Elveszett iker – Sejt korban veszett el – Most okoz bajt

Elveszett iker – Nem tudtak róla, még csak osztódó sejtek voltak, mikor elvesztették ikrüket. Nézd meg mit éreztek, hogy kiderüljön vajon veled is történhetett-e ilyen? Nézd meg, hogy megoldhasd, ha nálad is gátat jelentenek.

Az elveszett iker szindróma sorozat ezzel a 2. résszel folytatódik. Az első részt itt tudod elolvasni.

Elveszett iker szindróma – Bűntudat és az érzés, hogy vezekelni kell

Ez a tragédiák, katasztrófák túlélőinél fellépő jelenség nagy erővel színezi át a volt ikrek életét is. A bűntudat állandóan ott van – csak épp nem tudják, mármint tudatosan nem tudják, mit vétettek és ki ellen.

Ha pedig kiderül, hogy ikerpárjuk nem élhetett, akkor sokan gondolják azt, hogy ők tehettek a másik elhalásáról. „Biztosan én szívtam el előle a táplálékot, mert én voltam az erősebb.” „Megrúgtam, kiszorítottam, biztosan én öltem meg” – merül fel a rémes gondolat. A méhen belüli életről készült ultrahangos filmeken látszik, ahogy az erősebb magzat igyekszik életben tartani elhalóban lévő párját – hiába.

Bár az emlék nem a gyerek tudatos szférájában tárolódik, mégis ott van, és tudatosulhat.

Egyrészt a születés előtti élmények hipnózisban, theta agyhullámon előhozhatók, és ami a méhen belüli életről és születésről adott beszámolóban megjelenik, az pontosan megfelel a „kívülről” tapasztaltaknak. Másrészt mára már a családállítás terén is elég tapasztalatunk van ahhoz, hogy állíthassuk: van egy rejtett összeköttetés rendszer, amely minden életfontosságú információt tárol – így az elveszett iker létét és a vele történtek élményét is. Logikus tehát, hogy a túlélő iker lelkében megszületik a fogadalom:

„Vezekelek. Ha már te nem élhetsz, én sem élek jól. Nincs jogom hozzá.”  És a külső szemlélő számára érthetetlenül meg is tesz mindent, hogy tartsa a fogadalmát.

Elveszett iker szindróma – Muszáj mindent kontrollálni – mert különben baj lesz

lveszett iker szindróma 2 - Még sejt korban elveszett és most okoz bajt

A hipnózisokban és a családállításban adott beszámolók szerint a túlélő ikernek tehát egyik első élménye, hogy végig jelen volt ikerpárja elhalásánál, és nem tehetett semmit. Ezért mindennél fontosabb számára az az illúzió, hogy az ő kezében van a kontroll – mert ha nem, abból nagyon nagy baj lesz. A mindent és mindenkit kontrollálni akarás mögött az a félelem áll, hogyha ő – mint annak idején a méhen belül – tehetetlen, akkor abból valaki másnak nagy baja lesz.

Elveszett iker szindróma – Halálvágy

 „Ott szeretnék lenni, ahol te vagy. Veled együtt megint…” – fogalmazódik meg a sokszor tudatalatti vágy. És kívülről azt látjuk, hogy az illetőnek mintha mindegy lenne, hogy él-e vagy sem. Balesetezik, súlyosan megbetegszik, szeret veszélyes sportokat űzni, nagy kockázatokat vállal. Sőt időnként öngyilkos gondolatai vannak, annak ellenére, hogy erre az élete eseményeit nézve semmi oka sincs.

Fokozott gyászreakciók távolabb állók halálakor

A halállal való bármilyen találkozás a méhen belül megélt katasztrófára emlékeztet. Mivel az élmény feldolgozatlan, minden mozgásba hozhatja, ami csak távolról is hasonlít az átéltekre. Ezért okozhat egy volt ikernek akár egy távoli ismerős halála is aránytalanul nagy megrázkódtatást.

