Ayurvédikus babamasszázs – Anya a boldog babáért

Milyen az ayurvédikus babamasszázs? Kinek ajánlott? Mire hat babánál és mamánál? Hogyan lehet megtanulni? Hogy hat az egészségre?

Mi az Ayurvédikus babamasszázs?

Egy 5000 éves, Indiából származó elméleti, filozófiai rendszerre alapul, mely az élet összes területén segítséget nyújt egy minden tekintetben előrevivő, eredményes életvitel kialakításához.

Simogató szeretet

Az ayurvédikus babamasszázs egy simogató szeretet-masszázs, amelynek során különös jelentőséget kap a személyre szabottság, s a testalkathoz igazodó, azt harmonizáló, frissítő hatású, hidegen sajtolt olajok alkalmazása. A masszázs előtt felmérjük a baba Ayurvéda szerinti személyiség típusát és ehhez igazítjuk az olaj fajtáját. Az anya simogató, meleg érintésének hatására az olaj felszívódik a baba pórusain keresztül és tápanyagokkal látja el azt. Indiában még meleg vízbe is teszik a babákat, hogy a gyógynövényes olaj jobban felszívódjon.

Baba egészség és fejlődés

A masszázs segíti a baba egészséges idegrendszerének kifejlődését, ezáltal hozzájárul  a nyugodt, boldog  családi élet megvalósításához. A baba megnyugszik és kissé el is fárad a Hatha jóga fogások segítségével. Ez jót tesz a baba alvásának és a család nyugalmának.

Erősíti a babák immunrendszerét, így kevésbé lesznek fogékonyak a betegségekre. A masszázs további pozitív hatása, hogy segíti az emésztést, ezért különösen ajánlott hasfájós babáknak. Hatékonyan támogatja a mozgáskoordinációt, segít megőrizni a baba egészségét, testi-lelki jólétét. Újszülött kortól, a köldökcsonk leesése után alkalmazható.

A mama meghitt, biztonságot adó közelsége és a masszázs összes létfontosságú – légzési, idegi, keringési, emésztési, kiválasztó – rendszerre való pozitív hatása együttesen hat a viselkedésre is. Csökken a félelem, az izgatottság, a baba kiegyensúlyozottabbá, bátrabbá, barátságosabbá válik,  és  ezáltal nő az anyuka önbizalma is.

Ayurvédikus babamasszázs

Anya – Baba kötődés

Az ayurvédikus babamasszázs tehát nem csak közvetlen testi kontaktust, gyengéd érintést jelent, hanem egy mélyebb megismerést, megértést, amely kihat a csecsemőkori kötődés jellegére, mely egy életen át meghatározza kapcsolatainkat.

Hányszor masszírozzuk a babát?

Napi 1x elegendő, hogy kifejtse jótékony hatásait.

Hogyan tudod megtanulni?

A babamasszázs tanfolyam olyan kiscsoportos foglalkozás anyukák, apukák részére, ahol elsajátíthatják a babamasszázs gyakorlati menetét, és megnyugtató választ kaphatnak a baba mindennapos nevelésével kapcsolatos kérdéseikre.

A tanfolyam során az édesanyák, édesapák hallhatnak babanevelési elvekről, megismerkedhetnek a babamasszázshoz használt készítményekkel, és bepillantást nyerhetnek az ayurvéda ősi tudományába.  A kiscsoportos foglalkozás további célja, hogy az anyukák találkozzanak más édesanyákkal is, ezáltal társasági élményben részesüljenek, választ kapjanak babáikkal kapcsolatos kérdéseikre és támogatást a boldog, kiegyensúlyozott családi élet megteremtéséhez.

Dr. Bártfai Katalin gyógyszerész, természetgyógyász, Ayurvédikus baba masszázs oktató

Nézd meg ezt is

Galagonya: Szíves esetekre – Most érdemes szedni a termését

Mit tartalmaz? Miben segít? Hogyan alkalmazzuk? Nemcsak meglevő betegség esetén, megelőzésre is alkalmazható.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!