Homeopátia segített a gyógyulásban

A homeopátia segített, amikor már lemondtak róla az orvosok. Milyen lelki problémák milyen fizikai problémákat képesek okozni? Mi van ha a lelkünk nyújtja el a gyógyulási folyamatot? Mi kell ahhoz, hogy kitarthassunk?

Orvosi tapasztalatom és gyakorlatom szerint a homeopátia hatásos kiegészítője az orvosi kezeléseknek, mert jelentősen csökkenti a kezelések esetleges mellékhatásait, a betegek fájdalmait és javítja az életminőségüket, ami hosszan tartó betegségek esetén különösen fontos szempont. A homeopátia nemcsak a testi problémák esetében eredményezhet javulást, hanem a lelkiekben is.

Jelenleg 37 rákos beteget kezelek a homeopátia módszereivel kiegészítő kezelésként. A rák képződésében, alakulásában is jelentős szerepe van a lelki háttérnek is, ezért ahhoz, hogy a rák kezelése sikeres lehessen, először a testi tünetek lelki eredetét mérem fel. A testi tünetek és a lelki háttér sejtése adja meg az alapját a homeopátiás szerek körének lehetséges leszűkítéséhez, a páciens személyes problémájára szabásához. Ezután következik csak a homeopátiás kikérdezés, amely tovább pontosítja a konkrét esetet és annak megoldási lehetőségeit.

A rák és a lelki háttér összefüggésének tanulságos példája egy páciensem, aki 22 évesen jelentkezett nálam Non-Hodgkin lymphomával, ami a nyirokmirigy rák gyorsan növekvő, agresszív változata, 40-75% gyógyulási eséllyel. Ennél a betegségnél a lymphocita nevű fehérvérsejtek kóros burjánzása tapasztalható a nyirokcsomókban, majd elterjedhetnek a lépben és más szervekben is. Eleinte nem könnyű felismerni, mert a nyirokcsomó duzzanat és a láz más betegségek tünete is lehet. Páciensemnél a diagnózis már egyértelmű volt, amikor hozzám került. Már túl volt egy sikeres autolog (saját) őssejt beültetésen is, viszont a betegsége később kiújult.

Homeopátia és lélek

Homeopátia segített a gyógyulásban, az orvosok lemondtak róla

A nyirokmirigy rák lelki eredete az érzelmekkel, szerelemmel, családi, baráti kötelékekkel kapcsolatos nagy félelmek, reménytelenség. Az önbecsülés minimálisra csökken, az egyén elveszti életkedvét és az önvédelmét, ami a fehérvérsejtek betegségét produkálja. Jellemzi elfojtott utálat, düh valakivel vagy valamilyen helyzettel kapcsolatban és a vágy, hogy megmutassa képes nagy dolgokat alkotni.

Páciensemnél is így volt ez. Édesanyja otthon halt meg, hátrahagyva gyermekeit, páciensem talált rá. A betegsége fél évvel az eset után kezdődött. Mikor mi találkoztunk mély szomorúság, kilátástalanság jellemezte, IV-es stádiumnál tartott, orvosai már nem sok jóval kecsegtették és ő is feladni látszott a küzdelmet az életért, szeretethiánya volt. Eleinte nem is tudott magáról és a történetéről beszélni, helyette kísérője válaszolt kérdéseimre. Kezelésében ezért fontos szerepet játszott a Nátrium Chloratum, ami az elfojtások, félelmek és a reménytelenség szere is több más homeopátiás szerrel együtt, amit még használtunk. Kapott még Sepia-t az életkedvére, önvédelme elvesztése ellen, Staphysagria-t a szégyellt utálatra és bűntudatra, ami a lelki problémáin segített.

Beszélgetéseinkből egyértelmű összefüggés látszik abban is, hogy a sikeres kezelések után azért esett vissza a betegségébe, mert gyógyulási folyamata alatt családja magára hagyta. Lelki problémái mellett komoly testi problémáit kezeltük homeopátiával, amikor a kemoterápia mellékhatásaként pancitopenia (a vér alkotó elemeinek hiánya, leegyszerűsítve) alakult ki, később gombatelepek fejlődtek ki az aorta főágába kapaszkodva, ezáltal az elvérzés veszélye is felsejlett. A homeopátiás szereket szedve helyreállt a fehérvérsejt száma, megszűnt az anemiája (vérszegénység), s fokozatosan eltűntek a gombatelepek is. Kezelése során “Ne add fel” “koktélt” is kapott folyamatosan (Nr. 8. Natriumchloratum + Nr. 5-ös Kaliumphosphoricummal).

Mikor allogen (idegen őssejtes terápia) őssejt terápiát végeztek nála már barátnője is volt és sikerült úgy gyógyulnia, hogy nem lépett fel nála kilökődés az idegen eredetű őssejt miatt egészen 1,5 évig, ami orvosilag ritkaságnak számít. 1,5 év elteltével szakított a barátnőjével és ekkor beindult az „immunológiai támadás” az idegen őssejtek ellen (GVHD). Lelki feldolgozását ismét Natrium Chloratummal támogattuk.

Végül a hosszú testi, lelki egészséges egyensúly visszaszerzési folyamat az orvosi megoldások, a homeopátia és az őssejt terápia kombinációjával meghozta gyümölcsét.

Páciensem 4 éve egészséges, befejezte felsőfokú tanulmányait.

Dr. Zarándi Ildikó orvos, homeopata, MKHOA Elnöke

Felhasznált irodalom: Jacques Martel, Lelki betegségek lexikona

Nézd meg ezt is

A vágyak így tartanak mókuskerékben és így nem - Önvaló és beteljesülés

A vágyak így tartanak mókuskerékben és így nem – Önvaló és beteljesülés

Hogyan lehetséges, hogy már meg van, amire vágytál, pedig fizikailag még nem látszik. A vágyak irányítanak, ha a vágyak mentén cselekszel vagy nem cselekszel. Így sok nehézséggel, bajjal, szenvedéssel találkozol és kevés örömmel, beteljesedéssel. Folyton úton vagy a jó felé, ahelyett, hogy "megérkezve" lennél, Önvalóként. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!