Honnan tudjam, hatnak-e a természetes gyógymódok?

Mi a Young-féle szárított vércsepp analízis és hogy működik? Amilyen a test, olyan a vér, hogyan? Lúgos elektron, savas proton? Hogyan mutatja, hogy hatnak-e a természetes gyógymódok?

Diagnosztikai lehetőség, amivel megállapítható, hogy hatnak-e a természetes gyógymódok

A páciens szempontjából egyszerű megoldás a Young-féle száraz vércsepp elemzés (angolszász nevén dry field microscopy). Nemcsak abban segít nekünk, hogy diagnózist állíthassanak fel nekünk, hanem abban is, hogy ellenőrizzük hatnak-e a természetes gyógymódok .

A Young-féle szárított vércsepp analízis miben különbözik a többi vércsepp elemző módszertől?

Technikailag a kapilláris (ujjbegyből levett) vérminta vizsgálata a tárgya ennek az invazív (testbe behatoló) módszernek. Ez talán az egyetlen közös pontja a rokon vizsgálatoknak, ugyanis minden másban különböznek egymástól. Míg az élő vércseppnél a fedőlemezzel vesszük le óvatosan a vércseppet, azt csúsztatjuk ügyesen a tárgylemezre és rögtön elkezdhető az elemzés, addig a száraz vércseppnél a vérmintát magával a tárgylemezzel rögzítjük, több cseppet (általában hetet-nyolcat) fixálunk és –  fedőlemez nélkül hagyjuk a vizsgálódás előtt megszáradni.

A következő nagy különbség, hogy az élő vércseppből nyert információ elsősorban a vérünk minőségi állapotáról árulkodik és az így összegyűjtött jelekből a fizikai testünk állapotáról csakis közvetett (indirekt) módon szerezhetünk tudomást. A száraz vércsepp információtartalma viszont – érdekes módon – nem a vérünk minőségével függ össze, hanem közvetlenül utal a szervezet szöveti-szervi struktúráinak állapotára. Mintegy „okkult lenyomatként” , isteni pecsétként hordozza magában az egész szervezet aktuális státuszát. Na, ez aztán a valami!

39100450_s

Mit vizsgálnak a Young-féle száraz vércsepp analízis során?

A száraz vércsepp elemzése során főként az egyes cseppek alvadásának módja a vizsgálat  tárgya. A beszáradás során képződő lyukak, egyenetlenségek, szakadozások, repedezések nem véletlenszerűek, hanem a szerveket felépítő szövetek diszharmóniájára, eltorzulásaira esetleg kialakult betegségekre, hiánytünetekre utalnak vagy „hatnak“. A cseppek összehasonlításával megállapítható, hogy akut vagy krónikus, illetve jelenbeli vagy régebbi betegségről van-e szó. A természetes gyógymódokkal való kezelés után a vércsepp analízis megismételhető és mivel a teljes test állapotáról árulkodik, így mutatja hatnak-e a természetes gyógymódok? Kell-e másik természetes gyógymódot választani?

Sőt, ami számomra a legérdekesebb, az az a tény, hogy a száraz vércsepp tartalmaz egy reflextérképet, hasonlót, mint a szem szivárványhártyájának reflextérképe, amiből kielemezhető, hogy mely testüregben esetleg szervben lokalizálható a vér erezetének kóros alaktani elváltozása. A beteg íriszképével könnyen összehasonlítható, egyeztethető és a szerv aktuális állapota „kiolvasható”.

Vérünk minősége és egészségi állapotunk szorosan összefügg, de hogyan?

Dr. Robert Young-ot (a száraz vércsepp analízis tapasztalt és nagy tudású atyja) hallva, olvasva egyértelművé válhat számunkra, hogy vérünk minősége és egészségi állapotunk között közvetlen és szoros összefüggés van. Amikor valakinek egészséges a teste, s lúgos, azaz elektronokban gazdag ételeket eszik, akkor egészséges vérsejteket épít. Ennél fogva testsejtjei is egészségesek. Az emésztési folyamat tisztán, hatékonyan bontja le az elfogyasztott élelmet. A test teli lesz energiával és tartja az egészséges súlyát. Amikor valaki savasító, azaz protonokban gazdag ételeken él, a bélrendszere károsodik. Vagy esetleg torlaszok keletkeznek benne. Ilyenkor a vérképzés csökken, vagy le is áll. Azért, hogy a test a vörösvérsejt utánpótlást folyamatosan biztosítani tudja, a test a sejtjeit kezdi átalakítani vérsejtekké. Azaz, szó szerint lebontja saját magát. Amilyen a vér, olyan a test. Amilyen a test, olyan a vér.

Mikor is érdemes ezt a tesztet elvégezni?

Természetes gyógymódok alkalmazása előtt és után, öngyógyító praktikák előtt és után, túlzott salakanyag-felhalmozódás gyanúja esetén, salaktalanító kúra előtt és után, csökkent immun aktivitásra utaló tünetek megjelenésekor, daganatra való hajlam – például családi előfordulás, fokozott rizikó – fennállásakor, rossz emésztés, felfúvódás észlelésekor, bélflórazavar és gombásodás gyanújakor, krónikus fáradtság esetén, tisztázatlan eredetű panaszoknál, krónikus betegségek fennállásakor…stb. 

Figyelem: Orvosi diagnózist nem helyettesíthet!

Dr. Csóka Tibor onkológus orvos

Nézd meg ezt is

ZYO Hála rezgés meditáció hangfürdővel videón

ZYO Hála rezgés meditáció hangfürdővel videón

Ez egy Önvaló meditáció, amely az igazi Énedbe vezet vissza. Figyelj befelé és érezd át. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!