Mire jó az OH kártya? – Pszichológia játékosan mindenkinek

Mire jó az OH kártya? Eredetileg az, OH kártya célja az volt hogy az emberek közelebb kerüljenek a művészetekhez. Egy kanadai festőművész Ely Raman ötlete alapján születtek meg a művészi kártyalapok. Az ötlet megragadta a Gestalt pszichológia híveit és felismerték, hogy terápiás célokra is remekül alkalmazható.

Képek és szavak

A képekhez szavakat társítottak közel nyolcezer kombinációt létrehozva. A képek és a szavak együtt a pszichológus célirányos kérdéseivel mély felismeréseket hozhatnak a megoldást kereső kliens számára. Ezek az intenzív felismerések pedig közelebb vihetik a megoldáshoz anélkül hogy hosszasan győzködni kellene mit tegyen vagy mit ne tegyen.
Mára már igen népszerűvé vált asszociációs kártyát nagy sikerrel alkalmazzák a pszichoterápiában, csoportterápiában, pedagógusok, trénerek.

Mire jó az OH kártya önmagad megismerésében

Az OH kártya új távlatokat nyit önmagad megismerésében. Megtanulhatod az érzelmeidet kifejezni, bátrabban mersz majd hallgatni az intuíciódra. Fejlődnek a kommunikációs képességeid a kreativitásod a fantáziád. Javítja az együttműködési képességeidet, készségeidet. Tudni fogod, majd mikor kell meghallgatni a másikat és mikor kell válaszolni. Képes leszel arra is, hogy valóban meghalld a másikat és önmagadra is figyelni tudj anélkül, hogy az ítélkezések és a versengés elvakítana.

Az OH kártya látszólag játék, a valóságban egy pszichológiai asszociációs módszer amelynek segítségével közelebb kerülhetsz önmagadhoz. Segít a tudatalatti mintázataid feltérképezésében, az elmélyülésben, abban hogy meg tudd látni ki is vagy te valójában és mi az, ami a te életedben működik. Az OH kártya meditációs állapotba juttat, bár ebben a meditációban nem az a dolgod hogy elmélyült csendben ülj. Itt csak hagynod kell, hogy a képek és szavak megmutassák neked, amit ott és akkor látnod, hallanod kell. A dolgod csupán annyi hogy fogadd be az üzenetet és ismerd, fel hogyan segít téged a tovább lépésben. Ezek az üzenetek megfogalmazva és kimondva rálátást adnak a jelenlegi állapotodról, félelmeidről még saját magad előtt is titokban tartott vágyaidról. Tiszta képet kaphatsz a benned zajló folyamatokról és a megoldást is megtalálhatod a jelenlegi helyzetedre.

Pillants a tudatalattid mélyére

Az asszociációs kártya módszer alapelve hogy mindannyian önmagunkat ismerjük a legjobban és az öngyógyításánál nincsen hatékonyabb. A kártyák segítenek megfogalmazni az érzelmeinket. Képet adnak a bennünk mélyen elfojtott érzelmekről is teret adva, hogy felbukkanhassanak és megfogalmazódjanak.

Az OH kártya segítségével fantasztikus belső utazást tehetünk a tudatalattinkba. A kirakás során megismerheted a valódi önmagadat, ráláthatsz a belső, megoldásra váró konfliktusaidra, az elfojtott mélyen elzárt érzelmeidre és arra is milyen megoldási lehetőségeid vannak mindezek feloldására. Az OH kártya segítségével tisztánlátást kaphatsz azokban a dolgokban amelyek eddig ködbe burkolództak. Egy csodálatos belső utazásra fizethetsz, be a tudattalanodba ahol megismerheted a valódi önmagadat. Új eddig nem ismert szemszögből, teljesen új nézőpontból tekinthetsz rá a megoldandódra. Egy másik megvilágításban megtalálhatod a megoldandód gyökerét, esélyt kapsz a kártya által hogy felismerd az összefüggéseket, ennek birtokában először gondalti szinten majd az életedben is képes leszel beindítani a változásokat. Az OH kártya egy megunhatatlan, az információkból soha ki nem fogyó eszköz amely mindig újabb és újabb képeket, érzéseket gondolatokat tár elénk, segítve önmagunk megismerését és fényt hozva oda ahol tisztábban szeretnénk látni.
Használata bármely korosztály számára ajánlott beleértve a gyermekeket is.

Katona Andrea

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!