Újjászületés transzlégzéssel – Vissza születésünkhöz?

Hogyan stimulálja a légzés a pszichét a gyógyulás érdekében? Mit jelent? Hogyan működik a módszer? 8 mátrix elmélet. Fogantatásunk, születésünk tudatalatti mintái, hitrendszerei a légzés tükrében.

Újjászületés transzlégzéssel – Intuitív légzésnek is nevezik

Ez a légzéstechnika a Holotrop légzés egyik ága, amelyet intuitív légzésnek is neveznek. Egyik megalkotója Stanislav Grof, aki 1976-tól dolgozta ki ezt a terápiás eljárást. A holotrop görög eredetű szó, amely szó szerinti fordítása: elmozdulni az Egész felé. Ez a módszer a psziché spontán gyógyító erejére támaszkodik, amely egy speciális helyzetben és környezetben történt felgyorsított légzés, és az azt előidéző zene által módosult tudatállapotot idéz elő. Célja, hogy az érintett személy újra átélje, majd, ezáltal elengedje a fogantatással, a születéssel járó traumákat, valamint ezekből a helyzetekből eredő és ezzel összefüggő érzelmi és pszichológiai blokkokat.
A módosult tudatállapotban, mint fizikai, emocionális, mentális és spirituális lények, mélyebben és gyorsabban mozdulunk el az Egész, és az egészség irányába.

A légzés stimulálja a pszichét a gyógyulás érdekében.

Amikor a test és az elme belép a módosult tudatállapotba, belső bölcsességünk felhasználja azt a lehetőséget, hogy a fizikai, mentális, emocionális és spirituális gyógyulás létrejöjjön.

A holotrop légzésterápia egyik ága, a Rebirthing, amely újjászületést jelent.
A születési trauma az egyik legfontosabb oka, és gyökere, a fizikai és lelki problémáknak. Születésünk egyszeri élmény, ami sokszor programot ad egész életünkre. Az Újjászületés folyamata a fogantatási, magzati lét és a születési energiaminták rálátásáról és átalakításáról szól.

Újjászületés transzlégzéssel - Légzés stimulálja a psziché gyógyulását

Az újjászületés transzlégzéssel módszere az alsó 3 csakrát is megújítja

Ezeket a mintákat egyfajta sűrűségként a testünk alsó része, leginkább az alsó három csakra, és az ehhez tartozó testrészek tárolják.
Rebirthing (újjászületés) nagyon komplex folyamat. Nyolc nagyobb területtel, azaz születési mátrix-szal foglalkozik:

  1. Fogantatás előtti időszak és tér
  2. A fogantatás folyamata
  3. Beágyazódás
  4. Méhen belüli időszak a születési görcsök megindulásáig
  5. Szülési görcsök-fájások időszaka
  6. A születés folyamata (csatorna élmény)
  7. Találkozás az anyával, találkozás a világgal
  8. Szoptatás, táplálás, elfogadás témaköre

Minden mátrix más-más fontos témával foglalkozik. Ezek azok a főbb pontok, ahol egy születés elakadhat, ezek azok a pontok, ahol a legfőbb blokkok kialakulhatnak. Sokévi terápiás munkámból kifolyólag kijelenthetem, hogy nem találkoztam még olyan emberrel, akivel nem kellett volna valamelyik szinten dolgozni, visszanézni, megérteni az akkori érzéseit, megváltoztatni az itt kialakított programjait.

Miért fontos visszatérni születésünkhöz?

Az újjászületés transzlégzéssel módszere visszavisz a születési mátrixokhoz. De miért érdemes az Újjászületés folyamatán átmenni?

Sokan azt mondják, hogy ez régen volt, nem is emlékszem rá! Vagy egy magzatnak nincsenek emlékei. Igen emlékei nincsenek, de a testünk őrzi azokat az érzésmintákat, amiket a pocakban mi (mint magzat), vagy édesanyánk, vagy édesapánk érzett. És mivel ezek az első, azaz prioritással rendelkező érzéseink, ezeket használjuk a legtöbb élethelyzetükben, anélkül, hogy tudnánk róla. Mint egyfajta automatizmus működik.

Mindenki életében mások ezek a helyzetek, és más időpontokban aktiválódhatnak. Van, aki könnyen átcsúszik rajta, van, aki beakad, van, aki veszi a bátorságot és elindul, van, akit át kell tolni ezeken a helyzeteken, van, aki ellenáll, és minden jó szándék ellenére sem képes haladni. Mindannyian mások vagyunk, másképpen reagálunk dolgokra, de ezekben a helyzetekben a születési mintáinkat éljük újra és újra, ezeket ismételjük folyamatosan, egészen addig, amíg meg nem látjuk a mintát, rá nem jövünk a miértekre.

Molnár Erika transzperszonális légzéstréner

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!