Íriszdiagnosztika – Mi rejtőzik a szemünk mélyén?

Íriszdiagnosztika: Egy természetes megelőző módszer. Mit jelent? Mire jó? Ismerjük meg megalkotóját egy magyar orvost, aki alig ismerünk.

„A szem a lélek tükre és a test ablaka.“ (Dr.Ozsváth Mária)

Az íriszdiagnosztika egy tipikus holisztikus állapotfelmérő rendszer és a test alkati elemzéséhez nyújt támpontot. A test valamennyi része reflexrendszerként működik, e mikroterületek mindegyike megfelel a test teljes anatómiájának. Ismeretesek a fej, arc, nyelv, fül, orr, kéz, lábfej stb. mikrorendszerei, de a legtöbb információt mégis az írisz (a szem szivárvány hártyája) mikrorendszere hordozza. A szemünk a megszületésünket követő 1-2 év során gyorsan változik, mintegy előhívódnak az alkati vonások. Ezután többnyire már csak lassan alakul tovább, olyannyira, hogy az írisz személyazonosítóként is használható. Az írisz egy “holografikus vetítővászon”, mely az egyén bioenergetikai alkatát határozza meg. Egy sajátos nyelv, mely a holisztikus szemléletben folytatott megfigyelések, kutatások számára egyre jobban érthető.

Hogy lehet az íriszdiagnosztika diagnosztikai lehetőség?

A szerveinkből érkező impulzusok az agy speciális sejtjeibe továbbítódnak, innen az ingerek egy része az agykéregbe és a szem ideghártyájára érkezik. Így lehetséges az, hogy a szem szivárványhártyája a testünk valamennyi szervének tükörképe. Önmagunk megismerésének újabb fejezete, melynek már a közeljövőben egyre nagyobb jelentősége lesz.

Az íriszdiagnosztika atyja – Dr. Péczely Ignác története

Az iridológia vagy más néven íriszdiagnosztika nem mai tudomány. A szem szivárványhártyájának megfigyelésén alapuló vizsgálati rendszer több ezer éves múltra tekint vissza, és több európai országban sikeresen és egyre szélesebb körben alkalmazzák. Számomra szívet dobogtató érzés, hogy a legújabb kori íriszdiagnosztika felfedezése és térhódítása egy magyar orvos, Dr. Péczely Ignác nevéhez fűződik. Könyvében egy máig használt írisztérkép látható. Péczeli doktor rájött arra, hogy minden nagyobb ismétlődő inger (nyomás, ütés, törés, gyulladás) nyomot hagy az íriszben, mégpedig ugyanazon a jól behatárolható helyen. A legelterjedtebb történet szerint Péczely doktorra gyermekkorában egy szerencsétlen baleset során egy bagoly támadt rá. Megragadta a kezét és nem akarta elengedni. A küzdelem során tört el a bagoly lába. Péczely magához vette és gyógyította a bagoly sérüléseit. Ezen idő alatt figyelte meg a bagoly szemén azt a furcsa foltot,amelyet később az egyik páciense íriszén is felismert. Ezután már tudatosan figyelte és kereste az összefüggéseket az írisz és a szervi sérülések között. A megfigyeléseit írisztérképen is rögzítette, amelyen az íriszt számos zónára osztotta. Tanulmánya szerint ezek a zónák az emberi test részeinek feleltek meg.

Miért több az írisz, mint a lélek tükre

Íriszdiagnosztika - Mit jelent

Azt mondják, a szem a lélek tükre. Az iridológiai vizsgálatok szerint azonban még annál is több, hiszen az íriszen megtalálható az egész testünk, azaz szerveink pontos lenyomata.

Ha valamelyik szervünk megbetegszik, az íriszen azonnal megjelenik egy arra utaló pötty, pigmentfolt vagy elváltozás. Szivárványhártyánk ezzel együtt sokkal korábban észleli a bajt, mint mi magunk, ugyanis megmutatja azokat a betegségeket, amelyek tüneteinek megjelenésére esetleg évekig “várnunk” kellene, illetve azokat is, amelyekre egyszerűen csak genetikailag hajlamunk van. Éppen ezért

az íriszdiagnosztika megbízható prevenciós, azaz betegségmegelőző módszer. 

Arra figyelmeztet minket, hogy figyeljünk oda testünk legapróbb rezdüléseire is annak érdekében, hogy a későbbiekben gondtalanul és egészségesen élhessünk. Hallatlanul értékes és kiapadhatatlan tárháza a mindennapi funkcionális diagnosztikának.

Dr. Csóka Tibor klinikai onkológus

Nézd meg ezt is

Azonnali gyógyulás orvosi szemmel – Kvantumi folyamatok

Miért lehetséges az azonnali gyógyulás? Mi lenne, ha megpróbálnánk megérteni? Mi lenne, ha tanulnánk belőlük? Orvosként így látom...

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!