A virágok nemcsak szépek, hanem ehetőek is 🙂 (nem mind!). Ha ilyesmiben gondolkodunk, akkor érdemes egyszerűen elkezdeni. A palacsinta ehető virágokkal tökéletes arra, hogy megtapasztaljuk, hogyan használjuk a konyhában a virágokat.
Minden virágnak rezgése van. Ha még nem is érzékeljük ezeket a nagyon finom rezgéseket, a szemünk és a vonzódásunk akkor is segíteni fog. Az a szín vonzza a tekintetet, amelyikre a testnek-léleknek pillanatnyilag szüksége van. A virág szinte vonz – ha nem a gondolatok zakatolására megy a figyelem – hisz rezgés rezgéssel találkozik ebben a vonzásban.
A virágok nem csupán az egészséget táplálják, hanem a lelket is. Nézd meg pl. ezt a képet.
Hát nem más érzés egy ilyen palacsintát enni, mint egy szokottat?
A virágok szedésekor érdemes figyelni arra, hogy honnan származnak. Ne szedd le olyan helyen, ahol sok kipufogó gáz éri, ahol műtrágyáznak, ahol ki van téve a vegyi vagy egyéb szennyező hatásnak. Ezeket az anyagokat ugyanis magába zárja.
Vannak virágok, amiknek nincs jellegzetes íze, így is táplálnak. Nem az ízlelő bimbókat stimulálják, hanem a lelket és a test sejtjeinek rezgését. Utóbbi kettő egyébként szorosan összefügg egymással :).
Vannak olyan ehető virágok is, amiknek jellegzetes az íze, mint pl. a kicsi lila színű ibolyának, vagy az akácvirágnak. Nem csökkent értékükből, hogy még az ízlelő bimbóinkat is kielégítik :). Bár az már ízlés dolga, hogy kinek ízlik vagy nem ízlik.
A képen látható palacsinta ehető virágokkal ezeket a virágokat tartalmazza
Pásztortáska, cickafark, ibolya, százszorszép, árvacsalán.
A palacsintát Halmos Mónika, az ehető virágok szakértője készítette.