Agykontroll és Theta Healing?

Két jól működő mentális megoldás az Agykontroll és Theta Healing. Lehet-e a Theta Healing a továbbfejlődés útja Agykontroll után? Mi a különbség köztük?

Az Agykontroll és Theta Healing különbsége

Míg az Agykontroll alfa agyhullámon dolgozik, addig a Theta Healing módszere theta agyhullámon. Így válik lehetségessé, hogy könnyebben, gyorsabban hozzáférjünk a tudatalattinkhoz. Felmerül a kérdés, mi szükségünk lehet erre? Végső soron a tudatalattink mindkét módszer esetén a nyitja annak, hogy “megoldjuk önmagunkat”, ahogy Max Planck (Nobel díjas fizikus) fogalmazott.

Az Agykontroll használatakor alfa agyhullámot használva leginkább csukott szemmel meditálunk, így programozzuk céljainkat vagy igyekszünk megoldást találni problémánkra. Sok gyakorlással elérhető, hogy nyitott szemmel is alfában maradhassunk és jobb eredményeket érhessünk el egy-egy élethelyzetünkben. Mindez csodálatot érdemlően pozitív élményekkel gazdagítja a használóját, a Theta Healing pedig emellett még tovább gyorsítja és mélyíti ezt a folyamatot azzal, hogy megtanítja, hogyan lehet theta agyhullámon nyitott szemmel meditálni, tudatot fókuszálni, programozni a kívánt eredményeinket akár úgyis, hogy közben beszélgetünk egy jót, esetleg tárgyalunk, dolgozunk  mással, vagy épp sorban állunk valahol. Így időt spórolunk, mert nem kell rá félrevonulós időt szánni.

Agykontroll és Theta Healing összehasonlítás

Az Agykontroll és Theta Healing a mentális programozásban

A Theta Healing is programoz, teremt fókuszált gondolataink útján és emellett – még mielőtt ezt tenné – előbb felméri mi rejlik a tudatalattinkban és a talált önkorlátozó hiedelmeket átalakítja támogató, pozitív programokká. Erre van szükség ahhoz, hogy céljaink ne csupán vágyak maradjanak, hanem el is tudjuk őket érni. A támogató hitrendszereink utána automatikusan működnek, kb. úgy, mint ahogy evés közben nem gondolkodunk azon, hogy hogyan kell megrágni az ételt.

Fizikai betegségek

Sokan hisszük, hogy a legtöbb fizikai betegség mögött lelki tényezők állnak, ezért ez lehet az alapja annak, hogy a mentális technikák hatnak a fizikai test állapotára is. A Theta Healing tanulása során külön tanfolyam nélkül, már az alapok elsajátításakor módszert és magyarázatot kapunk arra, hogyan tudunk egészségi állapotunkon javítani. Sok-sok theta használó szerint javulnak a fizikai betegségek már az alapok elsajátítása után is.  A Theta azzal növeli az egészségi állapot javulásának hatékonyságát, hogy a tudatalattiban feltérképezi a testi problémákat okozó lelki blokkokat és ezeket megszüntetve, pozitívvá alakítva kedvező hatást vált ki fizikailag is.

Intuíció

Theta technikákkal felerősödik az intuíció és hétköznapi tevékenységeink közben is, külön meditáció nélkül is áramlanak hozzánk az univerzum információi, válaszolva legbelsőbb kérdéseinkre. A beleérző képességünk és a megérző képességünk javul.

A Theta a “mindenki számára a legjobbat” ugyanúgy értelmezi, mint az Agykontroll. Emellett ezzel a módszerrel lehetővé válik, hogy egyszerre tartsuk tiszteletben a saját és a mások szabad akaratát is, úgy hogy nyer-nyer módon programozzuk a tudatalattit, miután “rendbe tettük”. Ennek eredménye, hogy valamilyen jó formában teljesül, amit szerettünk volna.

Múlt, jelen, jövő

Ezzel a módszerrel a képzeletbeli naptár használata nélkül is (sokszor nem tudjuk mi mikor történt) tudunk “utazni” a tudatunkkal más életeinkbe és meg tudjuk nézni azt az élettöredéket, amire épp szükségünk van az adott problémánk megoldásához. A Theta Healing módszerével bepillanthatunk abba, hogy várhatóan hogyan alakulhat a jövőnk, a pillanatnyi jelenünk következményeképp, sőt befolyással lehetünk rá.

Lélek

A Theta érzelmekkel is dolgozik és képes azokat is pozitívra változtatni anélkül, hogy pl. naponta pozitív megerősítő mondatokat kellene mondogatnunk. Hatására emberi kapcsolataink is megjavulnak és itt nemcsak a párkapcsolatra gondolok, hanem a munkahelyire, a barátira és bármely más kapcsolatra is.

Az univerzum internete

Mindkét módszerrel információk tölthetőek le “az univerzum internetjéről” és ez a lehetőség a Theta Healing használatakor automatikusan működik külön meditáció nélkül. Nekem ez olyan érzés, mintha kibővült volna a tudásom olyan dolgokkal, amiket Theta agyhullám nélkül nem tudok.

Racionalitás vagy spiritualitás

Tudom, mindez hihetetlenül hangzik. Én sem hittem, hogy tényleg működik, amikor először hallottam róla. Főleg, mert a módszer megalkotója, Vianna Stibal számára a módszer spirituális. Számomra maga a saját tapasztalás volt az, ami meggyőzött arról, milyen jól működő módszer ez, bárminek is nevezzük. Nap, mint nap “csodákat” tapasztaltam akkora tömegben és olyan jellegzetesen a theta módszerek alkalmazásához kapcsolódóan, hogy egy idő után már nem volt kérdés, hogy tényleg működik és nekem is működik, én is tudom csinálni.

A Theta Healing tanfolyamon elsajátítható 3 nap alatt (Alap tanfolyam), itt találsz róla részleteket.

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing tanár

Nézd meg ezt is

A vágyak így tartanak mókuskerékben és így nem - Önvaló és beteljesülés

A vágyak így tartanak mókuskerékben és így nem – Önvaló és beteljesülés

Hogyan lehetséges, hogy már meg van, amire vágytál, pedig fizikailag még nem látszik. A vágyak irányítanak, ha a vágyak mentén cselekszel vagy nem cselekszel. Így sok nehézséggel, bajjal, szenvedéssel találkozol és kevés örömmel, beteljesedéssel. Folyton úton vagy a jó felé, ahelyett, hogy "megérkezve" lennél, Önvalóként. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!