Allergia – Lelki ok az allergia mögött: A kapcsolati allergén

Megtörtént eset mutatja be az egymásba alakuló lelki és testi problémákat és hogy milyen egyszerű véget vetni nekik, ha megtaláljuk mi a lelki gyökere a bajnak az allergia mögött…

A Rejtélyes Fogínyelváltozás – avagy a jéghegy látszó csúcsa a kapcsolat allergia tetején

Már a 20. héten járt, a fogait akarta rendbe tetetni szülés előtt, de nem nyúltak hozzá a csúnya, vérző, fájdalmas fogínyéhez.

Így nem szabad betömni, mondták. Majd ha elmúlik ez az erős gyulladás, jöjjön vissza.

Bakteriális, gombás és egyéb fájdalmas gyulladásra adható egyik legerősebb gyógyszert javasolta a fogorvos, de mivel félt, hogy baja lesz tőle a gyereknek, nem merte elkezdeni beszedni. A szülészorvost is megkérdezte, ő is csak ugyanazt javasolta. Azt mondta, hogy nyugodtan szedje. Nekilátott.

Fokozódik a baj

Előzőleg állandóan hasmenése volt, ez most fokozódott. A refluxa, gyomorégése kiújulva gyötörte. Még a lábszára is viszketett. Első két nap bírta, harmadik nap már émelygett, aztán a gyomra kezdett háborogni. Hányingere fokozódott, rossz volt a lehelete, fokozatosan gyengébb lett. Egyre jobban tiltakozott mindene. Az utolsó napon hányt, nem bírta végigszedni. Nem baj, így is hat, gondolta. A gyulladás az ínyén kissé mintha alábbhagyott volna. Aztán minden kezdődött elölről.

Fájt, vérzett a gyulladt fogínye ismét. Nyugtalankodott.

Most mi lesz?

Egyre idegesebb lett, ahogy kint ült a fogorvosi rendelő váró szobájában. A fogát ismét nem tudták így betömni. Várjunk még vele! A sírás fojtogatta. Mi okozza? Most ismét egy újabb gyógyszer?! Még egy tortúra?! Ez borzasztó! Elkeseredetten, tanácstalanul üldögélt. Várt. Mint aki tudja, lesz jó megoldás.

Kétségbe esetten kért segítséget, amikor meglátott a folyosón.

Közben éppen egy újabb fogászati időpontot ajánlottak fel neki. Továbbra is várni kell még, hogy elmúljon a fogínyproblémád, nem tudjuk, mi ez, rejtély. De meddig és mire kell még várni?

Elpanaszolta, hogy hetek óta vérző, fájdalmas, piros a fogínye. Ez az erős gyógyszer se oldotta meg a baját. Nyilván való, hogy más az oka.

Talán valami érzékenység, allergia?

– gondoltam.

Milyen az étrended? Miket eszel? –felsorolta.

Feltűnt, hogy sok tejet, tejterméket fogyaszt. Tejfehérje allergia, esetleg tejcukor allergia! Az állati eredetű fehérjék általában, de különösen a tejfehérje nagyon erős gyulladáskeltő, hőemelkedést, lázat is okozhat, az emésztési zavarokról, puffadásról,refluxról, bőrproblémákról, viszketésről nem is beszélve! A serdülők pattanásos bőre javul, ha a tejet kiiktatják az étrendjükből!

Allergia - Lelki ok a betegség mögött: Kapcsolati allergén

“Igen, igen, észrevettem, hogy nem esik jól, utána gyakrabban szaladtam a vécére, ment a hasam, puffadtam. De gondoltam, kell a fehérje a kicsinek.” – válaszolta.

Tej- és tejtermék mentes diétában egyeztem meg vele. Két hét múlva újságolta, hogy lement a duzzanat, elmúlt a vérzés, a fájdalom a fogínyéről. Megszűnt a hasmenése, a terhességi hányingere is elmúlt, ami addig végig kísérte. Jó a közérzete.  A refluxa és gyomorégése teljesen eltűnt, akárcsak a puffadása. A lábszár viszketése is teljesen lenyugodott. Azóta a fogát is betömték. Energikusabb, vidámabb, nyugodt.

A testi okok megszűntek – Szűnjön meg a lelki ok is!

Eljött Anya-magzat kapcsolatanalízisre és terápiára, ahol megtaláltuk az ő ún. magzatkori kapcsolati allergénjét is a családjában. Nem emlékezett már arra, mi is történt vele és körülötte magzatként, de most, hogy ő volt kismama, azok az emlékek feltörtek.

Apja és apja családja nem fogadta el sem az ő édesanyját, sem az ő jövetelét, ezért anyja magára maradt várandósan vele.

Az allergia a lélek védekező reakciója

Az allergia egy tünet, egy adott kapcsolattal szembeni védekező reakciója elsősorban a lelkünknek, és nem a fizikai testünknek. Ez után az Anya-Magzat kapcsolati belső munka után, amit a külső tejfehérje mentes diétával is megerősített, végleg a helyére tette allergizáló családi kapcsolati mintáját.

A tejjel (anyatej), mint csecsemőkori táplálással szembeni védekezése (allergiás reakciója) az apai hozzáállást (elutasítás) mintázta. A tej a fizikai síkon mutatta azt, ami a lelkében is folyt.

A történet ott íródott át végleg, hogy amikor ő lett várandós, a párja örömmel elvette feleségül és az apjától hozott (lánykori) vezeték neve helyett a férjéét vette fel. Teljesen és végleg  leválasztotta magát az allergiát kiváltó apai mintáról, és szó szerint minden szinten átírta azt.

Azóta úgy látom, önmagára ébredt, tudatosodott benne valódi értéke, helyzete és a kapcsolati mozgatók. Elvált azoktól a viselkedésmintáktól, amik nem az övé, hanem szüleié, nagyszüleié voltak és őt magzatkorban érték.  Amiket tudatalatti szinten addig a sajátnak vélt. Letette a szeretetből önként felvett nehéz terhekkel teli puttonyát és megszabadult a családi fojtogató karmától.

Lendületet kapott és sok szeretetet.

Most épp a párjával jöttek el egy párkapcsolati  terápiára, hogy mindkét családi visszahúzó mintázattól leválasszák önmagukat és a jelen párkapcsolatukat. Képesek legyenek teljesen új utakat nyitni a saját életükben. Fontos, hogy a férfi oldal is rendeződjön és az apa/férj is segítséget kaphasson! Ez mindenkinek érdeke, kiváltképp a magzatnak, a gyereknek.

Hiszem és tapasztalom, hogy így, több irányból megsegítve, meggyógyítva oldódik jól a múltból  megnyilvánuló akadály, és szabad, új utat kap a jelen és a jövő.

Dr. Szabó Ágnes Katalin pszichoterapeuta, orvos-természetgyógyász

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!