Cymatics – Milyen az egészséges rezgés?

Atomjaink rezegnek. De milyen az egészséges rezgés? Hogyan növeljük rezgésünket egészségesre? Rezgések az ősi tudástárban. Cymatics, ami segít nekünk.

Egyre több tudományos bizonyíték van arra, hogy a világegyetemet a rezgések “működtetik”. A rezgések különböző, látható alakzatokat hoznak létre. A rezgések láthatóvá tételének tudománya a Cymatics vagy magyarul Kimatika. A rezgés változás hatására a látható minták is változnak, egymásba alakulnak.

A Cymatics-ban a kísérleteket a hang rezgés hatásainak megfigyelésével végzik. Azt figyelik, hogy milyen geometriai mintákat alkotnak a különböző anyagok, különféle frekvenciáknak kitéve.

Talán mi is azért látszunk emberinek, mert meghatározott rezgésünk van?

A tudósokat is meglepte, hogy a hang rezgés az anyagban (víz, por, stb.) olyan mintákat alakít ki, amik a természetben is megtalálhatóak. Pl. létre tudtak hozni olyan mintát, mint a leopárd foltjai vagy egy pókháló, de vannak minták, amik hasonlítanak pl. az emberi agyra.

A Cymatics-nak köszönhetően kiderült, hogy alacsonyabb frekvenciák esetén egyszerűbb, magasabb frekvenciák esetén összetettebb geometriai mintázatok keletkeznek. Ma már tudjuk, hogy a gondolat, az érzés, az érzelem mind rezgések (lsd. Emoto professzor víz képeit, melyek eltérőek az érzelmek függvényében). Az atomi, szubatomi részecskék is rezegnek, vagyis a testünknek is van rezgése.

A rezgések érzelmi hatása

Minél magasabb frekvenciájúak gondolataink, érzéseink, érzelmeink, annál bonyolultabb rezgés mintázatot alkotnak és annál jobban képesek befolyásolni a körülöttünk levő világot. Ilyen érzések a szeretet, a béke, az együttérzés, a megbocsátás, a hála, az öröm, stb. Alacsony rezgés mintázatú érzelmek: düh, harag, neheztelés, félelem, féltékenység, stb.

Alacsonyabb frekvenciától a magasabbig (10HZ-tól 160 HZ-ig) a képen

Cymatics - geometriai alakzatok frekvencia függvényében
Forrás: solwakening.com

A rezgések hatása az emberi testre, egészségre

A kísérletek során kiderült, hogy mindegy, hogy szilárdabb vagy folyékonyabb anyagot tesznek ki a rezgések hatásának, az eredmény ugyanaz lesz. Az emberi test kb. 70%-a víz, de a “sűrűbb” részei is a vízhez hasonlóan reagálnak a rezgésekre, ahogy minden kísérleti anyag is hasonlóképp reagált. Ha növeljük a rezgésünket, akkor harmonikusabban tud működni a testünk, ahogy a fenti minták is harmonikussá váltak.

Testünk akkor egészséges, ha harmóniában működik, ilyenkor egyensúlyban van. Vagyis keressünk olyan rezgéseket, amik minél szebb és bonyolultabb mintákat alkotnak. Ezek fogják segíteni egészségünket.

A test hang rezgéssel történő “gyógyítását” az Ayurveda is ismeri

A mantrák rezgés emelő hatása mindenkinek ismerős.

Az éééééééh hangot rezgetve magad is tapasztalni fogod, hogy az összes sejted rezonál rá. A gááááh hang a torokcsakrát rezgeti, a háááá hangot énekelve a gyomor sejtek rezonálnak.

Ősi szimbólum és rezgés

Az OM hangot énekelve például a víz a Sri Yantra-ként ismert ősi szimbólumot formázza meg, ami a jószerencse, a bőség és az egészség szimbóluma. Dr. Patric Flanagan szerint ennek a geometriai alakzatnak, ha pl. 3 cm-es az energetikai hatása 7x nagyobb, mint egy 2 m-es piramisé. Nem kell mást tenni, csak hangosan énekelgetni ezt a hangot.

Gayatri mantra hatása a vízre

Hogyan növelhetjük a rezgésünket testi-lelki egészségünkért?

Rengeteg módja van. A legelső, ahogy a fenti példákból is látszik, hogy érzelmeink legyenek pozitívak. Ehhez a gondolkodásunkon megváltoztatásán át vezet az út. Hisz, ha folyton arra koncentrálunk, hogy mi a rossz az életünkben, akkor ez negatív érzelem tartományban tart minket. Ha inkább örülünk mindennek és a jót keressük mindenben, akkor máris pozitív érzelmi tartományban vagyunk és magasabb a rezgésünk. Ez nem kerül semmibe 🙂 , nincs mellékhatása 🙂 és bárki képes rá 🙂 .

A legegyszerűbb módja a rezgés emelésnek a zene. A zene a hang rezgés által hat a testünk rezgésére és képes azt megemelni vagy épp lecsökkenteni a zenétől függően. Biztos hallgattál már olyan zenét, amit felemelőnek éreztél, amitől szárnyakat kaptál, ami örömtelivé tett. Az ilyen zene testet-lelket gyógyít, mert “harmonikus mintába” rendezi az emberi test rezgéseit. Ha sokáig élveznéd a hatását akkor arra fontos figyelni, hol van a figyelmed fókusza: életed negatív vagy pozitív élményein.

Rezgés emelő, harmonizáló módszerek a mentális módszerek, mint meditáció, Agykontroll, Theta Healing, orosz információs gyógyászat, Grabovoj, stb., fizikai módszer a homeopátia, ami célirányosan korrigálja a beteg terület rezgését (ha jól van megválasztva a homeopátiás szer).

Rezgés szint méréssel jelöli ki a problémás területet és ebből következően a kezelés módját a biorezonanciás vizsgálat.

Az idegsejtek regenerálását célzó hang rezgés Cymatics-al láthatóvá téve

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing tanár

Nézd meg ezt is

Anyagi kérdéseink az Önvaló Tudatosságunk teréből

Anyagi kérdéseink az Önvaló Tudatosságunk teréből

Az anyagiak szegény-gazdag játszmája Önvalóként (a valódi Énünk) energia mezővé szelidül, amit tudatosan meghaladunk. Az anyagi kérdések ily módon többé nem okoznak szenvedést, bánatot, vagy aggodalmat, problémát. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!