Szemünkből leolvasható milyen a személyiségünk

Mit árul el rólunk a szemünk színkavalkádja? Milyen betegségre hajlamosít a személyiségünk? Személyiség tükör a szem szivárványhártyája.

Alaptípusok az íriszen

Az írisz (szivárványhártya) színe alapján tulajdonképpen két alaptípust lehet megkülönböztetni a kéket, és a barnát. Létezik egy harmadik szín is, mely nem önálló, hanem az előző két szín keveréke, úgy is nevezik, hogy kevert szín. Néhány jellemző vonás alaptípusonként.

Személyiség tükör – Mit árul el a kék színű szem?

Jellegzetességei, a szín erőteljesen kék, vagy kékes-szürke, esetleg szürke. Az írisz rostja hullámosak.  Gyakran fehér, sárgás-barna apró foltok (pigmentek), gyűrűk megjelenhetnek.

szem_szemelyiseg_tukor_a-kek-szemuek

Személyiség jegyeiben gyakran megfigyelhető a hiperaktivitás. Mentálisan és fizikálisan. Ezek a személyek nagyon intuitív emberek, a kemény munka, teljesítmény kényszer, néha már a „megszállottság” határát súrolhatja. Ritkán tudnak lazítani, pihenni. Családjuk, környezetük iránt a teljes gondoskodás jellemző. Nemcsak rendkívüli teljesítményre képesek, de csak az általuk elvégzett munkát találják megfelelő minőségűnek.

Ez az állandó stimuláció, nyugtalanság egyensúlyhiányt eredményezhet, továbbá a szimpatikus idegrendszer működésének túlsúlyát is maga után vonhatja. Ezekből következően a nyirokrendszer működésében is az egyensúlytalanság lesz jellemző. A leggyakrabban jelentkező egészségi problémák a felső légutak enyhébb-súlyosabb megbetegedései (köhögés, nátha, allergia stb.), a bőr irritációi (száraz bőr, esetleg ekcéma stb.), hurutos jellegű bélgyulladások, megnagyobbodott mandulák.

Milyen típusú ember, akinek barna a szeme?

A barna színű íriszben legnagyobb koncentrációban vannak a pigment sejtek, az írisz szálak sűrűn helyezkednek el, mely sima bársonyos megjelenést kölcsönöz. Ebben a barna színben nem lehet mögöttes kékes, kékes-szürke színt látni. Személyiség jegyeiben jellemző, hogy általában a közösségi gondolkodó, a család számára is.

szem_szemelyiseg_tukor_a-barna-szemuek

Ha erőre kapnak a negatív gondolatok, akkor mániákussá válhat, egy gondolat körül kering, megoldhatatlan tűnő helyzetekben találhatja magát. Ha egy szóval kellene, leírni a kulcsszó a kitartó lenne. Általában a jó egészségnek örül. Hajlamos arra, hogy elnyomja a tüneteket, családja, a közösség, illetve az egész világ előtt. A „gyenge” szerve az emésztő rendszer. Puffadás, hasi fájdalmak, máj –és/ vagy epehólyag betegségek, esetleg epekövek. Hajlamos lehet a fejfájásra, különösen abban az esetben, ha eltitkolja még a családja előtt, hogy valami bántja.

A kevert szín, milyen személyiség?

A szín jellegzetessége a perem felé kékes, kékes-szürke árnyalat. A pupilla közelében azonban mindig barna. A hajszín a világos barnától a sötét barnás-feketébe hajló.

szem_szemelyiseg_tukor_a-kevert-szemuek

Az írisz rostjai döntően lazák, nem tömörek, gyakran körkörösen, vagy sugár irányban összefüggően, vagy elszórtan sötét barna, narancs/arany-barna, vagy vöröses-barna színeződés, pigment látható. Miután ez a szín döntően két szín keveréke egészségügyi problémák vonatkozásában is mindkét alapszínre jellemzők megfigyelhetők. Emésztési funkciók, légző,- és /vagy immunrendszeri folyamatok érintettek lehetnek. Előfordulásuk rendkívül változatos.

Személyiség jegyekben bizonyos fokú összhang hiánya látszik a tettek és az elképzelések között. A tettek gyakran megelőzik az elképzeléseket (nincs pontos terv egy feladat megoldására „majd lesz valahogy”), vagy ellenkezőleg sokáig „érlelődve” a tettek késnek.

Mire használja a természetgyógyász a szem, mint személyiség tükör módszerét?

Az írisz analízis (állapotfelmérési módszer) alapját képezi a fenti alaptípus felmérés, mert az eltéréseket ehhez képest vesszük figyelembe.

Az írisz analízissel már nagyon korán, még a betegségek klinikai tünetei előtt le lehet olvasni – a velünk született jellegzetességek alapján- olyan információkat, melyek bizonyos kellemetlen folyamatok lehetséges helyét, előfordulását (szervét/szervrendszerét) jelzi.

Dr. Szabó Katalin állatorvos, természetgyógyász

Nézd meg ezt is

Hogyan kezeljük a passzív-agresszív viselkedést?

A passzív-agresszív viselkedés fárasztó minden érintett számára. Érdemes ébernek lenni a megjelenésére és időben kijelölni a határokat.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!