A reiki energia jellemzője és miként működik a terápia során

A reiki energia az egyik legismertebb fogalom az energia gyógyászatban, melyet gyakran fordítanak univerzális energiának, kozmikus energiának, isteni energiának, stb. Bár maga az energiával való gyógyítás az emberiséggel egyidős és számos technika, módszer fejlődött ki, mégsem azonosak. Akik jól érzékelik a finomenergiát, megérezhetik, hogy az egyes gyógyító technikák energetikailag különböznek finomságban, színben, így természetesen a reiki energiának is egyedi karakterisztikája van.

A reiki energia valódi jelentése

Ahhoz, hogy a ”reiki” szót megértsük érdemes visszanyúlni a japán írásjelekhez (kanji), melyek részletes, mélyebb jelentéstartalmat is hordoznak. Így a REI KI eképp magyarázható:

A REI szó három fő részből áll: eső, kehely, és médium. Összeolvasva őket egy nagyon fontos információt közöl számunkra. Mindannyian rendelkezünk azzal a képességgel, hogy kapcsolódjunk az isteni szférával és onnan energiát csatornázzunk, amit fizikai és lelki eredetű tünetek kezelésére egyaránt csodálatos módon alkalmazhatunk.

A KI szó az áramlás, és a minden irányba szétterjedést jelentését hordozza. *

 * Tadao Yamaguchi: The light on the origins of Reiki c. könyve alapján

A REIKI szó teljes jelentése: láthatatlan, misztikus, nagy erejű energia, melynek (szent) gyógyító ereje van.

A reiki energia jellemzői

Láthatatlan

Talán ez az egyik legfőbb oka sok ember szkeptikusságának. Amit nem látok nem is létezik. De hasonlóan az elektromossághoz, amit szintén nem látunk, de amikor csatlakoztatunk hozzá egy eszközt, annak működése révén láthatóvá válik. Kicsit hasonló a reiki energia is.

Itt van körülöttünk, de akkor válik érzékelhetővé, amikor pl. kezelés formájában a terapeuta ránk helyezi a kezét. Ilyenkor a legtöbb ember nagyon erős forróságot vagy bizsergést vagy egy nagyon mély ellazult állapotot tapasztal meg. Ugyanakkor nincs két egyforma tapasztalat és szerencsére akkor is működik, ha nem érzékelsz semmit. Erre nagyon jó példa, ha reiki energiát adsz pl. növényeknek (nagyobbra nő, mint amit nem kezelsz), ahol teljesen kizárható a placebo hatás.

Emellett a reiki energia másik jellemzője, hogy áthatol minden anyagon. Mindegy hány ruha réteg van rajtad, akkor is fog hatni testi-mentális szinten egyszerre. Sőt egy szimbólum használatának a segítségével akár a tér akadálya is áthidalható és reiki energiát tudsz küldeni egy másik kontinensen élő ismerősödnek!

Misztikus

A reikit nagyon sok legenda veszi körül, azonban fontos tisztázni néhány dolgot. A reiki nem bioenergia, az Univerzum spirituális energiájából fakad az alapító Mikao Usui szerint.

Reiki energia hogy működik

Ahhoz, hogy reiki energiát csatornázz szükséges az un. reiki behangolás (japánul reiju), ami aktiválja, jelentősen felerősíti ezen képességed. Így immár nem a saját bioenergiád adod át, hanem korlátlanul képes vagy az energia csatornázására, amikor kezelést adsz.

E japán rendszerhez egy másik misztikus dolog tartozik: a szimbólumok. A legendákkal ellentétben ezek nem tibeti, hanem 100%-osan japán eredetűek és meghatározott céllal alkalmazzák őket, eredetük jól visszavezethető és megmagyarázható.

A reiki misztikus részéhez hozzátartozik annak spirituális tanítása is. Ez nem csak egy kézrátételes gyógymód, hanem egy szellemi út a belső harmónia megteremtésére, melynek fontos elme az alapító útmutatásai, az öt életszabály.

Nagy erejű energia, melynek (szent) gyógyító ereje van

A reiki energia kapcsán az egyik legtöbb félreértés annak működési mechanizmusában van. Nem az energia gyógyít alapvetően. A kezelő által csatornázott energia lényegében feloldja a szervezetben felhalmozódott toxinokat, eltávolítja az energetikai blokkokat, így támogatva a szervezet öngyógyító folyamatait. Lényegében úgy fogalmazható meg, hogy a reiki energia jelentősen megtámogatja a öngyógyító képességét.

A reiki energia egyszerre hat az elmére, a fizikai testre. Így alkalmazható a legkülönfélébb fizikai és pszichés problémák esetén. De nem kell megvárni, hogy megbetegedjünk hisz kiváló megelőzésre, hatékony a stressz csökkentésére, a láz csillapítására, a fájdalom megszüntetésére is. Mellékhatásoktól mentes, hitrendszertől függetlenül működik mindenkinél.

A reiki energia jellemzője, hogy egy tiszta energetikai csatornán adódik át, így nem kell energetikai védelmet alkalmazni (mint pl. a bioenergia gyógyászat során). A kliens sem vesz át negatív töltést a kezelőtől.

A reiki energia adásához nincsen szükség mentális erőfeszítésre, vizualizációra. Amikor megérinted a kliensed, az azonnal elkezd áramolni. Épp úgy, ahogy felkapcsolod a lámpát és világos lesz. Sőt a kezelés során mind a kliens, mind a kezelő egy nagyon mély meditatív állapotba kerül.

Nincs szükség a reiki energia lekérésére sem. Amikor valakit megérintünk,  az spontán elindul a fogadó irányába szükséglete szerint, ugyanígy abbamarad, amikor elvesszük a kezünk.

A reiki energia használata eszköz nélküli, különleges képessége megléte sem szükséges mindennapos alkalmazásához.

Míg a bioenergia átadása korlátozott mennyiségű, addig reikivel bármennyi embert megkezelhetünk egymás után, sőt mi is töltődünk az energia csatornázása során.

Szabó Gábor Jikiden Reiki tanár

Nézd meg ezt is

A fájdalom teremtésének titkos receptje és e műalkotás feloldása

A fájdalom teremtésének titkos receptje és e műalkotás feloldása

Végy egy fájdalmat (pl. múltbeli emlékből). Helyezd bele a MOST fájdalom mentes terébe. Fókuszálj erősen, sok gondolattal, hittel tartósan........

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!