Szorongás oldás Access Bars kezeléssel és más módszerekkel

A szorongás oldás manapság sajnos sokakat érint. A megfelelési kényszer a magas elvárások az életünk minden területén, a civilizációs életforma miatti folyamatos stressz folyamatosan nyomás alatt tarthat. Ha ez valamilyen módon nem kerül oldásra a testben illetve lélekszinten, akkor állandósulhat és akár fizikai betegségek kialakulásához is vezethet.

Szorongás oldás szemléletváltással

Az évek során mindannyian kialakítunk ilyen olyan stresszkezelő technikákat, amelyekkel megakadályozhatjuk, hogy következményei legyenek az életünkben jelen lévő feszültségnek. Vannak, akik nehezen alkalmazkodnak a változásokhoz, nekik érdemes időben segítséget kérni. A stresszoldás számos módon megvalósítható. Hosszú távú eredményt az életmód és a szemlélet megváltoztatása hozhat.

Az egyik fontos tényező az étkezés

A szervezet megterheli a stresszhez hasonló állapotba hozza a fehér cukor, kávé, kakaó, csokoládé, az alkohol és a zsíros ételek fogyasztása. Ezeket csak mértékletesen ajánlatos fogyasztani. A szorongásos tüneteket produkálók tüneteit felerősíthetik ezek az ételek. A friss vegyszermentes zöldségek, gyümölcsök fogyasztása leginkább nyersen ajánlott. Igyunk sok vizet.  Előnyös a magas szelén tartalommal rendelkező hagymafélék fogyasztása fokhagyma lilahagyma és a búza a spárga valamint a gyömbér is növeli a stresszel szembeni ellenálló képességünket. Ahhoz hogy jobban bírjuk a hétköznapi taposómalomban a folsav bevitelünket is érdemes megnövelni. A nyers leveles zöldségek tartalmazzák, mint például retek, sárgarépa, brokkoli. Fogyasztásuk elősegíti a szerotonintermelést, ami hangulatjavító, vitalizáló hatással van ránk.

Áztasd ki magadból a feszültséget

Ha feszültséggel terhes napod volt vegyél forró fürdőt. Kiázik, kioldódik a testedből a nehéz nap minden fáradalma és pihentető alvásra számíthatsz. Fokozhatod a hatást a fürdővízhez adott levendulaolajjal vagy levendulád fürdősóval. Ha szeretnél lazítani levendula illó olajat is párologtathatsz az otthonodban egy nehéz nap után.

Lassítsd le a lélegzetedet. Tudatosan vegyél néhány mély levegőt a szokásos felületes levegővételek helyett. Az is segíthet, ha a hasadra teszed a kezedet és néhány másodpercig benn tartod a levegőt, amíg oldódik a testedben a feszültség.
Régi recept a nyugodt mély alvás elősegítésére egy pohár langyos tej elalvás előtt, de akár napközben is fogyaszthatjuk.
A sör alapanyaga a komló is nyugtató, lazító hatással bír. Nem muszáj sört innod a laza állapot eléréséhez. Szárított komló leforrázva remek altató, nyugtató ital készíthető.

Lazíts sétával vagy úszással

A mozgás is csodálatosan oldja a feszültséget. Már fél órás séta is növeli testünkben az endorfintermelést ezzel sokat javítva a hangulatunkon, de az úszás is remek, főleg ha még szaunázunk is utána. Sokan meditálnak a laza állapot eléréséhez és van akinek a kertészkedés adja meg a kikapcsolódás érzését. Találd, meg a te számodra mi jelenti a feszültségoldást.

A megoldandó gondjaidra tekint kihívásként, hiszen ezek csupán feladatok, amelyeket ha szépen sorba rendezel külön-külön mindegyik megoldható. Ne hagyd, hogy elkedvetlenítsen a mennyiségük. Mindenre képes, avagy amit csak el akarsz érni. Higgy magadban és kerüld azoknak az embereknek a társaságát, akik megpróbálnak kisebbé tenni és leszólják a már elért eredményeidet.  Ha kudarc ér ne lombozzon le! Soha ne add fel és soha ne szállj ki! Mindig van egy újabb nap, amely új lehetőségeket teremt a számodra.

Az Access Bars kezelés is kiválóan oldja a szorongást

Ne szégyellj segítséget kérni, ha már úgy érzed, összeroppansz a feladatok súlya alatt és akkor, sem ha a szorongás elhatalmasodik rajtad.  A túlzott szorongást fizikai eltérések is okozhatják, mint például pajzsmirigy-túlműködés vagy alacsony vércukorszint.
Alternatív megoldások is segíthetnek a szorongásoldásban, mint például a ThetaHealing kezelés, amely a Théta térben dolgozik vagy az Access Bars kezelés amely kioldja a feszülségeket a testből.

A kineziológia használja az alábbi stresszoldó légzést. A neve polarizáló légzés. A bal orrlyukat befogva lélegezzünk a jobb orrlyukon át ezt háromszor megismételve. Ezután pedig fordítva is végezzük el ezt a légzőgyakorlatot. Ismételhetjük néhány percen át javítva ezzel az összpontosító képességünket és a belső egyensúly megteremtését.

A Bach-virágterápia is hatékony lehet a negatív érzelmi hullám feloldásában és ne felejtsük a támogató környezet hatását, hiszen a legnagyobb gyógyító erő a szeretet energia.

Katona Andrea

Nézd meg ezt is

Hogyan kezeljük a passzív-agresszív viselkedést?

A passzív-agresszív viselkedés fárasztó minden érintett számára. Érdemes ébernek lenni a megjelenésére és időben kijelölni a határokat.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!