Semmi versengés

Megfigyelték, hogy sok túlélő iker nem szereti a versenysportokat, és más versengésben sem szívesen vesz részt. Tudattalanul tovább él bennük a méhen belüli tapasztalat, hogy ha versengenek valakivel, annak a másik halála lesz a vége. A munkahelyeken sem szeretnek versenyezni. Boldoguljon inkább mindenki egyformán.

A kapcsolatok szabotálása

Sok túlélő ikernél látjuk, hogy amint elkezd túl jól működni a kapcsolatuk, azonnal szabotálják. Egyrészt az a gondolat állhat e mögött, hogy ha valaki túl közel kerül hozzájuk, az veszélyben van. És épp azért, mert annyira szeretik azt a másikat, meg szeretnék kímélni őket – saját maguktól. Másrészt azért is elronthatják a kapcsolatukat, hogy ezzel is fizessenek azért, amiről azt hitték, hogy ikerpárjuk ellen elkövettek.

Nem érdemlem meg – akik kizárják magukat a jóból – a pénzből is

A túlélők sokszor érzik azt, hogy nem érdemlik meg mindazt a jót, amit ez a világ kínál, és meg is találják a módját annak, hogy kizárják magukat a jó dolgokból. Ők főleg adni szoktak, de nehezen fogadnak el bármit is.

A „nem érdemlem meg” a pénzre is vonatkozik.  A túlélő ikrek közül sokan motivált emberek, és már csak azért is jól dolgoznak, mert azt hiszik, csak akkor van joguk élni, ha jól teljesítenek. A sok és jó munkáért pénz is jár. Ám a túlélő ikrek kezéből sokszor vagy kifolyik a pénz, vagy valaki másra költik, mert önmagukat is szabotálják. Az állandó diffúz bűntudat nem engedi, hogy jól éljenek a munkájukból.

Ikrek társaságának keresése

Az ikrek között egy sajátos energiakötelék van – ezt keresik továbbra is. Ikernek lenni egyszerűen más, mint nem ikernek lenni. Ezért aztán a volt iker sokkal jobban megérti magát egy másik ikerrel vagy volt ikerrel, mint egy olyan társsal, ill. baráttal, akinek nincs élménye arról, milyen az, szorosan egymás mellett élve osztozni mindenben, amiből csak az élet odabent áll.

Állandó magányérzés – akkor is ha van család, barátok, társaság

A magány érzése az egyedül maradt iker életének egyik alaphangulata. Hiába van ott a szerető és akár népes családja, a testvérei vagy a barátai, közöttük is magányos, és úgy érzi, őt nem érti meg senki – és mint ahogy erről már fent volt szó, ebben bizonyos értelemben igaza is van. Sokszor érzi azt, hogy aki körülötte van, az „nem az igazi”. Nem az igazi az apja, az anyja, a testvére, és nem az igazi a párja sem. Ezért minden kapcsolatából elvágyik egy idő után, esetleg érthetetlenül felkerekedik, és elkezd keresni valaki mást, aki persze majd ugyanúgy nem lesz az igazi. A volt ikrek általában nagyon közeli kapcsolatokra vágynak, de úgy tűnik, ezt sohasem találják meg.

Gyerekkorukban pedig nem barátkoznak könnyen – aztán van egyetlen barátjuk, akivel nagyon szoros a kapcsolat, és ezen a barátságon kívül senki más nem érdekli őket. Az ilyen gyerekek sokszor inkább felnőttekkel töltik az idejüket a kortársak helyett.

Elveszett iker szindróma – Párkapcsolati problémák

A volt ikrek hajlamosak a méhen belül megélt közelséget és összeolvadást keresni a párkapcsolataikban is. A családállításban látszik, hogy a kapcsolatban inkább a testvéries összeolvadás eleme dominál a tüzes férfi-nő kapcsolat helyett. A friss szerelmeseknek még megfelel ez a nagy közelség, de ha már csökken a teljes összeolvadás vágya, a másik fél – amennyiben ő nem vagy nem volt iker – fullasztónak találhatja a túlzott közelséget. És ahogy már szó volt róla, az is előfordulhat, hogy a volt iker soha nem megy bele igazán egy párkapcsolatba.

