Természetes megoldás a rák ellen – Orvosok a betegekért

Orvosok, akik fütyülnek arra, hogy a rák jelenleg gyógyíthatatlan és inkább meggyógyítják. És hogy hogyan? Természetes megoldás, tudják ez is kulcs az eredményességben. Orvosok ők, akik nap, mint nap harcolnak azért, hogy helyük legyen a más megoldásoknak a hagyományos orvoslásban is és inkább bevonnak nem szokásos eljárásokat is a kezelésbe, hogy minél több beteg, minél kisebb mellékhatással meggyógyuljon.

Kell-e ragaszkodni a hagyományos orvosi megoldásokhoz és félni a sokasodó természetes módszerektől? Van-e alapja az energia/kvantum gyógyászatnak, a homeopátiának, a mentális módszereknek még annak ellenére is, hogy a pontos hatásmechanizmusokat nem tudjuk leírni? Vagy ez csak kuruzslás? Van-e értelme természetes hatóanyagú táplálék kiegészítőket, gyógynövényeket fogyasztani? Orvosok és mégis használják a zenei és az egyéb művészeti terápiákat?

Mi, akik nap, mint nap tapasztaljuk a természetes megoldások eredményességét, hiszünk bennük és szeretjük őket, keressük őket és figyeljük eredményeiket és a kapcsolódó kutatásokat – azt is látjuk, hogy sok kételyt, aggodalmat támasztanak, kérdéseket vetnek fel és sajnos időnként visszaélések is előfordulnak. Néha mi is találkozunk olyan írásokkal, tapasztalatokkal, amik még bennünket is elgondolkodtatnak (a sok jó tapasztalat ellenére), ugyanakkor ez az, ami segít nekünk megérteni miért okoz gondot sokaknak hinni a természetes megoldásokban?

Ezúttal egy olyan konferencián jártunk, (III. Interdiszciplináris Komplementer Medicina Konferencia), amiről nem gondoltuk volna, hogy létezhet. Azt hittük az orvosok ragaszkodnak a hagyományos orvosi megoldásokhoz és nem szívesen nyúlnak az egyéb módszerekhez. Tévedtünk!

A kétnapos tudományos tanácskozás fő témája a malignus (rosszindulatú) tumoros betegek integratív (egyesített) kezelése volt.

A konferencián a betegségek közül az egyik legproblémásabb (itthon kb. 300 ezer beteg/év), a rák került terítékre és nem is akárhogyan.

Természetes megoldás - Orvosok a betegekért

A tumor kezelésének orvosi módszerei helyett természetes megoldás tömeggel találkoztunk,

amelyek amelyek nagy teret adnak annak, hogy mindenki egyéni igényeire szabott kezelés kombinációhoz juthasson.

Csodálatos tapasztalat volt látni, ahogy orvosaink egymás módszereire nyitottan, kíváncsian hallgatták mindazt, amiről az orvosi egyetemen nem igazán van tananyag. Jó volt látni, hogy ezek az orvosok mind a beteg gyógyulásának érdekét nézik és ezért készek kitekinteni a megszokott módszerekből, kiegészíteni azokat, sőt arra is készek, hogy a beteget annak igénye szerint olyan területekre is eljuttassák, ami esetleg már nem az ő területük.

Kiderült az is, hogy sokuknak vannak eredményes, konkrét tapasztalatai a rákbetegek gyógyításában természetes megoldás segítségével,

amivel a hagyományos orvosi megoldásokat kiegészítették. Tapasztalataikat dokumentálták is. Mindnyájukban közös volt, hogy azt keresték, mi a legjobb, legkellemesebb módszer a betegeik számára mindamellett, hogy persze hatásos is legyen?

Számunkra a konferencián tapasztalt konkrét gyógyult esetek bizonyítják, hogy jó okunk van hinni az alternatív gyógymódokban is. És ezt az is hitelessé teszi, hogy tapasztalt orvosaink azok, akik számára a természetes megoldás is megoldás.

Számos különleges előadást lehetett hallani professzorok,- pszichológusok,- kutató, – és klinikus orvosoktól. Konkrét sikeres, hazai gyógyulásokról hallottunk mentális, energia és kvantum gyógyászati területekről, ahol az agykontroll, a Theta Healing, a kvarc kristály, a homeopátia, a hipnózis, a pszichológiai módszerek igénybevételével. Külön is kiemelném innen a hasonlót hasonlóval gyógyító elvű és rezgésekre épülő homeopátiás megoldásokat, ahol a több csodálatos gyógyulás mellett a betegek betegség alatti életminősége is láthatóan nagyot javult. Megtudtuk, hogy kutató orvosaink azon is dolgoznak, hogy tudományosan is igazolható legyen, amit gyakorlati tapasztalatból már tudunk: a homeopátia működik.

Az egészségügy és oktatás szerény anyagi helyzetét ismerve különösen jó volt látni, hogy ennek ellenére vannak hazai kutatások. A homeopátia kutatás mellett a rák gyógyítása szempontjából különösen fontos az immunrendszer sejtjeivel összefüggő kutatás, ami itthon is zajlik.

