Holisztikus orvoslás – Betegség helyett gyógyulás

Holisztikus orvoslás – Mi az, amikor a betegség helyett a gyógyulás van a középpontban? A holisztikus orvoslás eszközei – A geopatogén mezők már nem misztikumok. Sejt közötti tér vizsgálata – ez már a 3. évezred.

Holisztikus orvoslás – betegség helyett a gyógyulás szempontja

A holisztikus orvoslás vagy más néven holisztikus medicina alatt olyan gyógyító irányzatot értünk, amely az embert testi, lelki és szellemi egységnek tekinti, amely harmóniában él pszichoszociális környezetével. Olyan módszerek sorát tartalmazza, amelyek betegközpontúak és a beteg személy ön-regulációs, öngyógyító lehetőségeire építenek. Ezen orvosi irányzat pl. a rákot nem egy szerv, hanem az egész szervezet, a test, a lélek és a szellem idült degeneratív megbetegedéseként fogja fel, az egészséges sejtek lassú, fokozatos deformálódásának eredményeképpen.

A rákorvoslás hagyományos eljárásai a megbetegedést befolyásolják, míg a nem szokványos eljárások a gyógyulás folyamatát.

Holisztikus orvoslás – állapotfelmérés – egészében nézi az embert

A holisztikus állapotfelmérés során az orvos-természetgyógyász tudatosan keresi azokat az  apró jeleket, elváltozásokat, amelyek felhívhatják a figyelmét ezekre a súlyos betegségekre.

Ilyenek például, ha a főbb tenyérvonalak valamelyikén sziget-formáció jelenik meg, ha sárgás elszíneződések vehetőek észre  az orr, a száj mentén, ha a test bármely területén a bőr zöldes elszíneződését találjuk, ha a körmök holdjai nem láthatóak, vagy láthatóak ugyan, de ott a körmök kidudorodnak vagy behorpadnak, ha a nyelv sötétlila vagy vértelenül sápadt és rendszeresen bőséges sárga lepedék képződik rajta… stb.

És még mielőtt a tisztelt olvasó elméje felsikoltana, hogy „ezem is van, azt is észrevettem magamon”. Kérem, gondolatait újra a békés nyugalom járja át. Hisz ezek az általános tünetek csupán a test jelzései és ugye, az alternatív medicinában (orvoslásban, gyógyításban) „egy jel nem jel”.

Az állapotfelmérést tovább segíti, pontosítja az íriszdiagnosztika, a szem szivárványhártyájának speciális vizsgálata. Illetve a biorezonancia, ami azon az elven alapul, hogy minden élőlénynek, az élőlények szerveinek és a bennük lévő káros anyagoknak is specifikus bioenergetikai rezgésmintája van.

Ezek a rezgések megfelelő pontokon mérhetők. Ha ezek a mért értékek a normál értékektől eltérőek, akkor az eltérés nagyságától függően betegségekre, káros anyagok jelenlétére, gyulladási gócokra következtethetünk. A mi onkológiai szempontjainkat tekintve a biorezonanciás mérés gyakorlati haszna elsősorban a nehézfémterhelésre (ólom, higany, kadmium) vagy a szervezet mikrobiális egyensúlyzavarainak felkutatására irányul. Talán már hallottak a vírusok, baktériumok, s főleg a gombák és paraziták okozta fertőzések és a rosszindulatú daganatok közti közvetett kapcsolatokról.

Holisztikus orvoslás - holisztikus diagnózis

A naturopátiás gyakorlat komoly ok-okozati összefüggéseket talált a geopatogén mezők és a daganatos betegségek között.

Holisztikus orvoslás – Geopatogén mezők

Mik azok a geopatogén mezők? Ezek olyan, az élő szervezetre káros hatást gyakorló, földkisugárzások, mint amelyek például a Hartmann zónák vagy a vízerek. Ha az ember huzamosan ilyen és/vagy ehhez hasonló sugárzások fölött tartózkodik (alszik, dolgozik), akkor finomabb energiatesti szintjei sérülnek. Az a testrész, ahol a negatív sugárzás áthalad, energiahiányban szenved, ezáltal vérellátásán is csorba esik. Ez az adott szerv funkcióvesztését, krónikus sorvadását okozhatja. A tapasztalat azt mutatja, hogy nemritkán 4-6 év eltelte ilyen mezőben már elegendő ahhoz, hogy ezek az alul működő szervterületek melegágyai lehetnek a daganatos sejtburjánzásnak is.  

Holisztikus orvoslás – A 3. évezred felfedezése

A harmadik évezred fenomenális tudományos felfedezései közé tartozik az úgynevezett elektrointersticiális szomatográfia(EIS). Az EIS egy újszerű elektronikus mérési elvre épül – a chronoamperometria számítógépes adaptációja – amelyet Dr. Maarek a Párizsi Orvosi Egyetem neurológus professzora saját – több mint 20 éves – kutatási eredményeit összegezve fejlesztett ki. Az eljárás nem-invazív, elektródái nem hatolnak a testbe és a vizsgálat mindössze három percet vesz igénybe. Ezalatt a számítógép több, mint hatmillió mérést végez. Ilyen pl. pH-szint a sejteken belül és kívül, oxigénmennyiség, ásványi anyag- és hormonkoncentráció… stb. Ezek kiértékelése után az eredményt szövegesen, illetve grafikusan három dimenzióban megjelenítik. Az eredmény igen pontos képet ad a páciens belső szerveinek funkcionális állapotáról. A gép elsősorban szöveti szinten a sejtek közötti folyadékállományt méri. Ez az intersticiális (sejtek közötti) folyadéktér ugyanis – az új biológiai tudományos felfogás szerint – a szöveteink, szerveink színpada, a fizikai testünk, szervezetünk, mint színházunk „alfája és omegája”.

És mit is mér? Hát – többek között – pontosan azt a daganatos miliőt, amelynek általános tulajdonságairól már a fentiekben szó volt. Tudják, az oxigénhiányos, savas, szabad gyökökkel teli közeget.

A klinikai teszteket jeles európai és tengerentúli orvosi egyetemeken végezték. Ezen eredmények szerint lett 2005-ben orvosi műszerként regisztrálva az Európai Unióban. Kb. 1500 mérés után bátran kijelenthetem, hogy remekül használható a klinikai onkológus napi szakmai gyakorlatában elsődleges állapotfelmérésre, az onkológiai kezelések és a speciális, személyre szabott méregtelenítések, lúgosítóprogramok utó-követésére.

Dr. Csóka Tibor, klinikai onkológus

Nézd meg ezt is

ZYO Hála rezgés meditáció hangfürdővel videón

ZYO Hála rezgés meditáció hangfürdővel videón

Ez egy Önvaló meditáció, amely az igazi Énedbe vezet vissza. Figyelj befelé és érezd át. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!