Kineziológia – Tudni szeretnéd neked is való-e?

Mire jó és miről szól a kineziológia? Hogyan segít és milyen problémák esetén ajánlott leginkább? Touch for Health és One Brain mit jelentenek?

Mi a kineziológia?

kineziológia alternatív személyiség-, képesség- és készségfejlesztő módszer, izomtesztelés az alapja. Testünkben sejtszinten tárolva van minden emlék, minden stressz, ami velünk valaha történt. Ezek között vannak olyan meghatározó események, amelyek blokkolnak bennünket egész életünk során, és ha újra hasonló szituációba kerülünk, ugyanúgy reagálunk ugyanarra a stresszhelyzetre. Ebből a “mókuskerékből” úgy lehet kiszállni, ha az eredendő okot megkeressük, és feloldjuk. Az izomteszt segítségével megtalálhatjuk az okozó stressz időpontját és a hozzá tartozó valamennyi körülményt, ami szükséges a feloldáshoz.

Mi a Touch for Health és a One Brain?

A kineziológiának több irányzata van, én ezek közül a Touch for Health-t, és a One Brain-t alkalmazom munkám során. A Touch for Health segítségével az egész test energiaállapotát feltérképezzük, és helyreállítjuk az energetikai kiegyensúlyozottságot. Ötvözi a hagyományos kínai gyógyászat és a kiropraktika, naturopathia, és az osteopathia elemeit. Főleg testi, fizikai tünetek esetén alkalmazzuk, de a lelki háttér feltárása is nagyon fontos.

Lelki problémák kezelése

A One Brain kezelések igen hatékonyak bármely lelki eredetű probléma esetében, legyen az párkapcsolati, kommunikációs, tanulási, önértékelési zavar, vagy akár allergia, fizikai trauma, krónikus fájdalom. Alapja a viselkedési barométer, amelynek segítségével izomteszteléssel behatárolhatjuk, mely érzelem kapcsolódik a problémánkhoz, ami elválaszt az óhajtott lelkiállapottól. Ez a módszer korregressziót is alkalmaz az oldás során. A kliens jelenbeli problémájával kapcsolatban megkeressük azokat az életkorokat- természetesen hipnózis és relaxáció alkalmazása nélkül, izomteszteléssel-, melyek valamilyen összefüggésben vannak a megoldandó konfliktussal, és meghatározott korrekcióval feloldjuk ezeket a negatív emlékeket.

Kineziológia - Mit jelent? Mikor forduljunk hozzá?

A kineziológia holisztikus gyógymód, az embert egészében vizsgálja. Nem csak a tünetet kezeli, hanem az okot, a fájdalom, allergia, lelki problémák stb. eredetét keresi és szünteti meg. A testi tünetek kialakulása nagyrészt lelki okokra vezethető vissza. A betegség nem azonos a tünettel, az csak egy jelzés, és mélyebbre kell néznünk magunkba, hogy megérthessük, mire figyelmeztet. Éppen ebben áll a jelentősége ennek a gyógymódnak: kíméletes, mégis hatalmas ereje van.

Néhány probléma, amelyekkel kapcsolatban ajánlható a kineziológia

Allergia, alvászavar, ízületi fájdalmak, beilleszkedési nehézségek, beszédzavarok, bőrproblémák, depresszió, diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, emésztési zavarok, függőségek, fájdalmak, hiperaktivitás, immungyengeség, keringési problémák, magas vérnyomás, koncentráció zavar, stressz, pánikbetegség, önértékelési zavar.

Könyves Tóth Tünde kineziológus, Theta Healing konzulens

Nézd meg ezt is

A vágyak így tartanak mókuskerékben és így nem - Önvaló és beteljesülés

A vágyak így tartanak mókuskerékben és így nem – Önvaló és beteljesülés

Hogyan lehetséges, hogy már meg van, amire vágytál, pedig fizikailag még nem látszik. A vágyak irányítanak, ha a vágyak mentén cselekszel vagy nem cselekszel. Így sok nehézséggel, bajjal, szenvedéssel találkozol és kevés örömmel, beteljesedéssel. Folyton úton vagy a jó felé, ahelyett, hogy "megérkezve" lennél, Önvalóként. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!