Akupresszúra, akupunktúra, manupunktúra, lézerpunktúra

Mi micsoda? Ismerjük meg lehetőségeinket, hogy tudjunk választani az ősi kínai gyógyítói módszerek közül. Értsük meg mi az akupresszúra, akupunktúra, stb.

Érdekes, hogy néhány akupresszúrás pontot akár pár perc alatt megtanulhatunk és stimulálásával azonnal diagnosztizálni tudjuk egyes szerveink állapotát.

Akupresszúra, vagy manupunktúra és akupunktúra megértése

Amikor az akupunktúrás / akupresszúrás pontokat a testen pl. kézzel, ujjal stimuláljuk, akkor ez akupresszúra (pontnyomás), azaz manupunktúráról beszélünk. Ha tűt használunk, akkor beszélünk akupunktúráról, de ugyanazokat a pontokat stimuláljuk akkor is.

Már a rendszerváltás idejében is legalább 20 féle ősi és modern akupunktúrát tanítottak az egyetemen. És ahogy mondani szokták „a fül az a hely, ahol valamennyi csatorna találkozik”.

Akupresszúra - Értsük meg mi micsoda az ősi kínai gyógyászatban, hogy tudjunk választani

Elektromos ellenállás az akupunktúrában

Dr. Simoncsics megemlíti, hogy elektromos ellenállás mérésével (pontosabban a szervek reagálása elektromos áramra) is megállapítható a szerveink állapota, mely elektro-akupunktúrás kezelést is tud adni számunkra. Fontos, hogy a bőr ép legyen, ne legyen túl zsírós, vagy túl hideg-meleg stb. Azért nagyon sok kívánalom van még ezen kívül, mely befolyásolja a mérést, milyen anyagból van a szék, a ruhánk, vettünk-e be gyógyszert stb.

“Tű árnyék”

„Tű árnyéknak” hívják azt az eljárást, mikor akupuktúrában a tűk segítségével érzéstelenítenek műtét során. Nagyon hasznos lehet pl. allergiás megbetegedéskor, vagy, ha a magzatot sértené az érzéstelenítés hatása. Legkönnyebben a nyak, torok, mandula, fogak érzésteleníthetőek.

Lézerterápia, lézerpunktúra

Simoncsics 904nm, 632nm és 8 nm-es teljesítményű készülékeket említ a hatékonyság jegyében, de ez a könyv 1988-ban íródott azóta sokat fejlődött ez a tudomány is és függ az indikációtól is, hogy milyen lézert érdemes használnunk, lásd pl. bőr vagy ízületi problémára. Egyébként 85 %-os javulásról számol be a könyv szerzője.

Ultrahangos akupunktúra (szonopunktúra)

Főleg nőgyógyászati megbetegedésre, övsömör, szalag- és izom megbetegedésre, zúzódásra használják ezt az eljárást.

Keresztes Attila természetgyógyász, szakértő

Nézd meg ezt is

A hagyományos kínai orvoslás menete és érdekességei

A hagyományos kínai orvoslás menete és érdekességei

Mit és hogyan vizsgál a hagyományos kínai orvoslás? Milyen diagnosztikai módszerei vannak? Hogyan áll hozzá a betegségek kérdéséhez?

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!