Naturopátia – Természetes gyógymód és orvosi is

Naturopátia – A természetes gyógymód érzése. Mit jelent és milyen betegségre, problémára jó? Hogyan csinálja ezt a naturopátiás orvos?

Naturopátia – Mit jelent?

A naturopátia természetgyógyászati ág, célja az emberi szervezet öngyógyító folyamatainak felerősítése. A szakember otthon végezhető kezelést javasol, ami a vitamin ellátottság helyreállítása érdekében kombinálja a böjtölést, a megfelelő diétát, a nyers ételekre helyezi a hangsúlyt, míg és gyógynövényes kúrát is javasol a gyógyulás érdekében. Az alkalmazott fizikoterápiás módszerek stimulálják a test öngyógyító folyamatait és kellemesek a lélek számára. A módszer egészben tekint az emberre és fizikai gyógymódok mellett használhat lelki megtisztulást segítő módszereket is (lelki terápiák).
A módszert alkalmazó szakemberek személyre szabott stratégiát határoznak meg a páciens számára.

Naturopátia – Hogyan működik és milyen a hatása?

A test visszaáll a számára egészséges egyensúlyi működésre, a lélek egyfajta megkönnyebbülést érez. Test és lélek megkönnyebbülése ez. Érezhető az érzés, hogy “jó úton járok”. Módszereit használják kiegészítő kezelésként is.

Naturopátiás orvos

Naturopátia _ Természetes gyógymód_orvosok is használják

A naturopátiás orvos használ orvosi módszereket is és naturopátiás módszereket is. Alkalmaz orvosi diagnosztikai eszközöket is és természetgyógyászati állapotfelmérő eszközöket is. Állapot felmérése hosszabb időt vesz igénybe, mint egy hagyományos orvosi vizsgálat esetén. Felmérésének fontos része a stressz szint vizsgálata az egyensúly helyreállítása érdekében. Gyógymódjában elsősorban a természetes készítmények és a fentebb írt naturopátiás módszerek állnak ugyanakkor figyelembe veszi a modern orvostudomány eredményeit is.

A naturopátiás orvos hisz a természet gyógyító erejében.

Milyen betegségekben, problémákban alkalmazzák a naturopátia módszerét?

Allergiák, krónikus fájdalom, emésztési problémák, hormonális egyensúlyhiány, elhízás, légzőszervi megbetegedések, szívbetegségek, termékenységi problémák, menopauza, mellékvese fáradtság, rák, fibromialgia (központi idegrendszeri, egész testes fájdalommal járó, összetett betegség), krónikus fáradtság szindróma.

Mennyi ideig tart az állapot felmérés?

Első alkalommal 1-2 óra is lehet, mert a szakember holisztikus szemléletben (az egész embert felmérve) végzi a felmérést és a személyes igényeknek megfelelő ismereteket is ad át, illetve otthon végezhető stratégiát ill. további vizsgálatokat, kezelési javaslatokat állít össze.

Ki foglalkozik naturopátiás módszerekkel?

Naturopátiás orvosok, természetgyógyászok ill. naturopátiás coach (életviteli tanácsadó). Természetgyógyászoknál a naturopátiás szemlélet akkor is természetes, ha ezt nem hirdetik. Ill. módszereik szélesebb körből merítenek a természetes gyógymódok közül.

Nézd meg ezt is

Azonnali gyógyulás orvosi szemmel – Kvantumi folyamatok

Miért lehetséges az azonnali gyógyulás? Mi lenne, ha megpróbálnánk megérteni? Mi lenne, ha tanulnánk belőlük? Orvosként így látom...

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!