Palacsinta ehető virágokkal – Ha már palacsinta, legyen egészséges

A virágok nemcsak szépek, hanem ehetőek is 🙂 (nem mind!). Ha ilyesmiben gondolkodunk, akkor érdemes egyszerűen elkezdeni. A palacsinta ehető virágokkal tökéletes arra, hogy megtapasztaljuk, hogyan használjuk a konyhában a virágokat.

Minden virágnak rezgése van. Ha még nem is érzékeljük ezeket a nagyon finom rezgéseket, a szemünk és a vonzódásunk akkor is segíteni fog. Az a szín vonzza a tekintetet, amelyikre a testnek-léleknek pillanatnyilag szüksége van. A virág szinte vonz – ha nem a gondolatok zakatolására megy a figyelem – hisz rezgés rezgéssel találkozik ebben a vonzásban.

A virágok nem csupán az egészséget táplálják, hanem a lelket is. Nézd meg pl. ezt a képet.

Palacsinta ehető virágokkal

Hát nem más érzés egy ilyen palacsintát enni, mint egy szokottat?

A virágok szedésekor érdemes figyelni arra, hogy honnan származnak. Ne szedd le olyan helyen, ahol sok kipufogó gáz éri, ahol műtrágyáznak, ahol ki van téve a vegyi vagy egyéb szennyező hatásnak. Ezeket az anyagokat ugyanis magába zárja.

Vannak virágok, amiknek nincs jellegzetes íze, így is táplálnak. Nem az ízlelő bimbókat stimulálják, hanem a lelket és a test sejtjeinek rezgését. Utóbbi kettő egyébként szorosan összefügg egymással :).

Vannak olyan ehető virágok is, amiknek jellegzetes az íze, mint pl. a kicsi lila színű ibolyának, vagy az akácvirágnak. Nem csökkent értékükből, hogy még az ízlelő bimbóinkat is kielégítik :). Bár az már ízlés dolga, hogy kinek ízlik vagy nem ízlik.

A képen látható palacsinta ehető virágokkal ezeket a virágokat tartalmazza

Pásztortáska, cickafark, ibolya, százszorszép, árvacsalán.

A palacsintát Halmos Mónika, az ehető virágok szakértője készítette.

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing, ZYO

Nézd meg ezt is

Hogyan kezeljük a passzív-agresszív viselkedést?

A passzív-agresszív viselkedés fárasztó minden érintett számára. Érdemes ébernek lenni a megjelenésére és időben kijelölni a határokat.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!