Fizikai és finom energetikai világ – összefügg

Fizikai és finom energetikai világ – Test, Lélek, Szellem és Tudat hogyan működik együtt? Hogyan torzul a harmóniájuk? Miben hasonlít az Ember és a számítógép?

A fizikai és finom energetikai világ – a harmónia

Az Ember Test, Lélek,  Szellem és Tudat négyes egysége. A Test sűrű, mindenki számára érzékelhető, míg a Szellem és a Lélek a „finomabb anyagi világ” része. A Tudat mint egy átalakító műszer egyszerre van jelen a fizikai és finom energetikai világban. Az agyat meg lehet fogni, a gondolatokat nem.

Sokan érzékelik és sokan nem ezeket a részeinket. Meggyőződésem, hogy nincs jogunk leértékelni azon embertársainkat, akik érzékelik, és nem erőltethetjük rá a tapasztalatainkat azokra se, akik nem érzékelik.

Az orosz Dr. Arkagyij Petrov professzor, aki bíróságon védte meg azt a saját élményét, hogy a kioperált epehólyagját mentális technikákkal visszanövesztette, azt mondja, hogy a Szellem funkciója az anyag és az információ mozgatása.

A Lélek az információ forrása: a Lélek egy nagy információs halmaz.

A Szellem egyik funkciója, hogy mozgassa az információt és az anyagot. Minden ami dinamizmus, ami mozgás, az a szellemi működés. Ha eldöntöm a Tudatommal, hogy felemelem a jobb karomat, akkor magát a mozgást a Szellemem fogja elvégezni.

A Tudat olyan, mint egy információt átalakító állomás, egy optikai rendszer, ami átengedi a Lélek információját, a fizikai síkra és ezáltal megteremtődik a fizikai világ.

A fizikai és finom energetikai világ teremtési folyamata

A Lélek indítja el a fizikai Test megteremtését, és a Szellem mozgatja ezt az információt a Lélek teréből a fizikai sík irányába, majd a Tudat, mint egy szűrő átengedi azt, és így materializálódik a Lélek, a Szellem és a Tudat közreműködésével az emberi Test. Ezt a folyamatot a Mindenség Forrás Energiája segíti.

A Tudat tényleg olyan, mint egy információ átalakító. A Lélekből csak harmonikus, jó információ jön. Ha a Tudatban (a Tudatalattiban) van egy önkorlátozó gondolat: például “Én kövér vagyok”, akkor sajnos csak ezen az információn át tud átjönni a Lélek információja. A Lélek információ csinos, fitt, egészséges testet tud teremteni, a Tudat információjával szennyeződve viszont torzul az információ és ez egy kövér testet eredményez. A Theta Healing® technika foglalkozik bővebben ezen önkorlátozó tudatminták lecserélésével.

Elképzelni materiális szemlélettel

Persze materiális szemlélettel nehéz elképzelni, hogy van „finom energetikai” részünk: Szellemünk, Lelkünk. Közben mégis az életünk részét képezi a „finom energetika” jelenléte, hiszen nem tudom megfogni a gondolataimat, az érzéseimet és mégis mindannyian átéljük, nap mint nap, hogy ezek vannak.

Ember és számítógép hasonlósága – Test és finom energetika 

Fizikai és finom energetikai világ - Hogyan működik együtt

Ha a számítógéphez hasonlítjuk az embert, akkor a Forrás Energia maga hálózati energia, az áram. A világunkat összetartó törvényeken át nyilvánul meg a Forrás energia teremtő hatása. A szoftver a Tudatunk és a Tudatalattinkban tárolt, akár ősi eredetű programok halmaza. A fizikai Test a hardver. Az információ un. felhőkben is szokott tárolódni, ez maga a Lélek információs halmaza, és mindaz, ami az információs felhőből a számítógépünkre elhozza az információt az maga a Szellem. A Lélek mint információs felhő a legmagasabb rendű része az embernek, ezért tiszta, teremtő minőségű információt tartalmaz.

Mint ahogy a számítógép ideális működéséhez is kell forrás energia, szoftver, hardver, törvényszerűségek, információs tárhelyek, úgy az Ember ideális működéséhez is nélkülözhetetlen, hogy a fizikai és un. “finom energetikai” részei is harmonikusan együtt működjenek.

dr. Francia Boglárka orvos, természetgyógyász, a ThetaHealing® és Grabovoj® módszerek tanára

Nézd meg ezt is

ZYO Egészség és betegség Önvaló Énünkként - A tested az élet virága

ZYO Egészség és betegség Önvaló Énünkként – A tested az élet virága

A test visszatükrözi azt, hogy miként azonosítjuk önmagunkat. Ezt te is látod, csak talán még nem figyeltél fel rá. Pl. ha valaki szomorúnak tartja magát, akkor ránézel az arcára és egyből látod rajta ezt az Énképet tükröződni.  Vagy, ha valaki magabiztosnak tartja magát, akkor már a mozdulatain is tükröződik ez az Énkép.  Arra még kevesebben gondolnak, hogy ugyanez történik a betegségek esetében is. Ha pl. valaki gyengének tartja magát, akkor ez visszatükröződik a gyakori megbetegedésekben.  El tudod képzelni ezek alapján hogyan tükröződik akkor az, amikor valaki nem tud önmaga lenni? Vagy nem igazán tud? :) Emlékszel hogyan érzed magad, amikor tudatosul, hogy nem vagy önmagad? Ugye kibillenve, frusztráltan, idegesen, stb., de legfőként valahogy olyan rosszul, olyan egyensúly vesztetten.... Milyen is a betegség? Egyensúly vesztett :), rossz...  És azt el tudod képzelni milyen lehetne a test működése, ha igazán, ha teljesen önmagad lennél? Akkor vajon mit tükrözne? Milyen is az, amikor néha megfeledkezel a szokott magad lenni? Boldog, örömteli, vidám, felhőtlen, szabad, vagy valami hasonló ugye? Vajon milyen lehet a test, amikor ezt tükrözi? ....

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!