Bach virágterápia – Érzelmi harmónia virágesszenciákkal

Az eseményekre és azok megélésére különbözőképpen reagálunk: örülünk, szorongunk, haragszunk, megbántva érezzük magunkat, félünk, stb. Ezek az érzelmek kihatnak a hangulatunkra, lelkiállapotunk viszont nagymértékben befolyással van szervezetünkre. Sok alternatív módszer mellett a Bach virágterápia is az érzelmi harmónia megteremtésével foglalkozik.

38 virágesszencia lelki problémákra

Napjainkban a virágterápiát egyre többen alkalmazzák. Ez egy komplex, információs alapú, holisztikus gyógymód. Kidolgozása és rendszerezése dr. Edward Bach angol orvos nevéhez fűződik. Homeopátiás orvosként rendkívül népszerű volt, de – szembeszállva orvoskollegáival – azt hangoztatta, hogy a testi tünetek lelki betegségre vezethetők vissza. Feladta jól menő praxisát és egy olyan új gyógymód kidolgozásának szentelte minden idejét, amely a tipikus lelki bajokra jelenthet gyógyírt. Arra törekedett, hogy alkalmazása nagyon egyszerű legyen, így minél több ember használhassa. 38 virágesszenciát készített el, ezzel átfogó segítséget nyújtva szinte minden lelki problémára. A Bach-virágesszenciák természetes, szelíd módon enyhítik és harmonizálják a kibillent lelkiállapotokat. Segíthetnek mind akut, mind hosszabb ideje fennálló lelki gondok megoldásában. Egyszerűbb esetekben maga a páciens is könnyen összeállíthatja a saját esszenciakeverékét, súlyosabb esetben azonban javasolt képzett terapeutához fordulni.

Bármely életkorban, mellékhatások nélkül

Virágesszenciák használatakor nem kell mellékhatásoktól, allergiától, hozzászokástól tartani. Bármely életkorban segítségre lehet, a születés pillanatától kezdve. Alkalmazható önmagában vagy más terápia kiegészítéseként. Könnyebbé, gyorsabbá teszi a gyógyulást, ám nagyon fontos tudni: az orvosi ellátást nem helyettesíti!

Az esszenciakeveréket általában cseppek formájában adagolják, de spray kiszerelés is megoldható.

Az esszenciák kiválasztása személyre szabott. A választásnál mindig az aktuális lelki problémát kell figyelembe venni. Alkalmazható embereknél, állatoknál, növényeknél egyaránt.

Adagolás: Az összeállított esszenciakeverékből 4-4 cseppet kell a szájba csepegtetni minden alkalommal, amikor szükségét érezzük, de legalább felkeléskor és lefekvéskor.

A Bach virágterápia Elsősegély cseppje azonnal hat, akut esetekre ajánlott

A Bach doktor által összeálított egyetlen összetett esszenciakeveréket akut esetben bárki használhatja: Rescue Remedy avagy Elsősegély csepp a neve.

Ez egy öt esszenciából (napvirág, cseresznyeszilva, iszalag, nebáncsvirág, ernyős madártej) álló, készen kapható készítmény.

Bach virágterápia - Érzelmi harmónia virágesszenciákkalOlyan esetekben alkalmazandó, amikor gyorsan kell dönteni, nincs idő szerek között válogatni, esszenciakeveréket összeállítani. Gyorsan előkapható a táskából, és azonnal lehet használni.

Javasolt: Hirtelen jelentkező, bármilyen (!) testi, lelki traumára vagy valamilyen jövőben történő esemény miatti szorongás alkalmával (vizsgától, állásinterjútól, orvostól való félelem).

Hosszú időn át történő használata nem ajánlott, ez esetben személyre szabott keverék készítése szükséges – alapos kikérdezés után.

Adagolás:

Az akut helyzetet követően mihamarabb 4 cseppet kb. 2 dl vízbe kell cseppenteni, és lassan, kortyolgatva elfogyasztani. Ha nem áll rendelkezésére víz, töményen is alkalmazható. Amennyiben a páciens eszméletlen, az ajkára cseppentve is kifejti jótékony hatását. 1 csepp a halántékon vagy a csukló belső oldalán lévő akupunktúrás pontokon elmasszírozva is használható.

Kapható csepp, spray, kenőcs és pasztilla formájában, illetve gyermekek és állatok számára alkoholmentes változatban is.

Dr. Lipcsei Gabriella szakgyógyszerész, homeopátiás gyógyszerész

Nézd meg ezt is

Hogyan kezeljük a passzív-agresszív viselkedést?

A passzív-agresszív viselkedés fárasztó minden érintett számára. Érdemes ébernek lenni a megjelenésére és időben kijelölni a határokat.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!