Narancsbőr ellen természetesen és egyszerűen

Miért nehéz eredményesen fellépni a narancsbőr ellen? Milyen könnyen az életünkbe építhető homeopátiás megoldások vannak rá? Mire figyeljünk, hogy ne fokozódjon?

A narancsbőr a felnőtt nők 90%-át érinti, általában enyhébb formában. Elsősorban a csípőtájékon és a combokon jelentkezik. Ritkábban, 14%-ban már kamaszkorban megjelenik. 25%-a a klimax beállása idején, a többi pedig a terhesség során vagy a fogamzásgátló tabletta szedésekor jelentkezik. Kezdetben csak akkor látható, ha egy bőrredőt az ujjaink közé csípünk. Közepesen súlyos esetben csak állva látszik. Súlyosabb formájában állva és fekve egyaránt láthatóak a behúzódások, ami narancshéjra vagy egy matrac felszínére emlékeztet.

Cellulitis a női probléma

Érdekesség hogy a cellulit kifejezést Nicole Ronsard francia táplálkozás-szakértő vezette be a 60-as évek végén. A cellulitis szó eredetileg azt jelenti, hogy a sejtek (cell) betegek (itis), a laza kötőszövet fájdalmasan gyulladt. Jelentése azonban mára teljese átalakult, a narancsbőr jelenséget értjük alatta.

A cellulitis elsősorban a nőket érinti  mivel az irharétegben több zsírsejt található, mint a férfiaknál. A bőr irharétegében lerakodó salakanyagok okozzák a bajt. A kollagén rostok, melyek a rugalmasságért felelősek, egymással párhuzamosan helyezkednek el a nőknél, míg a férfiaknál egymással hálószerűen egybeszőve. A nők zsírsejtjei át tudnak nyomulni a kollagén rostokon, és a felszínen láthatók lesznek, így alakul ki a dudoros szerkezet.

Miért nehéz felvenni a harcot a narancsbőr ellen?

A salakanyagok, a sejtekben felhalmozódott toxikus anyagok a környező szövetekből magukhoz vonzzák a vizet, gömböcskéket alakítanak ki és bőr alatti ödémát okoznak A megduzzadt csomók felszakítják a rostok rácsszerkezetét, így lesz a bőr felette narancshéjhoz hasonló, egyenetlen felszínű. A sejtekben rekedt anyagok fő tömege nem zsír, hanem víz, amely vízhajtóra nem jól reagál, és a fogyókúra sem hoz megoldást, sőt ronthat a bőr állapotán. Az ösztrogén is felelős azért, hogy a többletzsír a nők combján és fenekén halmozódik fel. Ez a hormon gondoskodik még a kollagén rostok rugalmas szerkezetéről is, az ösztrogén hatása miatt. A zsírsejtek ((lipocyták) sokkal nagyobbak, mint a férfiaknál.

Narancsbőr ellen természetesen és egyszerűen

Kerüljük el a rizikófaktorokat, hogy ne fokozódjon

A narancsbőr elmulasztásában lényeges, hogy a rizikófaktorokat megszüntessük. Örökletes gyengébb kötőszöveti hajlam esetén a rendszeres mozgás sokat segít, valamint a túlsúly elkerülése. A táplálkozásban fontos odafigyelni, hogy kevés szénhidrátot és zsírt vigyünk be. A radikális és gyors fogyókúrákat kerülni kell, mert egyrészt jojóeffektust váltanak ki, a diétázás után visszajönnek a kilók, másrészt pont a kötőszövetet gyengítik. A bőr vérellátását segítő hideg-meleg váltózuhany és a masszírozás rendszeresen alkalmazva – is eredményt hoz.

Homeopátiás méregtelenítő kúra narancsbőr ellen

Egy hónapig célszerű homeopátiás méregtelenítést is végezni: kúraként szedni a Berberis, Lycopodium, Chelidonium “koktélból”.

A kötőszövet rugalmasságát segíti

a Calcium fluoricum és az Arnica szedése.

A nyirokkeringés serkentése is fontos

a kezelésben, részben képzett nyirokmasszírozóhoz érdemes járni, a Bufo rana és a Mrcurius solubilis szedése serkenti a nyirokkeringést.

Dr. Zarándi Ildikó belgyógyász, homeopátiás orvos

Nézd meg ezt is

ZYO Hála rezgés meditáció hangfürdővel videón

ZYO Hála rezgés meditáció hangfürdővel videón

Ez egy Önvaló meditáció, amely az igazi Énedbe vezet vissza. Figyelj befelé és érezd át. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!