Azt mindenesetre tudni kell, hogy élő ikrek esetén az ikerkapcsolat minden kapcsolatnál, így a párkapcsolatnál is fontosabb, és az is marad. Egy ikret úgyszólván az ikrével együtt lehet házastársul fogadni. Ugyanez érvényes akkor is, ha valakinek elveszett ikre volt. Bármilyen jó is lehetne a párkapcsolat, az a tapasztalat, hogy illető lelkében az első helyet az iker, és a hiányának következményei töltik be. Az is gyakori, hogy a túlélő iker egy pont olyan párra vágyik, mint ő maga, és ez a vágy persze nem tud teljesülni.

Pánik, undor az érintésben, az együttlétben

A párkapcsolaton belül sokszor jelentkeznek a méhen belüli trauma következményei. Egymást szívből szerető párok számolnak be arról, hogy bármennyire is kívánják az együttlétet, az érintés pánikot és undort vált ki belőlük. Bár ennek a tünetnek számos más oka is lehet, gondolnunk kell arra is, hogy az idősebb magzati korból származó tartós élmény is kiválthatja, amikor még ott úszott velük kihűlt és megkeményedett elhalt ikerpárjuk, akinek rémisztő volt az érintése, és undort keltett az elhalt iker bomlása következtében megváltozott ízű magzatvíz is.

Ugyanígy van a féltékenységgel is: bár számos más oka is lehet annak, hogy valakit páni félelem fog el az első jelre, hogy párja másra (is) fordítja a figyelmét, a volt ikreknél ez nem ritka jelenség. A pánikot gyakran fedi le a düh, ami persze rombolja a kapcsolatot.

Félelem a gyerekvállalástól

A volt ikreknek gyakran vannak nehézségeik a gyerekvállalással kapcsolatban. Félnek a teherbeeséstől, szüléstől, a csecsemőgondozástól. Bár ezen félelmek mögött számos más ok is állhat, az egyik az, hogy a terhesség, a szülés, és a csecsemőgondozás élménye felszínre hozhatja bennük a méhen belül és születés után átélt feldolgozatlan traumáikat.

Megoldási módszerek: családállítás, Theta Healing, hipnózis, meditáció, egyéb mentális módszerek.

Milyen jelei vannak annak, ha valakinek elveszett ikre volt csak nem tud róla? Ezzel folytatjuk…

Dr. Angster Mária

Nézd meg ezt is

Anyagi kérdéseink az Önvaló Tudatosságunk teréből

Anyagi kérdéseink az Önvaló Tudatosságunk teréből

Az anyagiak szegény-gazdag játszmája Önvalóként (a valódi Énünk) energia mezővé szelidül, amit tudatosan meghaladunk. Az anyagi kérdések ily módon többé nem okoznak szenvedést, bánatot, vagy aggodalmat, problémát. 

2 hozzászólás

  1. Az en ikertestverem szuletesunk elott 3 hettel meg halt.30 evesen szultem a fiamat,nagyon nehez szulesem volt majdnem meghaltam,akkor abban a pillanatban hianyzott a lelkemnek egy resze,hianyzott az ikertestverem,addig se es azota sem ereztem azt az erzest csak akkor a szulesnel.45 evesen tudatosult bennem,hogy azert erzem mindig maganyosnak es boldogtalannak magam es semminek sem tudok orulni mert meghalt az iker testverem es en nem tudtam ot meg gyaszolni.Sok minden igaz ram amit itt itt olvastam.

  2. Herczeg Barbara Alexa

    Lehet, hogy én is féliker vagyok. Meg nem tudom biztosra. Elég sok jel igaz rám.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!