Angol királynő orvosa – Antibiotikum igen? Nem?

Homeopátiás orvosa van a királyi családnak is. Foglalkozik a homeopátiás szerek kutatásával és természetes módszereket is használ. Nem hibázhat ország-világ előtt!

Az angol királynő orvosa járt nálunk a szeptember 10-i Európai Integratív Medicina Konferencián (ECIM). Dr. Peter Fisher nagy hírű homeopátiás orvos, nemcsak a királyi család okán, hanem, mert a Royal London Hospital for Integrated Medicine kutatási igazgatója is. Olyan ember ő, aki nem hibázhat, mert milliók szeme előtt dolgozik és mert olyan prominens személyek bizalmát élvezi, mint a királyi család tagjai.

Dr. Peter Fisher most az antibiotikumok megfelelő használatáért emelt szót.

Antibiotikum igen? Nem? – Mi lesz velünk, ha nem hatnak az antibiotikumok?

A becslések szerint világszerte évente 10 millió ember hal meg antibiotikum rezisztens fertőzések következtében. Ennek költsége 2050-re évi 100 trillió USD-ra emelkedik. Dr. Margaret Chan, a WHO (Egészségügyi Világszervezet) főigazgatója elmondta: „Eljön az idő, amikor olyan hétköznapi betegségek, mint egy gyerek lehorzsolt térde vagy a streptococcusos torokgyulladás ismét gyilkos kórrá válhatnak.” A WHO ezt a problémát nagyon komolyan veszi: az összes érdekelt fél sürgős és összehangolt fellépése nélkül egy poszt-antibiotikum korszakba lép a világ, amelyben a korábban kezelhető fertőzések és kisebb sérülések néhány évtized múlva ismét komoly problémává válhatnak.

Az antimikrobiális rezisztencia (AMR) – a baktériumok, paraziták, vírusok és gombák antimikrobiális (mikroba-ölő) szerekkel szembeni növekvő ellenálló képessége már az egész világra kiterjedő súlyos közegészségügyi veszélyt jelent.

Az angol királynő orvosa szerint a megoldás

Dr. Peter Fisher szerint a megoldás a szükségtelenül felírt antimikrobiális szerek mennyiségének csökkentése, mely a rezisztencia (antibiotikumnak ellenállás) kialakulásának elsődleges oka.

„Az antibiotikumok csodálatos gyógyszerek” – mondta, alkalmazzuk őket akkor és olyankor, amikor nagy szükség van rájuk. Kiemelte, hogy a háziorvosi alapellátásban a felső-légúti fertőzésekre és a mezőgazdaságban-állattenyésztésben rutinszerűen alkalmazott antibiotikumok mennyiségének csökkentése a megoldás egyik eleme. A másik az integratív szemlélet, azaz a kiegészítő, hatékony gyógymódok alkalmazása. Ez a WHO genfi ajánlásának is egyik kulcspontja. Az antimikrobiális gyógyszereknek számos, vizsgálatokkal is bizonyított hatású gyógynövény alapanyagú gyógyszer alternatívája van, melyek serkentik az immun folyamatokat, gyulladásgátló és közvetlen antivirális (vírusölő) hatással is rendelkeznek. A lehetséges komplementer megoldások közül kiemelte a homeopátiát is.

Angol királynő orvosa - Homeopátiás orvos és nem hibázhat

Tudományos bizonyíték az antibiotikumok csökkentésére úgy, hogy a beteg ugyanúgy gyógyul

Az angol királynő orvosa, Dr. Peter Fisher kutatási eredményről számolt be a konferencián. Az EPI 3 vizsgálatban 800 francia háziorvosi praxisban hasonlították össze nagyszámú betegen a gyakori diagnózisok (pl. felső légúti fertőzések, szorongás, ízületi gyulladások) esetén a homeopátiás és standard kezelést kapott betegek gyógyulási és gyógyszerszedési arányát. Betegségcsoportokban vizsgálták az egyes praxisokban felírt hagyományos gyógyszerek mennyiségét: a mozgásszervi betegségekben a gyulladáscsökkentők és fájdalomcsillapítók, felső légúti fertőzésekben az antibiotikumok, szorongás, depresszió és alvászavarok során a pszichotróp szereket. A homeopátiás orvosok kevesebb fájdalomcsillapítót (-66%), NSAID-t (-50%), antibiotikumot (-46%) és pszichotróp gyógyszert (-46%) írtak fel. A gyógyulási arány megegyezett a hagyományos és homeopátiás praxisokban.

Hivatalosan is megállapították a homeopátia és a kiegészítő gyógymódok további előnyeit

A fenti, és egyéb alapellátásban nagy mintaszámon végzett, multicentrikus, összehasonlító, megfigyeléses vizsgálatok alapján megállapítható, hogy a homeopátia és egyéb komplementer (kiegészítő, pl. gyógynövények, természetgyógyászat) gyógymódok modern orvoslásba integrálása

  • objektív és szubjektív egészségi előnyökkel jár
  • nem okoz egészségi hátrányt a páciensek számára
  • 12-20%-os összesített kiadás csökkenést eredményez
  • csökkenti a gyógyszer-, diagnosztikai, kórházi, ápolási és táppénz költségeket
  • közegészségügyi jelentőséggel bír
  • az orvos részéről több időt és odafigyelést igényel
  • a páciens részéről egészségtudatosságot és több önrészt igényel
  • hozzáadott érték az egészségügyi ellátásban
  • a fenntartható egészségügy megkerülhetetlen feltétele.

Az angol királynő orvosa nagyobb szerepet szán az orvoslásban a hagyományos és kiegészítő módszereknek

a főigazgató megállapítja, hogy a Tradicionális & Komplementer (kiegészítő) orvoslás fontos, de alábecsült része az egészségügynek és szükség van egy átfogó és integratív szemléletre, mely lehetővé teszi, hogy a kormányok, szakemberek és betegek tiszteletben tartsák, és biztonságosan, költség-hatékonyan alkalmazhassák ezeket a gyógymódokat.

Jelenleg az orvosláshoz nem tartoznak hozzá a természetgyógyászati megoldások és az egyéb alternatív megoldások, mint pl. a homeopátia, a gyógynövényes kúrák, stb. Ezeket tartja számon az orvosi társadalom Tradicionális és Komplementer orvoslásnak, az Integratív medicina pedig ezeket igyekszik összekapcsolni az orvoslással és elfogadottá tenni, hogy orvos is használhassa őket. (Fekete Kata megjegyzése).

A cikk átvett cikk, amit kiegészítettem.

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing tanár

Nézd meg ezt is

Legyen ez a Te napod - Theta Healing letöltések Nőnap alkalmából

Legyen ez a Te napod – Theta Healing letöltések Nőnap alkalmából

Már eleget segítettél másoknak, eleget adtál. Most csak állj meg egy percre és töltődj fel ezzel az energiával Te magad. Legyen ez a Te napod!

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!