Szintén érdekes még a világújdonságnak számító Kristálypunktúra módszere, ami a kvarc kristály pozitív hatásain alapul.

Táplálkozásunkkal kapcsolatosan új információt kaptunk az antioxidánsok fogyasztása során a túlzások elkerüléséről, a gyógyító gombákról, a diétáról, a deutériumos vízről és a standardizált gyógynövényekről is. Sőt információt kaptunk az étel intoleranciák laboratóriumi vizsgálatairól is. Hírt kaptunk a növényvédő szerek hatásáról is, ami a táplálkozásunk szempontjából bizony kardinális kérdés.

Diagnosztikai területen újabb és újabb készülékek érkeznek, melyek már mind mérni tudják, amit őseink több ezer éven át tudtak, de a mi modern világunk nem nagyon akart elhinni: hogy a testünkben nem csak vér folyik, hanem energia is.

Nem hittük, mert nem láttuk, mostanáig.

Most viszont láttuk, tényleg vannak ilyen készülékek.

Ha működik az energia áramlás a testünkben, akkor szinte már nem is kérdés, hogy az ugyanerre ható zene, mozgás és egyéb művészetterápiák is pozitívan hatnak a gyógyulásunkra. És ha már energia áramlás, akkor érthető az is, hogy a fogaink, szájüregi gócaink hogyan jelezhetik a test más területeinek megbetegedését, sőt mi több, még okozhatják is.

Tudtátok-e, hogy Németországban, Ausztriában sőt Szlovákiában kórházak működnek alternatív módszerek használatával?

Mi bizony meglepődtünk, hogy más országokban ez természetes. Ausztriában antropozófus kórház is működik, ami azért meglepő, mert itthon a szellemgyógyászatot igen gyakran kuruzslásnak tekintik, Ausztriában pedig a hagyományos orvoslással karöltve alkalmazzák sikerrel. Nálunk legtöbbször még a homeopátia is kiüti a biztosítékot a gyógyítási elvei miatt, pedig az jobban emlékeztet bennünket a gyógyszerek beszedésével történő megszokott gyógyulásra. Németországban ezzel szemben több kórház is működik – méghozzá az ottani társadalombiztosítás finanszírozásával  – ahol külön homeopátiás osztályok vannak, ahol egyénre szabott kiegészítő kezeléseket alkalmaznak a hagyományos orvoslás mellett és a kongresszuson elhangzottak alapján jó eredménnyel teszik ezt.

Szlovákiában integratív onkológiai klinika működik, ami szintén ötvözi a hagyományos és a természetes megoldás módszereit.

Milyen jó is lenne, ha nálunk is eljutnánk idáig.

Ezúton fejezzük ki tiszteletünket és hálánkat minden orvos iránt, aki a betegei számára legjobbért küzd akkor is, amikor a hagyományostól eltérő módszerei, kutatásai, szemlélete miatt tevékenységét megkérdőjelezik.

„Az én szecesszióm a haladás harca a vaskalap ellen.”

Ady Endre

Köszönjük a konferencia szervezőinek, hogy mindezt megmutatták nekünk: Dr. Zarándi Ildikó és Dr. Hegyi Gabriella és természetesen minden előadónak:

Dr. Blázovics Anna, Dr. Darvas Béla, Dr. Csóka Tibor, Dr. Bardócz Zsuzsa, Dr. Prezenszki Zsuzsanna, Dr. Baglyas György, Dr. Ungváry Lilla, Dr. Jónás Eszter, Dr. Somlyai Gábor, Dr. Jakubovics Edit, Dr. Németh Julianna, Dr. P. Gariayev, Lőrinczné Táborffy Julianna, Dr. Tamasi József, Dr. Francia Boglárka, Dr. Kellermann Aranka, Dr. Csiszár Róbert, Dr. Juhász Márta, Dr. Simon László, Dr. Simon Marianna, Dr. Kulcsár Gábor, Dr. Kovalenko Marina, Dr. Balázsovics Ágnes, Dr. Széchenyi István, Dr. Puskár Zita, Dr. Török Mária, Dr. Földi Ágnes, Dr. Balaicza Erika, Dr. Cvetkov Márta, Dr. Buki Mária, Dr. Sigrid Kruse, Dr. Herczegh Andrea, Dr. Hajtó Tibor, Dr. Baranyai Lilla, Dr. Horváth Anna, Dr. Nagy Baló Zsuzsa, Dr. Papp Szidónia.

Dr. Szabó Katalin természetgyógyász, állatorvos és Fekete Kata természetgyógyász, újságíró

Nézd meg ezt is

A vágyak így tartanak mókuskerékben és így nem - Önvaló és beteljesülés

A vágyak így tartanak mókuskerékben és így nem – Önvaló és beteljesülés

Hogyan lehetséges, hogy már meg van, amire vágytál, pedig fizikailag még nem látszik. A vágyak irányítanak, ha a vágyak mentén cselekszel vagy nem cselekszel. Így sok nehézséggel, bajjal, szenvedéssel találkozol és kevés örömmel, beteljesedéssel. Folyton úton vagy a jó felé, ahelyett, hogy "megérkezve" lennél, Önvalóként. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!