Dorn terápia és Breuss masszázs – Megelőzésben is

Dorn terápia és Breuss masszázs: gerincterápiák. Mit jelentenek? Mi a különbség a többi terápiához képest? Kinek jó? Test-lélek-szellem egyensúlya a megelőzésben.

A Dorn terápia

A Dorn módszer nem masszázs, hanem egy olyan terápia, amely elsősorban a test ízületeinek korrekcióját a fiziológiás (egészséges) helyzetek visszaállítására, a statikai viszonyok rendezésére törekszik. Több, mint csak egy kezelés. Nem csak ízületi blokádot korrigál. Az izomzaton és ízületi rendszer kívül kezeli a meridiánokat és a csigolyához tartozó belső szervek működésére is pozitívan hat. Lokális és általános hatást egyaránt kivált a páciens szervezetében. A kezelésnél alkalmazott korrekciókon túl nagy figyelmet fordít a páciens számára adható önkorrekciós gyakorlatok, valamint a helyes testhelyzetek és mozdulatok megtanítására is. A módszert a német Dieter Dorn dolgozta ki. A “Dorn és Breuss” kifejezés két különböző terápiát foglal magában. A Dorn egy manuális ízületi korrekciós technika, a másik

a Breuss terápia

pedig egy lazító, lágy regeneráló masszázs. A hatékony kezelések érdekében a tanult technikákat minden esetben személyre szabottan kombinálva alkalmazom.

Legfontosabb tapasztalatom, hogy a test-lélek-szellem egyensúlyán kívül a fő hangsúly a gerinc karbantartásán van. A Dorn terápia a gerincproblémák kezelésében és a prevencióban (megelőzés) is kiválóan alkalmazható. Nagy szeretettel ajánlom mindenkinek kortól nemtől függetlenül.

Dorn terápia és Breuss masszázs2

Kinek ajánható a Dorn terápia?

Kortól nemtől teljesen függetlenül mindenkinek, akinek a gerincével probléma van.

Saját tapasztalatom az, hogy mind két terápia a kiropraktika és a Dorn terápia, önmagában is hihetetlen hatásos, de ha kombinálva alkalmazom, sokkal tartósabb eredmény, és az sem mellékes, hogy időben jóval rövidebb idő alatt visszanyerheti a gerinc a rugalmasságát, legyen szó akár sérvről akár gerincferdülésről.

A terápia sikerességének azonban van egy nagyon fontos feltétele.

 A páciensnek együttműködőnek kell lennie a terápia alatt. Fontos betartani azokat a tanácsokat, amelyek a tornagyakorlatokra vonatkozva, illetve amit a pihentetési időre vonatkozóan kapnak.

Mind a terapeuta, mind a páciens célja legyen azonos: Minél előbb minél jobb és tartós eredményt elérni.

Vendégeimnek minden esetben ugyanazt mondom

Én nem tudok senkit meggyógyítani, de megteszek mindent, amit tudok és lehet. A többi már a szervezet öngyógyító folyamatának köszönhető.

A módszerről további cikkben még többet tudhat meg, folytatjuk….

Koczka-Kiss Ilona kiropraktőr, masszőr, Dorn terapeuta

Nézd meg ezt is

ZYO Hála rezgés meditáció hangfürdővel videón

ZYO Hála rezgés meditáció hangfürdővel videón

Ez egy Önvaló meditáció, amely az igazi Énedbe vezet vissza. Figyelj befelé és érezd át. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!