Garbh Sanskar – Anya és magzat jó kapcsolata

Garbh Sanskar: Legyen jó a kapcsolat anya és magzat között. Használjunk 2500 éves Ayurvéda tapasztalatokat. Hogyan alapozzuk meg harmonikus kapcsolatunkat a babánkkal már a terhesség idején? 

A Garbh Sanskar egy lenyűgöző módszer arra, hogy a terhesség alatt a méhben levő babának taníthassunk jó dolgokat.

Garbh Sanskar az Ayurvédában

Annak ellenére, hogy meglepően hangozhat, ez egy tudományosan bizonyított tény. A „garbh” és „sanskar” szó szerinti jelentése a „méh” és a „jó tanítása”. A módszer a hindu Védákig nyúlik vissza az időszámításunk előtti 1500-as évekig, a Mahabharata is megemlíti i.e. 400 körül. Az Ayurvéda módszerének számít az édesanya és a magzat kapcsolata érdekében.

Az indiai kultúrában azt tartják, hogy az igazi és hagyományos értékek tanítása, illetve a szülőség abban a pillanatban kezdődik, hogy a magzat jelenléte a méhben bebizonyosodik. Ezért van az, hogy amint teherbe esik valaki, az idősek azt a tanácsot adják, hogy pozitív gondolatokra és érzésekre koncentráljon a terhes nő.

Garbh Sanskar tudományosan alátámasztva

A Garbh Sanskar mai népszerűsége annak köszönhető, hogy a kutatók szerint már bebizonyosodott ennek a jelentősége a gyermek fejlődésében. Több tudományos bizonyítékkal támasztották alá, hogy a méhben lévő gyermek külső ingerre reagál, és képes “hallani” is. Orvosok és szakértők úgy vélik, hogy jelentős hatása van a hormon termelődésnek, melyet az anya gondolatai aktiválnak.

Kommunikáció a babával

Habár különösnek és idegennek hangozhat, a kapcsolat anya és gyermek között a fogantatáskor kezdődik. Nem akkor ismerjük meg a gyermekünket amikor megszületik. Hallgatja és érzi azt, amin az édesanya éppen keresztülmegy, akkor is, amikor még csak fejlődik a méhben. Ez azt jelenti, hogy a baba első benyomásai befolyásolhatók zene és vizualizáció által, óvatos masszázs, meditáció és természetesen pozitív gondolkodásmód segítségével.

Garbh Sashkar - Magzat és anya harmonikus kapcsolata

A Garbh Sanskar előnyei

A Garbh Sanskar haszna nem csak abban rejlik, hogy a magzatot taníthatjuk, és megerősíthetjük a kötődést anya és gyermek között. Valójában az anya egészségi állapotára is nagyban hatással van. A pozitív gondolkodás és viselkedés az édesanya testi jólétét is elősegíti.

A magzat sokféleképpen tanítható, íme néhány indiai példa:

Olvasás

Olyan könyveket érdemes olvasnunk, amelyek pozitív érzéseket és gondolatokat ébresztenek, azonban az olyan könyveket, amelyek rettegést és félelmet váltanak ki, jobb elkerülni.

Gondolkodás

Csak pozitívan! Próbáljunk fenntartani magunk körül boldogsággal teli környezetet, gondolkodjunk pozitívan, és összpontosítsunk az életünk szép pillanataira és olyan dolgokra, melyek megmosolyogtatnak, és boldogsággal töltenek el, lehet ez akár festői táj, vagy vidék.

Beszélgetés a babával

A szó szoros értelmében beszélgethetünk a magzattal.

Zenehallgatás

A zenehallgatás nem csak lecsillapít és megnyugtat, de a baba is jól érzi magát tőle.

Jóga

Szülés előtt jóga ebben az esetben nagy segítség lehet. Szakembertől kérjünk segítséget, és csak az ő felügyelete alatt gyakoroljuk az ászanákat.

Meditáció

A pozitív gondolatok elősegítésében meditáció és légzési technikák alkalmazása hasznunkra válhat, és belsőleg is jobban érezzük magunkat tőle. Ha a legjobb eredményt szeretnénk elérni Garbh Sanskar-ral, akkor nagyon óvatosan kell az életstílusunkkal bánni a terhesség alatt. Horrorfilmeket, és túl fűszeres, vagy erjesztett ételeket is érdemes elkerülni a baba testi, lelki és spirituális egészsége érdekében.

Megjegyzés: Családállításból, Theta Healingből, hipnózisból, pszichoterápiából, stb. ismerjük a magzati lét fontosságát és hatásait a születendő baba életére. Ne hanyagoljuk el! (Fekete Kata)

Forrás: www. indiaparenting.com

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!