Dorn terápia és Breuss masszázs – Megelőzésben is

Dorn terápia és Breuss masszázs: gerincterápiák. Mit jelentenek? Mi a különbség a többi terápiához képest? Kinek jó? Test-lélek-szellem egyensúlya a megelőzésben.

A Dorn terápia

A Dorn módszer nem masszázs, hanem egy olyan terápia, amely elsősorban a test ízületeinek korrekcióját a fiziológiás (egészséges) helyzetek visszaállítására, a statikai viszonyok rendezésére törekszik. Több, mint csak egy kezelés. Nem csak ízületi blokádot korrigál. Az izomzaton és ízületi rendszer kívül kezeli a meridiánokat és a csigolyához tartozó belső szervek működésére is pozitívan hat. Lokális és általános hatást egyaránt kivált a páciens szervezetében. A kezelésnél alkalmazott korrekciókon túl nagy figyelmet fordít a páciens számára adható önkorrekciós gyakorlatok, valamint a helyes testhelyzetek és mozdulatok megtanítására is. A módszert a német Dieter Dorn dolgozta ki. A “Dorn és Breuss” kifejezés két különböző terápiát foglal magában. A Dorn egy manuális ízületi korrekciós technika, a másik

a Breuss terápia

pedig egy lazító, lágy regeneráló masszázs. A hatékony kezelések érdekében a tanult technikákat minden esetben személyre szabottan kombinálva alkalmazom.

Legfontosabb tapasztalatom, hogy a test-lélek-szellem egyensúlyán kívül a fő hangsúly a gerinc karbantartásán van. A Dorn terápia a gerincproblémák kezelésében és a prevencióban (megelőzés) is kiválóan alkalmazható. Nagy szeretettel ajánlom mindenkinek kortól nemtől függetlenül.

Dorn terápia és Breuss masszázs2

Kinek ajánható a Dorn terápia?

Kortól nemtől teljesen függetlenül mindenkinek, akinek a gerincével probléma van.

Saját tapasztalatom az, hogy mind két terápia a kiropraktika és a Dorn terápia, önmagában is hihetetlen hatásos, de ha kombinálva alkalmazom, sokkal tartósabb eredmény, és az sem mellékes, hogy időben jóval rövidebb idő alatt visszanyerheti a gerinc a rugalmasságát, legyen szó akár sérvről akár gerincferdülésről.

A terápia sikerességének azonban van egy nagyon fontos feltétele.

 A páciensnek együttműködőnek kell lennie a terápia alatt. Fontos betartani azokat a tanácsokat, amelyek a tornagyakorlatokra vonatkozva, illetve amit a pihentetési időre vonatkozóan kapnak.

Mind a terapeuta, mind a páciens célja legyen azonos: Minél előbb minél jobb és tartós eredményt elérni.

Vendégeimnek minden esetben ugyanazt mondom

Én nem tudok senkit meggyógyítani, de megteszek mindent, amit tudok és lehet. A többi már a szervezet öngyógyító folyamatának köszönhető.

A módszerről további cikkben még többet tudhat meg, folytatjuk….

Koczka-Kiss Ilona kiropraktőr, masszőr, Dorn terapeuta

Nézd meg ezt is

Minden pillanat tiszta lap - Nem az a szenvedés, ami történik

Minden pillanat tiszta lap – Nem az a szenvedés, ami történik

Íme, hangtál segítségével mutatom meg neked, mi és hogyan játszódik le az elmében, ami miatt valójában szenvedünk.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!