Árulkodó szem – Test, lélek gondjait olvasni a szemben

Színek és formák mutatják előre a szem szivárványhártyáján a kialakulóban levő betegségeket. Az árulkodó szem figyelmeztet a bajra és így megelőzhető. Hogyan olvassunk belőle? 

Árulkodó szem – Az írisz szöveti elváltozásának jelei 

Árulkodó szem - Lacunák a szivárványhártya szövetén
Lacunák a szivárványhártya szövetén

Az írisz szöveti szerkezetében – a különböző elváltozások jellegének megfelelően- látható változások a kedvezőtlen folyamatok fennállásának időtartama alapján változnak. Ez lehet rövid ideje létező – heveny, akut – folyamat, melyet vékonyabb, duzzadtabb szálak rajzolata jellemez. Amikor már viszonylag hosszabb ideje „szenvedi el” a szervezet a számára kedvezőtlen hatásokat, félheveny, vagy szubakut folyamatról beszélünk. Itt már a szöveti rajzolatban egymástól való eltávolodás un. lacunákat lehet látni. A legkedvezőtlenebbek a krónikus hosszú ideje meglévő hatások, ahol már súlyosabb szöveti változások – un. degenerativ jelek láthatók. 

Különböző rajzolatok, gyűrűk

arulkodo-szem-koncentrikus-korokGyűrűk, melyek lehetnek koncentrikus, vagy néhány részre szorítkozó elhelyezkedésben. Ezek összefüggők, vagy koncentrikusan megszakítottak lehetnek. Leggyakrabban a második és a harmadik nagy övezeten láthatók. Adaptációs gyűrűnek nevezik. Jelzik a különböző életszakaszban meg-, és átélt nagy konfliktusokat, traumákat, melyeket nem, vagy csak részlegesen sikerült feldolgoznia az egyénnek. Nagy száma olyan személyekre jellemző, akik a kedvezőtlen élethelyzetből nem tudnak kikerülni, vagy nem ismerik fel megoldás lehetőségeit. Sokszor keringési zavarokat, görcs-szerű fájdalmat jelez azon a területen, ahol láthatók. Rajzolatuk rendkívül változatos lehet. 

Árulkodó szem – Mit jeleznek a színeltérések, pigmentek?

arulkodo-szem-pigmentekA pigmentek előfordulása, kialakulása sok okra vezethető vissza. Az okok egy része a „velünk hozott”, más része szerzett információ (pl. rosszul összeállított étrend, drogok, stb. fogyasztása).

A színes pigmentek, különböző árnyalatokban jelenhetnek meg. Leggyakrabban a barna különböző árnyalatát mutató (sárgás,- vörösesbarna) színűeket lehet látni. Elhelyezkedésük lehet szórványos kisebb, nagyobb foltokban, vagy összefüggő „gyűrűszerű”elrendezést mutatók. Mire utalhat ez? Leggyakrabban az emésztőrendszer működési zavaraira pl. a gyomor, máj, epe alul működésére, a felszívódás akadályozottsága, esetleg étel allergia, továbbá emésztő rendszerből kiinduló fejfájások jelentkezésére. Az „alul működés” értelmezése során arra érdemes gondolni, hogy szervezetünk az életmódunkkal, étrendünkkel nem tud „lépést tartani”, tehát a velünk hozott lehetőségeink és a napi „működtetés” nincs arányban. Ez sok egyéb jel meglétéhez hasonlóan, hosszú évtizedekig nem biztos, hogy klinikai tüneteket fog okozni. Ha viszont nem ismerjük fel, nem változtatunk rajta elkerülhetetlen lesz az enyhébb-súlyosabb tünetek jelentkezése.

Sárga pigmentek, és lehetséges árnyalatai

Ezek a pigmentek többnyire a vese működésében kialakult diszharmónia miatt láthatók. Az ok az elégtelen folyadékbevitel, vagy a fehérje anyagcsere alacsonyabb intenzitása is lehet.

Narancssárga szín, és lehetséges árnyalatai

Az ilyen színű pigmentek esetén mindig nagyon alaposan kell elemezni a hasnyálmirigy működését.

Barna pigmentek és lehetséges árnyalatai

Ezek a színek szinte kivétel nélkül az emésztő rendszer működésére vonatkoznak. A máj, belek, epehólyag túlterheléséről, és annak fokozatairól tájékoztatnak. Ennél sötétebb színek sokszor nagyon komoly betegségek előjelei lehetnek.

A betegség kialakulásának szakaszai

Ahhoz, hogy elfogadjuk az írisz jeleiből, rajzolataiból, elváltozásaiból a szervezetben uralkodó folyamatokról történő következtetéseket leolvasását, a betegség kialakulásának szakait kell látnunk.

Ezek:

  • „alapinformáció”, genetika szakasza, azoknak a tulajdonságoknak összessége, melyet” őseink ránk hagytak”
  • epigenetika szakasza, (bennünket érő szerteágazó hatások), melyek nem okoznak még a hagyományos orvosi szemlélet szerint tüneteket, de már érvényesítenek olyan hatásokat, melyek a szervezet számára komoly „kihívást”jelentenek
  • tünetek megjelenésének szakasza, funkcionális zavarok
  • alaktani változások, klinikailag igazolt tünetekkel

Gyakran a biofizikai változások megelőzik a kémiai változásokat, és ha ebben a szakaszban sikerül a kedvezőtlen folyamatokat megismerni, lehetőséget kapunk azok megszüntetésére. A hagyományos orvosi diagnosztikai módszerekkel az utolsó két szakaszt tudjuk vizsgálni.

Dr. Szabó Katalin állatorvos, természetgyógyász

Nézd meg ezt is

Borsikafű a bors finom helyettesítője, ha a bors fogyasztása nem ajánlott

Borsikafű a bors finom helyettesítője, ha a bors fogyasztása nem ajánlott

A borsikafű csípős íze, kellemes aromaanyagai, tápanyagai remek alternatívát biztosítanak. Mire jó, hogyan termesszük házilag és hogyan fogyasszuk?

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!