Allergia ellen homeopátiával – panaszmentessé vált

Hogy védekezzünk allergia ellen homeopátiával? Melyik homeopátiás szer melyik tünetre jó? Gyerekeknek sem árt. Panaszmentessé vált homeopátiával

Nagyon sokan a kora nyáron virágzó fák pollenjeire allergiásak és száraz, szeles időben viszket a szemük, orruk, vizes orrfolyásuk, tüsszögésük, orrdugulásuk jelentkezik, ami miatt nem kapnak levegőt, emiatt rosszul alszanak, nem éreznek szagokat, illatokat, ízeket. Ilyen esetben gyakran szteroidtartalmú orrsprayket, allergia elleni készítményeket kell szedniük, amelyek sajnos álmosítanak és még este szedve is levertté teszik a szénanáthás betegeket.

Súlyosabb tüneteket is okozhat a nyár égén, ősszel virágzó parlagfű, ami sokunk életminőségét ronthatja. Magyarországon a parlagfű a legerősebb allergén a házipor-atka mellett. Nemcsak tüsszögést, orrfolyást, hanem nehézlégzéssel, köhögéssel járó asztmát is provokálhat. Mivel a parlagfű irtása nem megoldott, országszerte találkozhatunk a parlagfűpollen okozta allergiás, légúti, szem- és bőrbetegségekkel. A betegségben szenvedők szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a klasszikusan alkalmazott terápia mellett is – enyhébb formában bár – , de megmaradhatnak a tüneteik.

Allergia ellen homeopátiával

Ilyenkor jöhet szóba a hagyományos kezelés mellett vagy helyett a homeopátia. Alkati kezelésről van szó ezért feltétlenül homeopátiás orvost kell felkeresni, aki az alkati szer meghatározása után a beteg tüneteinek megfelelő, úgynevezett tüneti szereket tud adni. Fontos az allergének meghatározása is (parlagfű, üröm, kora nyári virágpollenek), melyek homeopátiás higítását kell szedni, valamint az allergiás tünetekre Histaminumot. A leírt szerek tartós alkalmazása esetén teljesen megszüntethető az allergia, szénanátha.

Így léptünk fel az allergia ellen homeopátiával

Klári fiatal felnőtt nő, aki gyermekkora óta allergiás, szénanáthás. Kifejezetten nyár végén, a parlagfűidőszakban erősödnek a panaszai. Ilyenkor orra folyik, eldugul, tüsszög, szeme piros, viszket, erősen könnyezik – a szedett hagyományos allergiaellenes gyógyszerek mellett is. Javasolt homeopátiás terápiája az alkati szere mellé:

  • orrfolyásra Allium cepa
  • tüsszögésre Nux vomica
  • szemtünetekre, -viszketésre Euphrasia

és az összes allergén hatására létrejövő tünet csökkentésére Histaminum golyócska szezon alatti rendszeres szedése javasolt.

Klári szénanáthája az alkalmazott homeopátiás gyógymód mellett évről évre fokozatosan enyhült, ma már gyakorlatilag panaszmentes.

Telente megelőzésre a parlagfűből készült Ambrosiát szedi, segítségével az utóbbi években gyakorlatilag teljesen panaszmentessé vált.

Dr. Buki Mária belgyógyász, háziorvos, homeopátiás orvos

Forrás: MKHOA engedélyével

Nézd meg ezt is

Honnan tudjam nekem mi a jó gyógyító módszer?

Honnan tudjam nekem mi a jó gyógyító módszer?

Miért nem mindegy minként nézünk a gyógyulási folyamtokra? Mit válasszunk? Kit válasszunk? Légy éber és nyitott a lehetőségekre.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!