Aromaterápiás masszázs – a lélekbalzsam

Mire jó az aromaterápiás masszázs és mi történik egy ilyen alkalommal? És egy kedves gesztus a Semmelweis Gyermekklinikán.

Az aromaterapeuta minden alkalommal egy anamnézist vesz fel, azaz felméri az adott ember testi és lelki állapotát és annak megfelelően az adott alkalommal legjobb segítséget nyújtó illóolajokat választja ki. Az aromaterapeuta ismeri a különböző illatok szervezetre, testre, lélekre gyakorolt hatását és tudja mely olajokat mivel érdemes kombinálni, hogy a hatásuk ne kioltsa egymást, vagy hatástalan legyen, hanem hogy a legjobban támogassa a masszázs jótékony hatásait.

Aromaterápiás masszázs - anamnézis
Aromaterápiás masszázs – anamnézis

Kiválasztáskor fontos az is, hogy az olajokat biztonságosan használjuk és kizárjuk a kontraindikációkat. Az aromaterápiás masszázshoz az aromaterapeuta illatkeveréket állít össze, amely teljes mértékben az adott személyre van szabva. Az illatkeverék készítésénél nagyon fontos maga az illat, hiszen az orrunk, mint érzékszerv

az aromaterápiás masszázs során továbbítja az illatmolekulákat

az agynak, mégpedig azon részébe, amely felel az emlékekért, az intuícióért, a tudatalattiért, a kommunikációért. Az illat kellemes és könnyen befogadható kell hogy legyen, így garantáltabb az ellazulás és az átadás.

Aromaterápiás masszázs - eszközök
Aromaterápiás masszázs – eszközök

A masszázs során a kommunikációt a legminimálisabbra csökkentjük, inkább felülünk a lágy zene vagy a csend hullámára, és hagyjuk hogy a mindennapi zavaró gondolatok továbbszálljanak. A masszázs mozdulatainak lassúsága is ezt támogatja. A masszázs része a ráhangolódás, a megérkezés, ennek is vannak bevezető mozdulatai, akárcsak a visszavezetésnek. E két akkord között mély, erős valamint finom és gyengéd mozdulatok váltják egymást összemosódó átmenetben. Számomra olyan, mint egy hangszeren játszani.

Az aromaterápiás masszázs egy olyan “doppingszer”,

ami minden embernek járna, rendszeresen. Egy sor probléma megelőzhető lenne, lehetőséget ad a lélek balzsamozására, amire minden embernek szüksége van, és lesújtónak találom, hogy sok ember még soha az élete során nem tapasztalta meg az illóolajos masszázs varázsát. Végtelenül hálás vagyok a sorsnak, hogy életem része ez a varázslatos világ, hogy van két kezem, amivel masszírozhatok, és azoknak az embereknek, akik bizalmat szavaznak nekem.

Ezt a “doppingszert” alkalmazzák

egy fantasztikus kezdeményezésben, melynek tagja lehetek. Az Intézet, ahol tanultam, A Panarom Aromaterapeuta Intézet egy igen rendhagyó programot indított el a Semmelweis Gyermekklinikán, mégpedig azt, hogy az ott dolgozókat heti rendszerességgel egy aromaterápiás masszázsban részesíti, amiben az Intézet jelenlegi és volt hallgatói segítik önkéntes alapon. Édesanyaként, tiszta szívből masszíroztam azokat az embereket, akiknek tudását, odaadását ezzel szerettem volna kicsit értékelni, hiszen úgy gondolom, hogy beteg kisgyermekkel dolgozni nap, mint nap óriási kihívás, lelki teher lehet, amiből egy olyan érzelmi zavar (empátiás distressz) alakulhat ki, ami kiégéshez vezet.

A “csak úgy” tetteknek van egy felemelő és gyógyító értéke. Biztosan elfogult vagyok az aromaterápia iránt, de úgy érzem, hogy ha az önkéntes tevékenység egy aromaterápiás masszázs , akkor ez az érzés hatványozódik, mivel ilyenkor

mindkét fél részesül a illóolajok rezgés szintet és energiaszintet emelő

hatásából. Ehhez még hozzáadódik a masszázs és az érintés boldogsághormonokat felszabadító tulajdonsága.

 

Kovács Katalin aromaterapeuta

Nézd meg ezt is

ZYO Hála rezgés meditáció hangfürdővel videón

ZYO Hála rezgés meditáció hangfürdővel videón

Ez egy Önvaló meditáció, amely az igazi Énedbe vezet vissza. Figyelj befelé és érezd át. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!