Létezés öröme – Amiről úgy hisszük tudjuk és mégsem

Hogy érezheted meg a létezés örömét? Mindenki azt szokta hinni, hogy tudja mi az, mert van róla elképzelése, el tudja mondani milyen az és érzett már örömöt életében. Na az, az biztos nem az :). Miért?
Mert ami elképzelés, az nem lehet valós, csak egy kép. Van, hogy valóra váltjuk – mert teremtjük a valóságunkat – azonban hamar elillan, mert nem valóságos. Helyette inkább nézd meg, hogy lesz tartós az örömöd a létezés öröme által.

Az öröm okai?

Az örömmel az a legnagyobb bajunk, hogy okot társítunk hozzá. Az van a tudatalattinkban, hogy kell valamilyen esemény, személy, jelenség ahhoz, hogy megéljük az örömöt. Ezért folyton kergetjük az örömöt és mindenféléket csinálunk csak hogy megélhessük és megtarthassuk. Az öröm azonban – bármit is csinálunk – csak rövid időre marad társunk.
A létezés örömét megismerni azért adatik meg keveseknek, mert okokat keresünk az örömre. A létezés pedig nem egy ok :).

Egyetlen állandó

Pedig a létezés az egyetlen állandó az életünkben. Vagyis, ha állandó örömben szeretnénk élni (legalább megközelítőleg), akkor magából a létezésünkből kifolyólag kellene tudnunk örülni.
Ha pedig most megpróbálsz rákoncentrálni, hogy hú de örülsz a létezésednek, azt fogod tapasztalni, hú de nem :).

Feltételek?

Amint az örömre koncentrálsz azonnal megjelennek a társított feltételek, mint, hogy teljesült-e már, amit szerettél volna, van-e elég pénzed, viszonozzák-e a szeretetedet, teljesítik-e az elvárásaidat, stb.
Így találhatod meg az örömöd 2. akadályát, a feltételeket.
Ugyan mire jó gyűjtögetni a feltételek listáját ahelyett, hogy csak engednéd a természetes, belülről fakadó örömöt érvényesülni – minden feltétel nélkül – ? Ha örömöd a létezésedből fakad, akkor ott nincs feltételhez kötöttség. Olyan sincs, hogy valakik viselkedése, tettei valamilyen helyzet, körülmény elvehetné tőled. Hisz, a létezésed akkor is van, ha valamilyen öröm ellenes körülmény van.

Létezés öröme - Azt hisszük ismerjük és mégsem, pedig mennyivel jobb lenneKell-e tudni örülni?

Ráadásul nem kell “tudnod” örülni, mert ha tudnod kell, ha képesnek kell lenned rá, akkor az tényleg csak rövid lesz. Ha a létezés öröme az örömöd, akkor mindjárt nem is értelmezhető a tudsz-e örülni, képes vagy-e rá.
Az öröm kulcsa ezért a létezés öröme.

De, hogyan örülhetnél a létezésedből kifolyólag?

Nézz meg egy újszülöttet 🙂 Ő az, aki csak úgy örül, a létezés örömét éli :).
Felnőttként pedig több lehetőséged is van
  • Figyeled magad és észreveszed, amikor ok, feltétel keletkezik, ami megakadályoz az örömben
  • Észreveszed, mikor úgy érzed valaki, valami elveszi az örömöd és azt mondod magadnak, hogy akkor is örömben élsz, bármi történjék is
  • Elengeded minden hited, tudásod, tapasztalatod, ami akadályoz az örömben. Ha már van úgyis elég bajod, legalább élj örömben :).
  • Tudatalatti szinten törlöd az öröm akadályait (Theta Healing letöltést találsz itt segítségképpen ehhez, ugyanennek a cikknek a tetején: https://www.facebook.com/groups/524617121073203/)

A létezés öröme erőfeszítés nélkül

Az elme működési mechanizmusai miatt azonban végérvényes, átütő erejű sikert akkor fogsz tudni megélni, mikor felismered a természetes önmagad, magadban. Azt, aki túl van az elmén. Nevezheted Buddha énednek, Krisztusi énednek, Önvalódnak (Védák) és még sok más módon, a lényeg ugyanaz marad és az Te vagy. Az, akinek önmagától öröm a létezése, semmit sem kell csinálnia hozzá, semmilyen körülményre nincs szüksége hozzá.

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing tanár

[MLX_AD ID=’7584′]

Nézd meg ezt is

ZYO Ragaszkodás és Önvaló Énünk,

ZYO Ragaszkodás és Önvaló Énünk, online, Aug. 11.

Tudatosítja az elménkben öntudatlanul élő ragaszkodásokat. Ezek pozitív érzetekként jelennek meg, így nem vesszük észre....

Egy komment

  1. igen,köszönöm!

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!