Hagyma szépség recept hajra, bőrre

6 hagyma szépség recept, ami egyszerűen és olcsón teszi szebbé teszi a hajat és a bőrt. Megmutatjuk hogyan készítsd el és használd őket.

Hajhagymák megerősödésére és a hajhullás megelőzésére

is alkalmazhatjuk a következő eljárást: dörzsöljünk éjszakára a fejbőrünkbe reszelt hagymát a levével együtt. A bedörzsölést másnaponként végezzük el. A terápia 3-4 hétig tart.

Hagyma szépség recept a haj fényessége érdekében, sőt a korai őszülés megelőzésére is

A hagyma széppé, fényessé teszi a hajat, szilíciumtartalmának köszönhetően. Hajmosás előtt 1,5 órával a reszelt hagymát levével együtt a fejbőrbe dörzsöljük, majd egy gyapjú kendővel vagy törölközővel begöngyöljük a fejünket. Ez a terápia megelőzi a korai őszülést is. A terápia két hónapig tartson. Ajánlott évente 2-3 alkalommal elvégezni.

Recept a fej korpásodása ellen

A fej korpásodásánál a következő hatásos szert alkalmazhatjuk:

4 rész hagyma (leve), 1 rész konyak, 6 rész bogáncs (a gyökér főzete). Az összes komponenst jól összekeverjük, és a fejbőrbe dörzsöljük. 3 bedörzsölés után a korpa teljesen elmúlik.

Haj növekedést fokozó, a haj struktúrájának sűrűbbé válását segítő recept

A hagymapakolások képesek jelentősen javítani a hajunk állagát: erősíti a hajhagymákat, fokozza a növekedését, sűrűbbé válik a struktúrája. A hajpakolást így végezzük:

Hagyma szépség recept

3 evőkanál hagymalevet alaposan a fejbőrünkbe dörzsölünk heti 1-2 alkalommal. Ezután a fejünket száraz bőr esetén 1 órára meleg törölközőbe göngyöljük. Normális fejbőr esetén a pólya 2 órán át legyen a fejünkön, zsíros haj esetén pedig 3 órát. Utána samponnal megmossuk a hajunkat. Száraz fejbőr esetén végezhetünk pakolást a következőképpen is:

2 evőkanál hagymalét összekeverünk ugyanannyi ricinusolajjal és 40-50 percre felvisszük a fejbőrünkre majd, mint az előző esetben, a fejünket törölközővel begöngyöljük. Utána fejet mosunk.

Hagyma szépség recept a bőr állagának javítása és a fiatalító hatás érdekében

A hagyma levével mindenféle bőrirritáció gyógyítható, és általában javítja a bőrünk állagát, mivel a hagyma minden fajtája bővelkedik cinkben. Épp a cink az az elem, amely jótékonyan és fiatalítóan hat a bőrre. A kezeléshez a következő összetételű szert ajánlom:

25 dkg vöröshagyma

20 dkg cukor

0,5 l víz

2 ev.k. méz

A hagymát apróra vágjuk és összekeverjük a cukorral. Hozzáöntjük a vizet és lassú tűznél legalább 1,5 órán át főzzük. Ha a főzet lehűlt, hozzáadjuk a mézet, majd jól elkeverjük. Leszűrjük és átöntjük egy üvegedénybe. 1 evőkanállal fogyasszuk napi 3-5 alkalommal.

Hogyan lehetséges ennyi kedvező hatás? Itt találod a hagyma kedvező tulajdonságainak és egészségre gyakorolt hatásainak leírását.

Kovács József természetgyógyász

 

Nézd meg ezt is

Káposzta - nemcsak betegségekre, ő a természetes Viagra?

Káposzta – Nemcsak betegségre jó, a természet potencia növelője

Milyen betegségekre lehet jó és hogyan? Amit nem tudtál a cukor és a káposzta együtthatásáról. Szépségért és párkapcsolatért. Útmutató gázképződésre :)

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!