Honnan tudjam, hatnak-e a természetes gyógymódok?

Mi a Young-féle szárított vércsepp analízis és hogy működik? Amilyen a test, olyan a vér, hogyan? Lúgos elektron, savas proton? Hogyan mutatja, hogy hatnak-e a természetes gyógymódok?

Diagnosztikai lehetőség, amivel megállapítható, hogy hatnak-e a természetes gyógymódok

A páciens szempontjából egyszerű megoldás a Young-féle száraz vércsepp elemzés (angolszász nevén dry field microscopy). Nemcsak abban segít nekünk, hogy diagnózist állíthassanak fel nekünk, hanem abban is, hogy ellenőrizzük hatnak-e a természetes gyógymódok .

A Young-féle szárított vércsepp analízis miben különbözik a többi vércsepp elemző módszertől?

Technikailag a kapilláris (ujjbegyből levett) vérminta vizsgálata a tárgya ennek az invazív (testbe behatoló) módszernek. Ez talán az egyetlen közös pontja a rokon vizsgálatoknak, ugyanis minden másban különböznek egymástól. Míg az élő vércseppnél a fedőlemezzel vesszük le óvatosan a vércseppet, azt csúsztatjuk ügyesen a tárgylemezre és rögtön elkezdhető az elemzés, addig a száraz vércseppnél a vérmintát magával a tárgylemezzel rögzítjük, több cseppet (általában hetet-nyolcat) fixálunk és –  fedőlemez nélkül hagyjuk a vizsgálódás előtt megszáradni.

A következő nagy különbség, hogy az élő vércseppből nyert információ elsősorban a vérünk minőségi állapotáról árulkodik és az így összegyűjtött jelekből a fizikai testünk állapotáról csakis közvetett (indirekt) módon szerezhetünk tudomást. A száraz vércsepp információtartalma viszont – érdekes módon – nem a vérünk minőségével függ össze, hanem közvetlenül utal a szervezet szöveti-szervi struktúráinak állapotára. Mintegy „okkult lenyomatként” , isteni pecsétként hordozza magában az egész szervezet aktuális státuszát. Na, ez aztán a valami!

39100450_s

Mit vizsgálnak a Young-féle száraz vércsepp analízis során?

A száraz vércsepp elemzése során főként az egyes cseppek alvadásának módja a vizsgálat  tárgya. A beszáradás során képződő lyukak, egyenetlenségek, szakadozások, repedezések nem véletlenszerűek, hanem a szerveket felépítő szövetek diszharmóniájára, eltorzulásaira esetleg kialakult betegségekre, hiánytünetekre utalnak vagy „hatnak“. A cseppek összehasonlításával megállapítható, hogy akut vagy krónikus, illetve jelenbeli vagy régebbi betegségről van-e szó. A természetes gyógymódokkal való kezelés után a vércsepp analízis megismételhető és mivel a teljes test állapotáról árulkodik, így mutatja hatnak-e a természetes gyógymódok? Kell-e másik természetes gyógymódot választani?

Sőt, ami számomra a legérdekesebb, az az a tény, hogy a száraz vércsepp tartalmaz egy reflextérképet, hasonlót, mint a szem szivárványhártyájának reflextérképe, amiből kielemezhető, hogy mely testüregben esetleg szervben lokalizálható a vér erezetének kóros alaktani elváltozása. A beteg íriszképével könnyen összehasonlítható, egyeztethető és a szerv aktuális állapota „kiolvasható”.

Vérünk minősége és egészségi állapotunk szorosan összefügg, de hogyan?

Dr. Robert Young-ot (a száraz vércsepp analízis tapasztalt és nagy tudású atyja) hallva, olvasva egyértelművé válhat számunkra, hogy vérünk minősége és egészségi állapotunk között közvetlen és szoros összefüggés van. Amikor valakinek egészséges a teste, s lúgos, azaz elektronokban gazdag ételeket eszik, akkor egészséges vérsejteket épít. Ennél fogva testsejtjei is egészségesek. Az emésztési folyamat tisztán, hatékonyan bontja le az elfogyasztott élelmet. A test teli lesz energiával és tartja az egészséges súlyát. Amikor valaki savasító, azaz protonokban gazdag ételeken él, a bélrendszere károsodik. Vagy esetleg torlaszok keletkeznek benne. Ilyenkor a vérképzés csökken, vagy le is áll. Azért, hogy a test a vörösvérsejt utánpótlást folyamatosan biztosítani tudja, a test a sejtjeit kezdi átalakítani vérsejtekké. Azaz, szó szerint lebontja saját magát. Amilyen a vér, olyan a test. Amilyen a test, olyan a vér.

Mikor is érdemes ezt a tesztet elvégezni?

Természetes gyógymódok alkalmazása előtt és után, öngyógyító praktikák előtt és után, túlzott salakanyag-felhalmozódás gyanúja esetén, salaktalanító kúra előtt és után, csökkent immun aktivitásra utaló tünetek megjelenésekor, daganatra való hajlam – például családi előfordulás, fokozott rizikó – fennállásakor, rossz emésztés, felfúvódás észlelésekor, bélflórazavar és gombásodás gyanújakor, krónikus fáradtság esetén, tisztázatlan eredetű panaszoknál, krónikus betegségek fennállásakor…stb. 

Figyelem: Orvosi diagnózist nem helyettesíthet!

Dr. Csóka Tibor onkológus orvos

Nézd meg ezt is

Minden pillanat tiszta lap - Nem az a szenvedés, ami történik

Minden pillanat tiszta lap – Nem az a szenvedés, ami történik

Íme, hangtál segítségével mutatom meg neked, mi és hogyan játszódik le az elmében, ami miatt valójában szenvedünk.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!