Kineziológia – Tudni szeretnéd neked is való-e?

Mire jó és miről szól a kineziológia? Hogyan segít és milyen problémák esetén ajánlott leginkább? Touch for Health és One Brain mit jelentenek?

Mi a kineziológia?

kineziológia alternatív személyiség-, képesség- és készségfejlesztő módszer, izomtesztelés az alapja. Testünkben sejtszinten tárolva van minden emlék, minden stressz, ami velünk valaha történt. Ezek között vannak olyan meghatározó események, amelyek blokkolnak bennünket egész életünk során, és ha újra hasonló szituációba kerülünk, ugyanúgy reagálunk ugyanarra a stresszhelyzetre. Ebből a “mókuskerékből” úgy lehet kiszállni, ha az eredendő okot megkeressük, és feloldjuk. Az izomteszt segítségével megtalálhatjuk az okozó stressz időpontját és a hozzá tartozó valamennyi körülményt, ami szükséges a feloldáshoz.

Mi a Touch for Health és a One Brain?

A kineziológiának több irányzata van, én ezek közül a Touch for Health-t, és a One Brain-t alkalmazom munkám során. A Touch for Health segítségével az egész test energiaállapotát feltérképezzük, és helyreállítjuk az energetikai kiegyensúlyozottságot. Ötvözi a hagyományos kínai gyógyászat és a kiropraktika, naturopathia, és az osteopathia elemeit. Főleg testi, fizikai tünetek esetén alkalmazzuk, de a lelki háttér feltárása is nagyon fontos.

Lelki problémák kezelése

A One Brain kezelések igen hatékonyak bármely lelki eredetű probléma esetében, legyen az párkapcsolati, kommunikációs, tanulási, önértékelési zavar, vagy akár allergia, fizikai trauma, krónikus fájdalom. Alapja a viselkedési barométer, amelynek segítségével izomteszteléssel behatárolhatjuk, mely érzelem kapcsolódik a problémánkhoz, ami elválaszt az óhajtott lelkiállapottól. Ez a módszer korregressziót is alkalmaz az oldás során. A kliens jelenbeli problémájával kapcsolatban megkeressük azokat az életkorokat- természetesen hipnózis és relaxáció alkalmazása nélkül, izomteszteléssel-, melyek valamilyen összefüggésben vannak a megoldandó konfliktussal, és meghatározott korrekcióval feloldjuk ezeket a negatív emlékeket.

Kineziológia - Mit jelent? Mikor forduljunk hozzá?

A kineziológia holisztikus gyógymód, az embert egészében vizsgálja. Nem csak a tünetet kezeli, hanem az okot, a fájdalom, allergia, lelki problémák stb. eredetét keresi és szünteti meg. A testi tünetek kialakulása nagyrészt lelki okokra vezethető vissza. A betegség nem azonos a tünettel, az csak egy jelzés, és mélyebbre kell néznünk magunkba, hogy megérthessük, mire figyelmeztet. Éppen ebben áll a jelentősége ennek a gyógymódnak: kíméletes, mégis hatalmas ereje van.

Néhány probléma, amelyekkel kapcsolatban ajánlható a kineziológia

Allergia, alvászavar, ízületi fájdalmak, beilleszkedési nehézségek, beszédzavarok, bőrproblémák, depresszió, diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, emésztési zavarok, függőségek, fájdalmak, hiperaktivitás, immungyengeség, keringési problémák, magas vérnyomás, koncentráció zavar, stressz, pánikbetegség, önértékelési zavar.

Könyves Tóth Tünde kineziológus, Theta Healing konzulens

Nézd meg ezt is

ZYO Egészség és betegség Önvaló Énünkként - A tested az élet virága

ZYO Egészség és betegség Önvaló Énünkként – A tested az élet virága

A test visszatükrözi azt, hogy miként azonosítjuk önmagunkat. Ezt te is látod, csak talán még nem figyeltél fel rá. Pl. ha valaki szomorúnak tartja magát, akkor ránézel az arcára és egyből látod rajta ezt az Énképet tükröződni.  Vagy, ha valaki magabiztosnak tartja magát, akkor már a mozdulatain is tükröződik ez az Énkép.  Arra még kevesebben gondolnak, hogy ugyanez történik a betegségek esetében is. Ha pl. valaki gyengének tartja magát, akkor ez visszatükröződik a gyakori megbetegedésekben.  El tudod képzelni ezek alapján hogyan tükröződik akkor az, amikor valaki nem tud önmaga lenni? Vagy nem igazán tud? :) Emlékszel hogyan érzed magad, amikor tudatosul, hogy nem vagy önmagad? Ugye kibillenve, frusztráltan, idegesen, stb., de legfőként valahogy olyan rosszul, olyan egyensúly vesztetten.... Milyen is a betegség? Egyensúly vesztett :), rossz...  És azt el tudod képzelni milyen lehetne a test működése, ha igazán, ha teljesen önmagad lennél? Akkor vajon mit tükrözne? Milyen is az, amikor néha megfeledkezel a szokott magad lenni? Boldog, örömteli, vidám, felhőtlen, szabad, vagy valami hasonló ugye? Vajon milyen lehet a test, amikor ezt tükrözi? ....

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!