Cymatics – Milyen az egészséges rezgés?

Atomjaink rezegnek. De milyen az egészséges rezgés? Hogyan növeljük rezgésünket egészségesre? Rezgések az ősi tudástárban. Cymatics, ami segít nekünk.

Egyre több tudományos bizonyíték van arra, hogy a világegyetemet a rezgések “működtetik”. A rezgések különböző, látható alakzatokat hoznak létre. A rezgések láthatóvá tételének tudománya a Cymatics vagy magyarul Kimatika. A rezgés változás hatására a látható minták is változnak, egymásba alakulnak.

A Cymatics-ban a kísérleteket a hang rezgés hatásainak megfigyelésével végzik. Azt figyelik, hogy milyen geometriai mintákat alkotnak a különböző anyagok, különféle frekvenciáknak kitéve.

Talán mi is azért látszunk emberinek, mert meghatározott rezgésünk van?

A tudósokat is meglepte, hogy a hang rezgés az anyagban (víz, por, stb.) olyan mintákat alakít ki, amik a természetben is megtalálhatóak. Pl. létre tudtak hozni olyan mintát, mint a leopárd foltjai vagy egy pókháló, de vannak minták, amik hasonlítanak pl. az emberi agyra.

A Cymatics-nak köszönhetően kiderült, hogy alacsonyabb frekvenciák esetén egyszerűbb, magasabb frekvenciák esetén összetettebb geometriai mintázatok keletkeznek. Ma már tudjuk, hogy a gondolat, az érzés, az érzelem mind rezgések (lsd. Emoto professzor víz képeit, melyek eltérőek az érzelmek függvényében). Az atomi, szubatomi részecskék is rezegnek, vagyis a testünknek is van rezgése.

A rezgések érzelmi hatása

Minél magasabb frekvenciájúak gondolataink, érzéseink, érzelmeink, annál bonyolultabb rezgés mintázatot alkotnak és annál jobban képesek befolyásolni a körülöttünk levő világot. Ilyen érzések a szeretet, a béke, az együttérzés, a megbocsátás, a hála, az öröm, stb. Alacsony rezgés mintázatú érzelmek: düh, harag, neheztelés, félelem, féltékenység, stb.

Alacsonyabb frekvenciától a magasabbig (10HZ-tól 160 HZ-ig) a képen

Cymatics - geometriai alakzatok frekvencia függvényében
Forrás: solwakening.com

A rezgések hatása az emberi testre, egészségre

A kísérletek során kiderült, hogy mindegy, hogy szilárdabb vagy folyékonyabb anyagot tesznek ki a rezgések hatásának, az eredmény ugyanaz lesz. Az emberi test kb. 70%-a víz, de a “sűrűbb” részei is a vízhez hasonlóan reagálnak a rezgésekre, ahogy minden kísérleti anyag is hasonlóképp reagált. Ha növeljük a rezgésünket, akkor harmonikusabban tud működni a testünk, ahogy a fenti minták is harmonikussá váltak.

Testünk akkor egészséges, ha harmóniában működik, ilyenkor egyensúlyban van. Vagyis keressünk olyan rezgéseket, amik minél szebb és bonyolultabb mintákat alkotnak. Ezek fogják segíteni egészségünket.

A test hang rezgéssel történő “gyógyítását” az Ayurveda is ismeri

A mantrák rezgés emelő hatása mindenkinek ismerős.

Az éééééééh hangot rezgetve magad is tapasztalni fogod, hogy az összes sejted rezonál rá. A gááááh hang a torokcsakrát rezgeti, a háááá hangot énekelve a gyomor sejtek rezonálnak.

Ősi szimbólum és rezgés

Az OM hangot énekelve például a víz a Sri Yantra-ként ismert ősi szimbólumot formázza meg, ami a jószerencse, a bőség és az egészség szimbóluma. Dr. Patric Flanagan szerint ennek a geometriai alakzatnak, ha pl. 3 cm-es az energetikai hatása 7x nagyobb, mint egy 2 m-es piramisé. Nem kell mást tenni, csak hangosan énekelgetni ezt a hangot.

Gayatri mantra hatása a vízre

Hogyan növelhetjük a rezgésünket testi-lelki egészségünkért?

Rengeteg módja van. A legelső, ahogy a fenti példákból is látszik, hogy érzelmeink legyenek pozitívak. Ehhez a gondolkodásunkon megváltoztatásán át vezet az út. Hisz, ha folyton arra koncentrálunk, hogy mi a rossz az életünkben, akkor ez negatív érzelem tartományban tart minket. Ha inkább örülünk mindennek és a jót keressük mindenben, akkor máris pozitív érzelmi tartományban vagyunk és magasabb a rezgésünk. Ez nem kerül semmibe 🙂 , nincs mellékhatása 🙂 és bárki képes rá 🙂 .

A legegyszerűbb módja a rezgés emelésnek a zene. A zene a hang rezgés által hat a testünk rezgésére és képes azt megemelni vagy épp lecsökkenteni a zenétől függően. Biztos hallgattál már olyan zenét, amit felemelőnek éreztél, amitől szárnyakat kaptál, ami örömtelivé tett. Az ilyen zene testet-lelket gyógyít, mert “harmonikus mintába” rendezi az emberi test rezgéseit. Ha sokáig élveznéd a hatását akkor arra fontos figyelni, hol van a figyelmed fókusza: életed negatív vagy pozitív élményein.

Rezgés emelő, harmonizáló módszerek a mentális módszerek, mint meditáció, Agykontroll, Theta Healing, orosz információs gyógyászat, Grabovoj, stb., fizikai módszer a homeopátia, ami célirányosan korrigálja a beteg terület rezgését (ha jól van megválasztva a homeopátiás szer).

Rezgés szint méréssel jelöli ki a problémás területet és ebből következően a kezelés módját a biorezonanciás vizsgálat.

Az idegsejtek regenerálását célzó hang rezgés Cymatics-al láthatóvá téve

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing tanár

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!