Homeopátiás szerek – Tudományos kísérletet végeztek

Hogyan hatnak a homeopátiás szerek? Bőrrák sejteken (melanóma) kísérleteztek. Mi lett az eredménye a tudományos kísérletnek? 

Általános törekvés a daganat terápiában az alkalmazott daganatellenes szerek szervezetre gyakorolt kedvezőtlen hatásának csökkentése, ezért fordult a figyelem az alternatív terápiák alkalmazása felé. Így a különböző homeopátiás szerek ilyen jellegű hatásának vizsgálatára. Ennek figyelembe vételével közöljük az alábbi kísérlet leírását. A kísérlet leírását a referenciában említett cikk ismerteti. A kísérlet leírása, elrendezése (eljárás, kivitelezés), a homeopátiás szerek, a laboratóriumi sejtvonalak alkalmazása az eredeti cikkben szerepelnek.

Homeopátiás szerek daganatsejtekre kifejtett hatása

In vitro és In vivo jelentése

A tudományos kísérletek végzésének körülményeire igen gyakran két latin eredetű fogalmat használnak. Az egyik az in vivo (élőben). Jelentése alapján az élő szervezeten belül, az élő test teremtette környezetben lezajló folyamatoknak, illetőleg az ezekkel kapcsolatos vizsgálatoknak a megjelölésére szolgál. Ilyenkor teljes élő környezetben zajlik a kísérlet.

A másik kifejezés a szintén latin eredetű in vitro (üvegben). Ez arra a kísérleti technikára utal, hogy nem élő szervezetben, hanem azon kívül, de ellenőrzött körülmények közt zajlik le. A sejtbiológia tudomány kísérleteit, továbbá bizonyos toxikológiai (állatvédelmi előírások betartása) vizsgálatokat végeznek ily módon.  A mindennapokban gyakran találkozunk ezzel a kifejezéssel pl. mesterséges megtermékenyítés során.

Ezt a kísérletet in vivo végezték.

Kísérleti elrendezés – Mit jelent az, hogy kísérleti elrendezés? Mit tanulmányoztak a tudósok?

Jelen esetben, a kísérletben különböző sejtvonalak, – hasüregből származó aktív bekebelezésre képes makrofágok , bélfodri nyirokcsomóból származó nyiroksejtek, lymphocyták  és egy különleges jelölésű „B16F10* egér melanoma sejtvonal**” – viselkedését tanulmányozták komplex homeopátiás szerek jelenlétében.   Azaz megfigyelték a különböző “feladatkörrel” rendelkező egészséges sejtek és a bőrrákos sejtek viselkedését, melyek egér sejtek voltak (Megjegyzés az érthetőség kedvéért: Fekete Kata). A tudósok arra voltak kíváncsiak, hogy hogyan viselkednek a sejtek a homeopátiás szerek hatására.

A kísérletben komplex homeopátiás szert használtak, mely a következőek összetevőket tartalmazta: Calcarea Carbonica, Aconitum napellus, Arsenicum album,  Asa foetida, Conium maculatum, Ipecacuanha, Phosphorus, Rhus toxicodendron, Silicea, Sulphur, Thuya occidentalis (Magyar megnevezését lsd. a cikk legalján).

Homeopátiás szerek - kísérleti eredmény

A kísérleti eredmény összefoglalása

A daganatsejtek esetében cél a teljes pusztulásuk (egy árva fehérje se maradjon utánuk) úgy, hogy az egészséges sejtek a lehető legjobban egészségesek maradjanak. A daganatsejtek elpusztulhatnak úgy is, hogy ösztönözzük őket az önpusztításra és úgy is, hogy elindítjuk a sejt bomlását. A kísérlet során a fenti komplex homeopátiás szer nem mutatott sem toxikus (mérgező), sem mutagén (DNS károsító) hatást, azaz nem károsította az egészséges sejteket.

Ami itt bizonyítást nyert, az, hogy a homeopátiás szereknek nem volt mellékhatása, sem károsító hatása. Azaz, még ha az egyéni kombináció igény miatt nem is használnak valakinek, de nem is rontanak az állapotán, tehát nyugodtan kaphatnak egy esélyt.

A nyiroksejtek daganat ellenes hatása abban nyilvánult meg, hogy indukálta (ösztönözte) részben az a daganatsejt apoptosisát  (un. programozott sejthalál), részben a sejt lysisét (sejt bomlás). Összességében bebizonyosodott, hogy a homeopátiás szerek megfelelő használata egy  jó lehetőség az integratív daganat terápiában, azaz további vizsgálatokat követően a jól megválasztott homeopátiás szerek jó kiegészítői lehetnek a hagyományos daganat ellenes terápiának.

Dr. Szabó Katalin természetgyógyász, állatorvos

Referencia

Stimulation of lymphocyte anti-melanoma activity by co-cultured macrophages activated by complex homeopathic medication

FSF Guimaraes, APR Abud, SO Oliveira, CC Oliveira, B Cesar, LF Andrade, L Donatti, J Gabardo, ES Trindade and DF Buchi ,(2009) BMC Cancer (IF: 2,736),  9: 293

Magyarázat

Sejtkultúra: a sejteket eredeti helyéről eltávolítják, és in vitro körülmények között tartják életben

**Sejtvonal: genetikailag viszonylag homogén, megfelelő körülmények között korlátlan ideig fenntartható sejtkultúra

Egér melanoma sejtvonal: egér bőrrák (melanoma) sejtek, melyeket laboratóriumi körülmények között tartanak fenn (életben) és szaporítanak

*„B16F10”: a sejtvonal nemzetközi törzskönyvi jelölése

Aktív makrofág: vérből kilépő faló/bekebelező sejtek, melyek bekebelező tevékenysége aktív

A felhasznált homeopátiás szerek magyar megnevezése

Calcarea Carbonica, (Kalcium karbonát)

Aconitum napellus, (Sisakvirág)

Arsenicum album, (Fehér arzén)

Asa foetida, (Ördög gyökér)

Conium maculatum,  (Foltos bürök)

Ipecacuanha,  (Hánytató gyökér)

Phosphorus,(Foszfor)

Rhus toxicodendron, (Mérges szömörce)

 Silicea, (Kova)

Sulphur,(Kén)

Thuya occidentalis (Életfa)

Nézd meg ezt is

Honnan tudjam nekem mi a jó gyógyító módszer?

Honnan tudjam nekem mi a jó gyógyító módszer?

Miért nem mindegy minként nézünk a gyógyulási folyamtokra? Mit válasszunk? Kit válasszunk? Légy éber és nyitott a lehetőségekre.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!