Narancsbőr ellen természetesen és egyszerűen

Miért nehéz eredményesen fellépni a narancsbőr ellen? Milyen könnyen az életünkbe építhető homeopátiás megoldások vannak rá? Mire figyeljünk, hogy ne fokozódjon?

A narancsbőr a felnőtt nők 90%-át érinti, általában enyhébb formában. Elsősorban a csípőtájékon és a combokon jelentkezik. Ritkábban, 14%-ban már kamaszkorban megjelenik. 25%-a a klimax beállása idején, a többi pedig a terhesség során vagy a fogamzásgátló tabletta szedésekor jelentkezik. Kezdetben csak akkor látható, ha egy bőrredőt az ujjaink közé csípünk. Közepesen súlyos esetben csak állva látszik. Súlyosabb formájában állva és fekve egyaránt láthatóak a behúzódások, ami narancshéjra vagy egy matrac felszínére emlékeztet.

Cellulitis a női probléma

Érdekesség hogy a cellulit kifejezést Nicole Ronsard francia táplálkozás-szakértő vezette be a 60-as évek végén. A cellulitis szó eredetileg azt jelenti, hogy a sejtek (cell) betegek (itis), a laza kötőszövet fájdalmasan gyulladt. Jelentése azonban mára teljese átalakult, a narancsbőr jelenséget értjük alatta.

A cellulitis elsősorban a nőket érinti  mivel az irharétegben több zsírsejt található, mint a férfiaknál. A bőr irharétegében lerakodó salakanyagok okozzák a bajt. A kollagén rostok, melyek a rugalmasságért felelősek, egymással párhuzamosan helyezkednek el a nőknél, míg a férfiaknál egymással hálószerűen egybeszőve. A nők zsírsejtjei át tudnak nyomulni a kollagén rostokon, és a felszínen láthatók lesznek, így alakul ki a dudoros szerkezet.

Miért nehéz felvenni a harcot a narancsbőr ellen?

A salakanyagok, a sejtekben felhalmozódott toxikus anyagok a környező szövetekből magukhoz vonzzák a vizet, gömböcskéket alakítanak ki és bőr alatti ödémát okoznak A megduzzadt csomók felszakítják a rostok rácsszerkezetét, így lesz a bőr felette narancshéjhoz hasonló, egyenetlen felszínű. A sejtekben rekedt anyagok fő tömege nem zsír, hanem víz, amely vízhajtóra nem jól reagál, és a fogyókúra sem hoz megoldást, sőt ronthat a bőr állapotán. Az ösztrogén is felelős azért, hogy a többletzsír a nők combján és fenekén halmozódik fel. Ez a hormon gondoskodik még a kollagén rostok rugalmas szerkezetéről is, az ösztrogén hatása miatt. A zsírsejtek ((lipocyták) sokkal nagyobbak, mint a férfiaknál.

Narancsbőr ellen természetesen és egyszerűen

Kerüljük el a rizikófaktorokat, hogy ne fokozódjon

A narancsbőr elmulasztásában lényeges, hogy a rizikófaktorokat megszüntessük. Örökletes gyengébb kötőszöveti hajlam esetén a rendszeres mozgás sokat segít, valamint a túlsúly elkerülése. A táplálkozásban fontos odafigyelni, hogy kevés szénhidrátot és zsírt vigyünk be. A radikális és gyors fogyókúrákat kerülni kell, mert egyrészt jojóeffektust váltanak ki, a diétázás után visszajönnek a kilók, másrészt pont a kötőszövetet gyengítik. A bőr vérellátását segítő hideg-meleg váltózuhany és a masszírozás rendszeresen alkalmazva – is eredményt hoz.

Homeopátiás méregtelenítő kúra narancsbőr ellen

Egy hónapig célszerű homeopátiás méregtelenítést is végezni: kúraként szedni a Berberis, Lycopodium, Chelidonium “koktélból”.

A kötőszövet rugalmasságát segíti

a Calcium fluoricum és az Arnica szedése.

A nyirokkeringés serkentése is fontos

a kezelésben, részben képzett nyirokmasszírozóhoz érdemes járni, a Bufo rana és a Mrcurius solubilis szedése serkenti a nyirokkeringést.

Dr. Zarándi Ildikó belgyógyász, homeopátiás orvos

Nézd meg ezt is

Minden pillanat tiszta lap - Nem az a szenvedés, ami történik

Minden pillanat tiszta lap – Nem az a szenvedés, ami történik

Íme, hangtál segítségével mutatom meg neked, mi és hogyan játszódik le az elmében, ami miatt valójában szenvedünk.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!