Létezés öröme – Amiről úgy hisszük tudjuk és mégsem

Hogy érezheted meg a létezés örömét? Mindenki azt szokta hinni, hogy tudja mi az, mert van róla elképzelése, el tudja mondani milyen az és érzett már örömöt életében. Na az, az biztos nem az :). Miért?
Mert ami elképzelés, az nem lehet valós, csak egy kép. Van, hogy valóra váltjuk – mert teremtjük a valóságunkat – azonban hamar elillan, mert nem valóságos. Helyette inkább nézd meg, hogy lesz tartós az örömöd a létezés öröme által.

Az öröm okai?

Az örömmel az a legnagyobb bajunk, hogy okot társítunk hozzá. Az van a tudatalattinkban, hogy kell valamilyen esemény, személy, jelenség ahhoz, hogy megéljük az örömöt. Ezért folyton kergetjük az örömöt és mindenféléket csinálunk csak hogy megélhessük és megtarthassuk. Az öröm azonban – bármit is csinálunk – csak rövid időre marad társunk.
A létezés örömét megismerni azért adatik meg keveseknek, mert okokat keresünk az örömre. A létezés pedig nem egy ok :).

Egyetlen állandó

Pedig a létezés az egyetlen állandó az életünkben. Vagyis, ha állandó örömben szeretnénk élni (legalább megközelítőleg), akkor magából a létezésünkből kifolyólag kellene tudnunk örülni.
Ha pedig most megpróbálsz rákoncentrálni, hogy hú de örülsz a létezésednek, azt fogod tapasztalni, hú de nem :).

Feltételek?

Amint az örömre koncentrálsz azonnal megjelennek a társított feltételek, mint, hogy teljesült-e már, amit szerettél volna, van-e elég pénzed, viszonozzák-e a szeretetedet, teljesítik-e az elvárásaidat, stb.
Így találhatod meg az örömöd 2. akadályát, a feltételeket.
Ugyan mire jó gyűjtögetni a feltételek listáját ahelyett, hogy csak engednéd a természetes, belülről fakadó örömöt érvényesülni – minden feltétel nélkül – ? Ha örömöd a létezésedből fakad, akkor ott nincs feltételhez kötöttség. Olyan sincs, hogy valakik viselkedése, tettei valamilyen helyzet, körülmény elvehetné tőled. Hisz, a létezésed akkor is van, ha valamilyen öröm ellenes körülmény van.

Létezés öröme - Azt hisszük ismerjük és mégsem, pedig mennyivel jobb lenneKell-e tudni örülni?

Ráadásul nem kell “tudnod” örülni, mert ha tudnod kell, ha képesnek kell lenned rá, akkor az tényleg csak rövid lesz. Ha a létezés öröme az örömöd, akkor mindjárt nem is értelmezhető a tudsz-e örülni, képes vagy-e rá.
Az öröm kulcsa ezért a létezés öröme.

De, hogyan örülhetnél a létezésedből kifolyólag?

Nézz meg egy újszülöttet 🙂 Ő az, aki csak úgy örül, a létezés örömét éli :).
Felnőttként pedig több lehetőséged is van
  • Figyeled magad és észreveszed, amikor ok, feltétel keletkezik, ami megakadályoz az örömben
  • Észreveszed, mikor úgy érzed valaki, valami elveszi az örömöd és azt mondod magadnak, hogy akkor is örömben élsz, bármi történjék is
  • Elengeded minden hited, tudásod, tapasztalatod, ami akadályoz az örömben. Ha már van úgyis elég bajod, legalább élj örömben :).
  • Tudatalatti szinten törlöd az öröm akadályait (Theta Healing letöltést találsz itt segítségképpen ehhez, ugyanennek a cikknek a tetején: https://www.facebook.com/groups/524617121073203/)

A létezés öröme erőfeszítés nélkül

Az elme működési mechanizmusai miatt azonban végérvényes, átütő erejű sikert akkor fogsz tudni megélni, mikor felismered a természetes önmagad, magadban. Azt, aki túl van az elmén. Nevezheted Buddha énednek, Krisztusi énednek, Önvalódnak (Védák) és még sok más módon, a lényeg ugyanaz marad és az Te vagy. Az, akinek önmagától öröm a létezése, semmit sem kell csinálnia hozzá, semmilyen körülményre nincs szüksége hozzá.

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing tanár

[MLX_AD ID=’7584′]

Nézd meg ezt is

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság, megvizsgáljuk magunkban – videó

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság, megvizsgáljuk magunkban, hogy ez mit is jelent és hogyan tapasztalható. …

Egy komment

  1. igen,köszönöm!

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!