Tudatosan a tudatalattiban – Mire jó? Spirituális vagy racionális?

Minden, ami körülvesz bennünket molekulák halmaza. Mindegy mire vetül a tekintet, a molekulák valamilyen formába rendezettségét látja. Ez mindennek, amire azt mondjuk, hogy valami, a közös “pontja”. Vajon, honnan tudják a molekulák, hogy milyen formába kell rendeződni és aként a formaként megnyilvánulva, hogyan kell működni?

Tudatosan a tudatalattiban az információs mezőben

Honnan tudják a molekulák, hogy egy egészséges vagy beteg szívet kell-e alkotniuk, hogy egy férfi vagy egy női testet, falat vagy széket, virágot vagy fát és ha betegséget, akkor milyen típusút? Nem kell hozzá tudományos kutatás, hogy bizonyosan állíthassuk egyetlen egy dolgot: a molekuláknak kell legyen információja minderről. Vagyis az anyagot és az azt mozgató energiát az információ mozgatja.

Egyszerűbb ugyanerre a következtetésre jutni a lelkünk dolgaival kapcsolatban. Gondolataink, érzéseink, hitrendszereink, karmáink, mintáink nem kézzelfoghatóak, nem jelennek meg az anyag világának szintjén közvetlenül. Energia szintje már észlelhető, az pedig, hogy ez mind információ, nem is kérdés.

Ha végsősoron minden információ, akkor azt hol találjuk meg? 

A tudósok szerint a DNS-ük és az azt körülvevő mező az információ tárolója. Einstein szerint létezik egy egységes információ mező, melyet élete vége felé kezdett csak el kutatni. A hívők és a spirituális emberek számára nem kérdéses, hogy az anyagot létrehozó információ az univerzumot működtető információ maga Isten. Hogy hol van? Mindenhol. Nincs olyan hely, ahol ne lenne, pláne, ha tudjuk, hogy minden molekulának van információja és minden molekulákból áll.

A személyiségünket meghatározó információk kb. 12%-a tudatos és 88%-a a tudatalattiban található. Az pedig, hogy helyileg hol van a tudatalatti nem igazán bizonyított. Valószínűsíthető, hogy az agyunk is tárolja és a DNS-ünk is az őt körülvevő mezővel együtt. Spirituális szemszögből nézve az aura is információ hordozója a tudatalattinak.

Miért fontos, hasznos ismerni a tudatalattinkat?

Ha lenyelünk egy falat ételt, akkor ezt addig követjük, míg érezzük ahogy lemegy a nyelőcsövünkön át lefelé, utána már nem foglalkozunk azzal, hogy mi is történik. A folyamat összes információja a tudatalattinkban van és levezényeli, hogy a megfelelő enzimek, a megfelelő fizikai, kémiai reakciók megtörténjenek a testünkben. Ebből a dominó láncból csupán az eleje és a vége érdekel bennünket (hogy egészségesen tápláltuk-e a testünket). Amikor azonban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, változtatnánk az életünkön, új tapasztalatokat szeretnénk, meg akarunk gyógyulni, lelki jóllétre vágyunk és falakba ütközünk, nem megy, akkor nem elég ismerni a dolgok elejét (ahol elkezdődtek a gondok) és a végét (hogy még mindig ugyanott tartunk). Vagyis nem elég a tudatos szint. Különösen akkor nem, mikor mindent megpróbáltunk, amit tudtunk….

Ilyenkor a tudatalattinkban olyan információs minta szerepel, ami létrehozza a falakba ütközést, a megakadást, a sikertelenséget, a változtatni nem tudást, a meggyógyulni nem tudást, stb. A molekuláink eszerint a tudatalatti információ szerint működnek és ezek az információk a norma állapottól való eltérést eredményezik.

Ha ismerjük a tudatalattink kapcsolódó tartalmát, akkor meg is tudjuk azt változtatni, méghozzá tudatosan a tudatalattiban.  Így hatunk arra, amit sorsnak szoktunk vélni.

Tudatosan a tudatalattiban - Mire jó? Spirituális vagy racionális?

Sorsnak vélt tudatalatti

A tudatalatti információk életünkre gyakorolt hatása joggal téveszthető össze a sorssal. Ugyanis olyan automatikusak a cselekvéseink a hatásukra, mintha ez sorsszerű lenne. Hasonló ez ahhoz, mint mikor egy falatot lenyelve automatikusan meghatározottak a fizikai, kémiai testi reakciók. A lelki tartalomnál ugyanez a helyet. Ha valakitől pl. kritikát kapunk, akkor ez nyomógomb, aminek hatására beindul a tudatalatti láncreakciója. Az itt tárolt információs dominók “eldőlnek” és ezeknek megfelelő reakciót váltanak ki belőlünk: meghatározott érzelmet, cselekvést, szavakat, stb. Pl. kritika esetén sokan megharagszanak és meg sem hallják azt sem, amit pedig fontos lenne, majd emiatt elmulasztanak valamit, ami miatt aztán problémájuk keletkezik. Az ilyen dominó láncoknál – ha csak a tudatos dolgokra figyelünk – nem látjuk át a dominó szemeket és nem tudjuk felgöngyölíteni az összefüggéseket. Ha viszont tudatosan a tudatalattiban vagyunk mindez látható válik a gyökerével együtt.

A jó hír az, hogy ez pozitív irányban is működik. Amint a téves tudatalatti információt kicseréljük egy megfelelőre, az dominó lánc automatizmus végeredményül egy megfelelő reakciót fog eredményezni a részünkről. Vagyis új módon, “jól” fogunk cselekedni és jól fogjuk magunkat érezni.

Teremtő erő is

A tudatalattival bánni tudni teremtő erő is egyúttal. Hisz, amit eddig nem tudtunk véghezvinni, az lehetségessé válik a tudatalatti blokkok feloldódása miatt.

Az életünk minden területét érinti

Mindegy, hogy a test gyógyulásáról van-e szó, párkapcsolatról, munkahelyi gondokról, feszült gyerek-szülő viszonyról, emberi kapcsolatokról, anyagiakról. Mindegyik korlátja mögött meghúzódik a tudatalatti tartalma, amely, ha téves információkat tartalmaz, akkor az blokként jelenik meg az életünk területein.

A tudatalatti a személyiség-elme meghatározó eleme, ezért amíg nem ébredünk rá az Önvalónkra, nem árt ha megismerjük, hogyan kell tudatosan a tudatalattiban jártasnak lenni.

Spirituális-e a tudatalatti?

A racionális emberek a tudatalatti hatásait, működését, hozzáférést spirituálisnak szokták tartani. Különösen azt az oldalát, amikor a tudatalattiban  “járva” észlelhetővé válik a Teremtő jelenléte. A spirituális emberek pedig sokszor megijednek a tudalatti racionalitásától :).

Hogyan legyünk tudatosan a tudatalattiban?

Theta agyhullám segítségével.

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár

Nézd meg ezt is

Elmén túli megértés a gyakorlatban - Önvaló, videón

Elmén túli megértés a gyakorlatban – Önvaló, videón

Gyakorlati példát mutat neked arról, ahogy felismerődik az a megértés, ami gondolkodástól független, ami nem következtetésen alapszik.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!