Pajzsmirigy működés – más betegségek mögött is rejtőzhet

Mit irányít a pajzsmirigy? Milyen betegségek esetén figyeljünk, hátha ennek háttérben is ennek működési zavara is állhat. A pajzsmirigy működés jelentősége óriási, mivel az egyik vérrel legjobban ellátott szerv.

A pajzsmirigy működés szerepe

Itt történik a tireoid hormonok szintézise, amelynek terméke a nagy mennyiségű jódot tartalmazó tiroxin (a T4) – és a tri­jod­ti­ronin (a T3) hormon, melyek mindegyike közvetlenül a vérá­ram­ba kerül.

A pajzsmirigy hormonjait az élet karmestereinek is nevezik, hiszen az összes létfontosságú funkciót ők irányítják (a szervezet anyagcseréjét, a fehérjék, a zsírok, a szénhidrátok felhasználását), valamint szabályozzák a fejlődés és a növekedés folyamatait, aktivizálják a nemi- és tejmirigyek működését, serkentik a központi idegrendszert. Tehát, eddigi ismereteink szerint

A pajzsmirigy irányítja

  • a szervezet minden anyagának oxidációját,
  • a sérült és beteg sejtek regenerálódását,
  • a sejtek növekedésének normalizálását,
  • a cukor kiürítését a sejtekből a véráramba,
  • a szívverés ritmusát,
  • az agy és minden érzékszerv aktivitását.

Pajzsmirigy működés más betegségek háttérben

Az agy értelmi szintje

Régóta bizonyított, hogy az agy értelmi szintje közvetlen kapcsolatban áll a jód jelenlétével a szervezetben.

Ha a szervezet jódhiánnyal küzd, elsőként a pajzsmirigy működésében jelennek meg a rendellenességek, amelyek közvetlenül a szervezet fizikai és szellemi fejlődésében (szintjén) nyilvánulnak meg, agyi (szellemi) visszamaradottság formájában. Minden esetben sérül az ideg- és az immunrendszer.

Orvosi kísérletek szerint ezeknek a betegségeknek a háttérben is pajzsmirigy zavar állhat

Orvosi kísérletek bebizonyították, hogy a pajzsmirigy műkö­dési zavara okozója lehet a következő betegségeknek: allergia, vérszegénység, ateroszklerózis, álmatlanság, depresszió, hiper­tónia, hipotónia, golyva, impotencia, látászavar, ideges­ség, elzsí­rosodás, a növekedés lelassulása, az immunrendszer legyengülése, szívaritmia, heves szívdobogás, daganatos megbetegedések, általános fáradtságérzet, az emlékezőképes­ség romlása.

Kovács József természetgyógyász, reflexológus

Nézd meg ezt is

Noni gyümölcs - Érvek és ellenérvek, amiket érdemes ismerned

Noni gyümölcs – Érvek és ellenérvek a hatásairól

Érdemes tudni a Noni gyümölcs fogyasztását támogató érvek mellett az ellenérvekről is, és ennek tudatában megnyugtatóbb választani vagy nem választani azt, bármely formájában.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.