így is táplálnak. Nem az ízlelő bimbókat stimulálják, hanem a lelket és a test sejtjeinek rezgését. Utóbbi kettő egyébként szorosan összefügg egymással :).

Vannak olyan ehető virágok is, amiknek jellegzetes az íze, mint pl. a kicsi lila színű ibolyának, vagy az akácvirágnak. Nem csökkent értékükből, hogy még az ízlelő bimbóinkat is kielégítik :). Bár az már ízlés dolga, hogy kinek ízlik vagy nem ízlik.

A képen látható palacsinta ehető virágokkal ezeket a virágokat tartalmazza

Pásztortáska, cickafark, ibolya, százszorszép, árvacsalán.

A palacsintát Halmos Mónika, az ehető virágok szakértője készítette.

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing, ZYO

Nézd meg ezt is

ZYO Önzés és önzetlenség, az Önvaló Énünk

ZYO Önzés és önzetlenség, az Önvaló Énünk – online, júl. 7.

A ZYO Önzés és önzetlenség c. online esemény tudatosítja ezt a két benned táncoló energiát, hogy függetlenedhess a hamis ígéreteiktől, csapdáiktól. Láss át a játékukon, hogy lásd, amikor magukkal ragadnának az egó birodalmába, miközben a valódi Éned vagy. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!