Pajzsmirigy működés – más betegségek mögött is rejtőzhet

Mit irányít a pajzsmirigy? Milyen betegségek esetén figyeljünk, hátha ennek háttérben is ennek működési zavara is állhat. A pajzsmirigy működés jelentősége óriási, mivel az egyik vérrel legjobban ellátott szerv.

A pajzsmirigy működés szerepe

Itt történik a tireoid hormonok szintézise, amelynek terméke a nagy mennyiségű jódot tartalmazó tiroxin (a T4) – és a tri­jod­ti­ronin (a T3) hormon, melyek mindegyike közvetlenül a vérá­ram­ba kerül.

A pajzsmirigy hormonjait az élet karmestereinek is nevezik, hiszen az összes létfontosságú funkciót ők irányítják (a szervezet anyagcseréjét, a fehérjék, a zsírok, a szénhidrátok felhasználását), valamint szabályozzák a fejlődés és a növekedés folyamatait, aktivizálják a nemi- és tejmirigyek működését, serkentik a központi idegrendszert. Tehát, eddigi ismereteink szerint

A pajzsmirigy irányítja

  • a szervezet minden anyagának oxidációját,
  • a sérült és beteg sejtek regenerálódását,
  • a sejtek növekedésének normalizálását,
  • a cukor kiürítését a sejtekből a véráramba,
  • a szívverés ritmusát,
  • az agy és minden érzékszerv aktivitását.

Pajzsmirigy működés más betegségek háttérben

Az agy értelmi szintje

Régóta bizonyított, hogy az agy értelmi szintje közvetlen kapcsolatban áll a jód jelenlétével a szervezetben.

Ha a szervezet jódhiánnyal küzd, elsőként a pajzsmirigy működésében jelennek meg a rendellenességek, amelyek közvetlenül a szervezet fizikai és szellemi fejlődésében (szintjén) nyilvánulnak meg, agyi (szellemi) visszamaradottság formájában. Minden esetben sérül az ideg- és az immunrendszer.

Orvosi kísérletek szerint ezeknek a betegségeknek a háttérben is pajzsmirigy zavar állhat

Orvosi kísérletek bebizonyították, hogy a pajzsmirigy műkö­dési zavara okozója lehet a következő betegségeknek: allergia, vérszegénység, ateroszklerózis, álmatlanság, depresszió, hiper­tónia, hipotónia, golyva, impotencia, látászavar, ideges­ség, elzsí­rosodás, a növekedés lelassulása, az immunrendszer legyengülése, szívaritmia, heves szívdobogás, daganatos megbetegedések, általános fáradtságérzet, az emlékezőképes­ség romlása.

Kovács József természetgyógyász, reflexológus

Nézd meg ezt is

Borsikafű a bors finom helyettesítője, ha a bors fogyasztása nem ajánlott

Borsikafű a bors finom helyettesítője, ha a bors fogyasztása nem ajánlott

A borsikafű csípős íze, kellemes aromaanyagai, tápanyagai remek alternatívát biztosítanak. Mire jó, hogyan termesszük házilag és hogyan fogyasszuk?

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!