Fizikai és finom energetikai világ – összefügg

Fizikai és finom energetikai világ – Test, Lélek, Szellem és Tudat hogyan működik együtt? Hogyan torzul a harmóniájuk? Miben hasonlít az Ember és a számítógép?

A fizikai és finom energetikai világ – a harmónia

Az Ember Test, Lélek,  Szellem és Tudat négyes egysége. A Test sűrű, mindenki számára érzékelhető, míg a Szellem és a Lélek a „finomabb anyagi világ” része. A Tudat mint egy átalakító műszer egyszerre van jelen a fizikai és finom energetikai világban. Az agyat meg lehet fogni, a gondolatokat nem.

Sokan érzékelik és sokan nem ezeket a részeinket. Meggyőződésem, hogy nincs jogunk leértékelni azon embertársainkat, akik érzékelik, és nem erőltethetjük rá a tapasztalatainkat azokra se, akik nem érzékelik.

Az orosz Dr. Arkagyij Petrov professzor, aki bíróságon védte meg azt a saját élményét, hogy a kioperált epehólyagját mentális technikákkal visszanövesztette, azt mondja, hogy a Szellem funkciója az anyag és az információ mozgatása.

A Lélek az információ forrása: a Lélek egy nagy információs halmaz.

A Szellem egyik funkciója, hogy mozgassa az információt és az anyagot. Minden ami dinamizmus, ami mozgás, az a szellemi működés. Ha eldöntöm a Tudatommal, hogy felemelem a jobb karomat, akkor magát a mozgást a Szellemem fogja elvégezni.

A Tudat olyan, mint egy információt átalakító állomás, egy optikai rendszer, ami átengedi a Lélek információját, a fizikai síkra és ezáltal megteremtődik a fizikai világ.

A fizikai és finom energetikai világ teremtési folyamata

A Lélek indítja el a fizikai Test megteremtését, és a Szellem mozgatja ezt az információt a Lélek teréből a fizikai sík irányába, majd a Tudat, mint egy szűrő átengedi azt, és így materializálódik a Lélek, a Szellem és a Tudat közreműködésével az emberi Test. Ezt a folyamatot a Mindenség Forrás Energiája segíti.

A Tudat tényleg olyan, mint egy információ átalakító. A Lélekből csak harmonikus, jó információ jön. Ha a Tudatban (a Tudatalattiban) van egy önkorlátozó gondolat: például “Én kövér vagyok”, akkor sajnos csak ezen az információn át tud átjönni a Lélek információja. A Lélek információ csinos, fitt, egészséges testet tud teremteni, a Tudat információjával szennyeződve viszont torzul az információ és ez egy kövér testet eredményez. A Theta Healing® technika foglalkozik bővebben ezen önkorlátozó tudatminták lecserélésével.

Elképzelni materiális szemlélettel

Persze materiális szemlélettel nehéz elképzelni, hogy van „finom energetikai” részünk: Szellemünk, Lelkünk. Közben mégis az életünk részét képezi a „finom energetika” jelenléte, hiszen nem tudom megfogni a gondolataimat, az érzéseimet és mégis mindannyian átéljük, nap mint nap, hogy ezek vannak.

Ember és számítógép hasonlósága – Test és finom energetika 

Fizikai és finom energetikai világ - Hogyan működik együtt

Ha a számítógéphez hasonlítjuk az embert, akkor a Forrás Energia maga hálózati energia, az áram. A világunkat összetartó törvényeken át nyilvánul meg a Forrás energia teremtő hatása. A szoftver a Tudatunk és a Tudatalattinkban tárolt, akár ősi eredetű programok halmaza. A fizikai Test a hardver. Az információ un. felhőkben is szokott tárolódni, ez maga a Lélek információs halmaza, és mindaz, ami az információs felhőből a számítógépünkre elhozza az információt az maga a Szellem. A Lélek mint információs felhő a legmagasabb rendű része az embernek, ezért tiszta, teremtő minőségű információt tartalmaz.

Mint ahogy a számítógép ideális működéséhez is kell forrás energia, szoftver, hardver, törvényszerűségek, információs tárhelyek, úgy az Ember ideális működéséhez is nélkülözhetetlen, hogy a fizikai és un. “finom energetikai” részei is harmonikusan együtt működjenek.

dr. Francia Boglárka orvos, természetgyógyász, a ThetaHealing® és Grabovoj® módszerek tanára

Nézd meg ezt is

A vágyak így tartanak mókuskerékben és így nem - Önvaló és beteljesülés

A vágyak így tartanak mókuskerékben és így nem – Önvaló és beteljesülés

Hogyan lehetséges, hogy már meg van, amire vágytál, pedig fizikailag még nem látszik. A vágyak irányítanak, ha a vágyak mentén cselekszel vagy nem cselekszel. Így sok nehézséggel, bajjal, szenvedéssel találkozol és kevés örömmel, beteljesedéssel. Folyton úton vagy a jó felé, ahelyett, hogy "megérkezve" lennél, Önvalóként. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!