Fogyókúrázni homeopátiával is lehet – Homeopátia a jó alakért

Nem eszünk sokat, mégis hízunk: betegségek és lelki okok a háttérben. A homeopátia nemcsak a túlzott étvágy ellen segít, hanem a alakunk kedvezőtlen alakulásának több más okozója ellen is használható. Milyen homeopátiás megoldások lehetségesek? Hogyan lehet fogyókúrázni homeopátiával?

Először nézzük meg, mi is az oka a túlsúlyunknak, ahhoz hogy meghatározhassuk mire is van szükségünk.

Amikor nem eszünk sokat mégis hízunk

Többféle oka lehet az elhízásnak, nemcsak egyszerűen arról van szó, hogy valaki túl sok kalóriát vesz magához. Különféle betegségek is állhatnak a háttérben mint például a gyakori pajzsmirigy-alulműködés, policisztás ovárium szindróma, inzulinrezisztencia, magas vérzsírszint, illetve ritkább kórképek, mint például Cushing-kór, inzulint termelő daganat, bizonyos agydaganatok, Prader-Willi szindróma ( a nemi szervek fejletlenségével járó rendellenesség), genetikai hajlam és a rossz környezeti tényezők alacsony szociális körülmények is hozzájárulhatnak a túlsúly kialakulásához, persze a leggyakoribb okozója a helytelen életmód. Ismert betegség a bulimia és az anorexia, ami szintén a testsúly jelentős növekedésével vagy csökkenésével jár. A háttérben lelki, problémák, depresszió, önbizalomhiány és az ebből fakadó testképzavar áll, és a betegség idején az anyagcsere súlyos zavara lép fel.

Fogyókúrázni homeopátiával

Az egyensúly szempontja

Ahhoz, hogy valaki fogyókúrába kezdjen, fontos tudni, hogy a szervezet normális működéséhez elengedhetetlen a megfelelő tápanyag, azaz szénhidrát-fehérje-zsír egyensúlya. Ha fogyni szeretnénk, akkor a megszokott evési szokásainkon változtatni kell. Akkor lehet sikeres a fogyókúra, ha  addig bevitt élelmiszer minőségét, mennyiségét és arányait is megváltoztathatjuk. Sok fogyókúrarecept lát napvilágot, sok diéta ismert, azonban első lépésként érdemes végiggondolni, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelőt.

Fogyókúrázni homeopátiával – szelíd gyógymód

Könnyebb lesz kitartanunk a cél érdekében, ha segítségül hívjuk a szelíd gyógymódot. Ráadásul az elhízást okozó endokrin (hormonegyensúly-kibillenéssel járó) betegségeket is kiválóan lehet kezelni a megfelelő homeopátiás gyógyszerekkel, ez azonban természetesen homeopátiás orvosi felügyelettel biztonságos.

A túlzott étvágy ellen étkezés előtt vegyünk be az Animonium crudumból. Mivel pedig csökkenti a sok evés kiváltotta gyomorfeszülést, meggyorsítja az emésztést és elősegíti a táplálék kiürülését a szervezetből ezért evés után is célszerű alkalmazni.

Gyorsabb zsírbontás

Segít fogyókúrázni homeopátiával azzal is, hogy fokozza az anyagcserét, így gyorsíthatja a zsírbontást a Fucus vesiculous.

A kórós édességkívánás csökkentésére alkalmas lehet a Lycopodium és a homeopátiás Dopaminum, Seotoninum golyócskák szedése.

Túlsúly és vízvisszatartás esetén jó hatású a Solidago és a Natrium sulfuricum. A tavaszi böjtöt, méregtelenítést könnyítik a következő homeopátiás szerek: Nux vomica, Berberis, Chelidonium, Lycopodium, Sulfur.

Zsíros ételek kívánásának csökkentésében segít a Pulsatilla. Sós ételek kívánását csökkenti a Natrium chloratum.

Dr. Zarándi Ildikó belgyógyász, homeopátiás orvos

Forrás: Magyar Klinikai Homeopátiás Orvosok Alapítványa

Nézd meg ezt is

Minden pillanat tiszta lap - Nem az a szenvedés, ami történik

Minden pillanat tiszta lap – Nem az a szenvedés, ami történik

Íme, hangtál segítségével mutatom meg neked, mi és hogyan játszódik le az elmében, ami miatt valójában szenvedünk.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!