Szív egészsége – 4 recept kellemes megoldásokkal

A szív egészségét is igyekszik az ember az élete folyamán ellenőrzése alatt tartani, ahogy minden mást is. Egy valamire azonban jelenleg még nincs hatalma – örökre fiatalnak maradnia. Minden megélt évvel szervezetünk elhasználtabbá válik, ami a szív egészsége romlásával is jelentkezik. Ezt a folyamatot nem tudjuk megállítani, ám le tudjuk lassítani. Ha orvoshoz fordulunk, sokféle gyógyszert ír elő, amelyektől aztán akár gyógyszerfüggővé is válhatunk.

Íme 4 recept, amivel gyógyszer nélkül segíthetjük szívizmaink egészséges működését

Fogyasszunk rendszeresen burgonyafőzetet (a krumpli főzőlevét), amely nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, ami oly fontos a szív egészsége érdekében.

Édesebb megoldás a mazsola és az aszalt sárgabarack:

Szív egészsége_receptek
Aszalt sárgabarack és mazsola a szívnek

Ha évente két alkalommal végzünk mazsola kúrát, akkor még igen sok évig nem lesz okunk szívpanaszokra: vegyünk 2 kg mag nélküli mazsolát, megmossuk, megszárítjuk. Az első kilót fokozatosan kell elfogyasztanunk, éhgyomorra, reggelenként, a reggeli előtt 40 perccel, 40 szemével. A másik kiló mazsolát úgy fogyasszuk, hogy naponta 1 szemmel csökkentsük a mennyiséget (40-től 1-ig). A mazsola fogyasztásának ideje alatt zárjunk ki mindenféle egyéb édességet a táplálkozásunkból, hogy ne szedjünk fel fölösleges kilókat, mivel az a szívünk ellenségévé válik.

Főzzünk gyakran kompótot aszalt sárgabarackból, ezzel nemcsak káliummal támogatjuk szervezetünket, hanem a magas A vitamin, kalcium, foszfor, folsav és egyéb összetevőkkel is.

És még egy édes “gyógyszer”, amellyel tehetünk a szív egészsége érdekében

Szív egészsége
Szív egészsége: Édes megoldás

Ez a recept akkor is segít, mikor a mozgás hatására már fulladás jelentkezik, még akkor is, ha már nem vagyunk képesek ötven lépést sem megtenni: vegyünk 1 liter mézet, húsdarálón daráljunk le 10 fej (nem gerezd) megtisztított fokhagymát, facsarjunk ki 10 citromot. A citromlét a fokhagymát és a mézet keverjük össze. Egy hétig zárt edényben hagyjuk összeérni. Fogyasszuk napi 1 alkalommal 4 teáskanáljával, de ne egyszerre, hanem lassan, nem sietve, egyiket a másik után. Ez a mennyiség két hónapra elegendő. Fontos, hogy egy napot se hagyjunk ki.

 

Szerző: Kovács József természetgyógyász, reflexológus

(A hirudoterápia aranyreceptjei c. saját könyvéből)

Nézd meg ezt is

Noni gyümölcs - Érvek és ellenérvek, amiket érdemes ismerned

Noni gyümölcs – Érvek és ellenérvek a hatásairól

Érdemes tudni a Noni gyümölcs fogyasztását támogató érvek mellett az ellenérvekről is, és ennek tudatában megnyugtatóbb választani vagy nem választani azt, bármely formájában.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.