Theta állapot theta agyhullám – Mire jó? Spirituális vagy tudományos?

Theta állapot az, amikor az agyunk theta agyhullámon működik. A Theta agyhullám jelenléte agyunk természetes folyamata. Mikor álmodunk és emlékszünk az álmunk egy-egy részletére vagy legalább arra, hogy álmodtunk valamit, akkor az agyunk épp theta agyhullámokat produkált. Ez mérhető és a tudomány által ismert agyhullám.

Az agyunk megszokta, hogy a theta agyhullám után jön a mélyalvás, a teljes öntudatlanság. Ezért némi megszokást igényel az, amikor a theta agyhullám által nyújtott csodálatos lehetőségeket ki szeretnénk aknázni. Ilyenkor tudatosan – akár nyitott szemmel – dolgoztatjuk az agyunkat theta agyhullámon. Mikor ezt megszokjuk, megszűnik a kezdetben tapasztalható álmosság is. Minél többet vagyunk theta állapotban, annál “jobbá” válunk, bölcsességünk, intuíciónk, képességeink, kreativitásunk fokozódása miatt és pozitívabbá váló világlátásunk miatt.

A theta állapot theta agyhullám csodálatos lehetőségei

Tudatalatti

Theta agyhullámon hozzáférünk a saját tudatalattink tartalmához és ezen módosítani is képesek vagyunk. Ezzel pedig olyan változásokat vagyunk képesek létrehozni a személyiségünkben, az elménkben, amik miatt új módon látjuk életünk dolgait, új módon reagálunk és újjá varázsoljuk általa életünk bármely területét. Olyan blokkokat tudunk oldani, amik a tudatos blokkok mögött vannak, mélyen elrejtőzve a tudatalattiban. Olyan blokkokat, amik miatt nem tudjuk megoldani a problémáinkat, nem tudunk változtatni, a legnagyobb igyekezetünk ellenére sem. Rendbe tételt igénylő, elfelejtett múltbeli emlékeink is könnyedén idéződnek fel és válnak megoldhatóvá. A betegségek mögött álló lelki okok is feltérképezhetőek és feloldhatóak a tudatalattiban. Mindehhez nem kell feltétlenül szakember – bár az is jó megoldás lehet – önmagunkon is komoly változásokat tudunk elérni.

A theta állapot theta agyhullám összekapcsol a Forrással

Ilyenkor az elme rákapcsolódik a Forrásra (Teremtő, Univerzum, Isten, stb.). Olyan ez, mint amikor egy rádióállomást keresel és egy bizonyos hullámhosszon találod meg. A Forrás energiáját a test érzékszervei közvetítik, ez érezhető kellemes érzés. Van aki úgy érzi, mintha hazaérkezett volna. A stressz sem fér össze a Forrásra kapcsolással, mikor theta agyhullámon vagyunk a stressz eltűnik.

Kitágulnak a képességeink, új képességek bukkanak fel

Az elme a legfantasztikusabb teljesítményei ellenére is korlátozott. Korlátozott az őt meghatározó hitrendszerek, múltbeli tapasztalatok, karmák, programok, őseinktől örökölt dolgok okán. A Forrásra kapcsolódás során ezeken kívülre kerül a tudatunk és a végtelen lehetőségek és bölcsesség tárházából, az Univerzum internetjéről tudunk meríteni a személyünk korlátozott lehetőségei helyett. Van, aki hihetetlen gyorsan megtanul angolul, van, akinek tanulás nélkül hirtelen szép énekhangja lesz, van, aki hirtelen megszereti az állatokat, akiktől addig undorodott, félt. Van, akinek nagyot ugrik a vizualizációs képessége, van aki el kezd tisztán hallani (spirituális értelemben!), van, akinek a tisztánlátása erősödik.  Van, akinek a kreativitása fejlődik, s van aki ötletgazdaggá válik tőle. Mindezek összefüggésben állnak a tudatalatti blokkok feloldásával is.

Theta állapot theta agyhullám intuíció fejlesztő

Theta állapotban intuitívan érzékelhető a világ, gyakori, hogy látjuk a pillanatnyilag lehetséges jövő egy-egy képét, a körülöttünk levők gondolat foszlányait és érezzük az ő érzéseiket bármiféle rákoncentrálás nélkül. A 6. érzékünk használata állandósul és folyamatosan tökéletesedik, ahogy egyre jobban megismerjük.

A gondolat teremtő erejét fokozza

Vianna Stibal szerint vágyaink, elképzeléseink megvalósulási aránya jelentősen megnő, Vianna szerint 90%-an. Ahhoz, hogy ennek ne a hátulütőit, hanem előnyeit élvezhessük jó, ha ismerjük a gondolat teremtő erejének működését.

Ha a Valódi Önmagunkat, az Önvalónkat keressük

Az elme Forrással való összehangolódása miatt theta agyhullámon hatékonyabban végezhető a több ezer éves múltra visszanéző önkutatás. Könnyebb ráébredni Önmagunkra, bár ehhez jó ha legalább egy már felébredett jelenléte is biztosított.

A theta agyhullámot bárki tudja használni, ha megtanulta hogyan jó használni.

Amit leírtam saját és tanítványaim mindennapi tapasztalatain, saját megfigyeléseimen alapul és feltételezi a theta agyhullám helyes használatát is.

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár, instruktor, konzulens

Nézd meg ezt is

Elmén túli megértés a gyakorlatban - Önvaló, videón

Elmén túli megértés a gyakorlatban – Önvaló, videón

Gyakorlati példát mutat neked arról, ahogy felismerődik az a megértés, ami gondolkodástól független, ami nem következtetésen alapszik.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!