Önmagad szeretete – Hogyan szeresd jobban magad?

Önmagad szeretete egy varázslatos gyógyszer, ami minden gondra megoldást nyújt, legyen az egészségügyi, párkapcsolati vagy bármi más. Ha elkezded szeretni magad azzal az egész életedet gyökeresen, megváltoztathatod. A kapcsolataid virágzásnak indulnak, megkapod álmaid munkáját, és minden arannyá válik a kezedben bármihez is nyúlsz. Az önszeretet útján külső segítséget is kérhetsz.

Önmagad szeretete csodás magasságokba repíthet

Az első fontos lépés, amit megtehetsz ezen az úton, hogy abbahagyod az önmagad feletti folyamatos ítélkezést. Pontosan úgy vagy tökéletes, ahogy vagy  Fogadd el magadat. A negatív kritikákkal negatív irányba befolyásolod magad. A nézőpontod teremti a valóságodat. Ha az magadról a nézőpontod, hogy értéktelen és csúnya vagy, akkor ezt fogod rögzíteni. Kezd el meglátni magadban a jót és szépet, és ismerd is el. Legyél hálás magadnak minden apró változásért, amit elértél.

A múltban ragadás feladása is téged szolgál. A tudásod azon a szintjén, ahol voltál, azt tudtad választani, amit választottál, akkor és ott a legjobbat. A múlt tanításai leckék. Amit utólag másképp tennél, a helyett ma már választhatsz mást.

Engedd el a negatív gondolatokat

Ne adj teret a negatív gondolatoknak. Kérdezd meg mindig, amikor csak valami negatív gondolat felbukkan: mi más lehetséges? Mit választhatok itt, amit eddig még nem választottam? Adj időt magadnak a gondolataid átalakítására, és ne tedd rosszá magad az újra felbukkanó negatív gondolatokért. Minden egyes nappal kicsit könnyebb lesz.

Legyél kedves magaddal. Add meg magadnak is azt a türelmet és kedvességet, amit mások megkapnak tőled. Mindez jár neked is.
Halmozd el magad dicséretekkel, építsd fel az önbizalmadat. Vedd számba a jó tulajdonságaidat, és ismerd el őket. Légy hálás magadnak minden apró sikerért.

Ha bármikor segítségre van, szükséged ne szégyellj kérni. Nem az az erős, aki csendben szenved, és nem kér, hanem az, aki vállalja, hogy mer kérni.

Szeresd a tested!

Amikor a tükörbe nézel, köszönd meg a testednek hogy szép és fiatal. Legyél hálás, amiért szolgál téged és kitart, melletted bárhogy is bánsz vele. Mond a tükörképednek, hogy szeretlek. Ehhez nem kell megvárnod, hogy lefogyj vagy új munkád lesz, kezd el ma.

Keresd az örömöket, lásd meg a szépet és a jót a világban. Tedd magad boldoggá és a boldogság vesz majd körül.

Katona Andrea

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!