Lúgos vagy nem lúgos víz? – Tévhitek

A lúgos víz ötlete kapcsolódik a szervezet lúgosításának elméletéhez.

Egy kísérlet során daganatos sejtet savas közegbe helyeztek, ahol jól érezte magát. Majd lúgos közegbe helyezték, ahol elpusztult. Ebből vonták le azt a téves következtetést, hogy a szervezetet lúgosítani kell ahhoz, hogy ne legyen daganatos. A kísérletet végzők és a következtetést levonók csak azt nem vették figyelembe, hogy az emberi szervezet nem egy nagy daganat….

 A vér normál Ph értéke 7,34-7,42. Ha 7 alatt van, acidosisról (savas) beszélünk, míg 7,42 fölött alkalosis (lúgos) alakul ki. Mindkét esetben komoly betegségekről beszélünk, légzési és anyagcsere problémákkal. A vér Ph állandóságának biztosítása része a szervezet homeosztázisának (működési egyensúly), amit a végsőkig próbál tartani, de ha kitartóan bombázzuk lúgos vízzel, akkor persze nem megy.

Állandó jellegű, hosszabb ideig tartó direkt lúgosításnál a vese, a húgyúti szervek sínylik meg elsősorban a tudatlan beavatkozást a természet rendjébe, mivel ezek a szervek csakis savas közeget igényelnek. A lúgos közeg hatására lebetegednek, aminek első tünetei igen hamar jelentkeznek: a baktériumok és a gombák elszaporodnak a húgyutakban, a vesében (egyebek között a nehezen kezelhető kandida).

Lúgos víz vagy sem

Akiknél szembesültem a lúgos víz hatásaival

Egyszer Csíkszeredán egy előadás után látható idegességgel hozzám jött egy hölgy a férjével és elmondta, hogy Magyarországon, egy ismeretterjesztő rendezvény hatott rájuk, ahol az előadók szerint szinte minden betegségre a lúgos víz volt a megoldás. Így 3 éve issza a család a lúgos vizet, s csak azt nem értették, hogy a beígért jó közérzet helyett miért romlik folyamatosan az egészségi állapotuk. Még készüléket is vettek, 750 ezer forintért. Beszélgetésünk után ugyan leálltak a lúgos víz fogyasztásával, de eddigre már a laboreredmények súlyos elváltozásokat mutattak ki az asszonynál és orvosa kemény gyógyszerkezelésre fogta, majd az egyetemista lányuknál is hasonló tünetek jelentkeztek.

A múlt évben fél éven belül két család keresett fel személyesen a kandida fertőzés gondjával. Az egyik családban a családfőtől a 4 éves kislányig mindannyian fertőzöttek lettek és az orvosok által előírt gyógyszerek nem segítettek. A másik családnál is hasonló volt a probléma: miután elbeszélgettünk kiderült, hogy mind a két család a lúgos vizet fogyasztja.

A lúgos vizet magam is, a nejem is megkóstoltuk, sőt mértük is.  A pH-ja 9 feletti volt. Miután ittunk a vízből, elkezdett száradni a szájpadlásunk, úgy éreztük, hogy még szomjasabbak vagyunk. A nejem ajka kicserepesedett.

Kutatásba és kísérletezésbe kezdtem

mert az utóbbi másfél évben folyamatosan tapasztaltam a szájszáradás fent leírt tünetét magamon, aztán kiderült, hogy ugyanezt érzi a nejem és a nagy lányaim is.

Feleségem (vegyész), bemérte a Tahiban üzemelő víztisztító által nyert ivóvizünket. Nagy meglepetésünkre az indikátor, mely 7,5-ig mérte a pH-t – maximálisat mutatott. Ezután bemértük a nem tisztított csapvíz pH-ját, ami szintén kiütötte a határt. Ingával kimértem a vizek pH értékét és 8,2-t lett az eredmény. Felhívtam a BM-hez tartozó Nemzeti Környezetügyi Intézet környezetvédelmi főosztályát és a helyettes főosztályvezetővel sikerült is beszélnem. Megtudtam tőle, hogy

Magyarországon az ivóvíz pH értéke

szabvány szerint 6,5-9,5 között lett megállapítva. Felkiáltottam: ez nem lehetséges, hisz ez katasztrófa!

Mit mond a WHO a víz Ph-jára?

Éreztem, hogy a tisztviselőnő elbizonytalanodott a vonal másik végén, majd jött a mentesítő ötlettel, hogy megnézi az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlatát a víz pH-jára vonatkozóan. Nagy meglepetésemre e tekintélyes nemzetközi szervezet a víz pH-jával kapcsolatban (ld. az ivóvíz minőségi szabványa 4. kiadás 409. oldal), szabad fordításban a következőket írja: A víz pH értéke nincs megállapítva, mivel nincs egészségügyi vonzata.

Akkor mire épült a Magyar szabvány? Lehet, hogy Paul Bragg elméletére, miszerint az egész emberiség el van savasodva és mindenki lúgosítson?

Érdekes, hogy Spanyol és Törökországban is találkoztam olyan palackozott ivóvízzel, amire ráírták a Ph értéket (6,3 és 6,8 volt). Úgy látszik ott fontosnak tartják.

Az is meglepő volt számomra, amikor a víz Ph-jának mérése közben jelentős különbséget tapasztaltam az osztrák és a kínai mérőcsík között….

Lúgos vagy nem lúgos víz? Végül is milyen vizet igyunk?

Ha valaki hasonló tüneteket tapasztal magán vízivás után, mint mi, akkor tanácsolni tudom az ivóvizük pH értékének bemérését megfelelő minőségű Ph csíkkal. Normális esetben a víz ph-nak a 7-es egységhez (ez alattihoz!) közelinek kell lennie.

Szerző: Kovács József 

Nézd meg ezt is

Borsikafű a bors finom helyettesítője, ha a bors fogyasztása nem ajánlott

Borsikafű a bors finom helyettesítője, ha a bors fogyasztása nem ajánlott

A borsikafű csípős íze, kellemes aromaanyagai, tápanyagai remek alternatívát biztosítanak. Mire jó, hogyan termesszük házilag és hogyan fogyasszuk?

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!