Újjászületés – Tudatalatti mintáinkon segít

Melyik lelki problémát milyen születés minta okozza? Hogyan születtél? Vártak? Kinek vártak? Hogyan gondolkodtak rólad születésed után? 

Az újjászületés megoldás a születésünk körüli időszakban szerzett tudatalatti mintáink korrigálására.

A főbb rossz születési minták és a kapcsolódó lelki problémák

Felmerül a kérdés, hogy tervezték-e, várták-e a babát? Ha nem, ennek az embernek valószínűleg az önelfogadás a témája, amivel sokat kell foglalkoznia. Hiszen, ha nem várnak, „nem kellek” program fut a tudatalattiban.

Fiút, vagy lányt vártak?

Ebből is az önelfogadás, önbecsülés sérülése származhat. Nagyon fontos szerepe van a nemi identitás kialakulásában. Ha egy kislányt fiúnak várnak, annak következménye lehet, hogy egyszerűen csak nem szeret szoknyát hordani, egészen addig, hogy nem tud kapcsolatot kialakítani a másik nemmel, mert a teste azt hiszi, hogy ő maga is férfi, vagyis férfias mintákat működtet.

Meg akart-e születni a baba?

Ki az, aki indítja a születést? Legjobb esetben a baba dönt, hogy: „Igen, jövök, végigcsinálom ezt az egészet, van erőm és bátorságom hozzá.” De mi van akkor, ha a folyamat nem így történt? Kialakul a magzatban egyfajta ellenállás, hiszen nem volt lehetősége életében a legfontosabb döntést meghozni, kényszerhelyzetbe került. Ennek további következménye lehet, hogy a későbbiekben egyszerű helyzetekben döntésképtelen lesz, nem tud felelősséget vállalni magáért. Elvárja, hogy döntsenek helyette hozzák meg, de haragszik is arra, aki ezt megteszi. Több paradoxon működést is eredményezhet, egy látszólag bagatell dolog.

A baba együttműködött-e az anyával?

Az anya együttműködött-e a babával? Csak csendben jegyzem meg, ha nem dönthet a magzat saját érzései, igényei alapján, ha nem várják ki, hogy elinduljon a természetes a születés folyamata, már nem beszélhetünk együttműködésről, ott már beavatkozás van.

Újjászületés - Tudatalatti mintákon segít

Természetes úton, vagy császárral született a gyermek?

A természetes, hüvelyi úton született gyermek megküzd az életéért, de ott lesz neki az a minta, hogy: „Meg tudom csinálni!”, hogy a”A dolgokért érdemes küzdeni, mert eredményük van.” A császáros gyermeknek nincs sikerélménye, ők sokszor meg sem mernek próbálni dolgokat, mert egész egyszerűen hiányzik ez a tudatalatti minta. Nincs siker programjuk! Azt várják, hogy valaki majd elintézi, majd megcsinálja, majd szállítja a sikert. Ha ebben a szakaszban volt rendellenesség, akkor kialakulhat a depresszió és pesszimizmus, valamint előjöhet bűntudat érzése, düh, harag, pusztító, önpusztító programok.

Születés után hogy bántak az újszülöttel, mit gondoltak a babáról?

Ez a világgal való kapcsolatunkat mutatja. Ha nincs figyelem, ennek hiányából kialakulhat függőség, félelem, bizonytalanság és feszültség érzése. Az egyik legfontosabb dolog az lenne, hogy a megszületendő gyermek, – természetesen, ha nincs életveszélyben- azonnal kerüljön édesanyja kezébe, hiszen olyan nagy utat tettek meg együtt, órákon keresztül azon fáradoztak, hogy egy új élet születhessen. És a nagy utazás után, kell egy biztonságos anyai kéz, ami öleli és megnyugtatja. A babának minimum 20 perc kell születés után, hogy megszűnjenek a testében lévő görcsök, amik világra segítették.

IKERTESTVÉR A POCAKBAN?

Minden nyolcadik terhesség ikerterhesség. Az elveszett ikertestvér sokkal nagyobb gond, mint, ahogy mi azt gondolnánk. Az embrió érzi, hogy nincs egyedül, érzi testvére támogatását. Az egyik legnagyobb feldolgozandó trauma a megszületendőnek, ha ez a támogatás megszűnik. Következménye pedig a megmagyarázhatatlan hiányérzés. Erről a minőségről írok következő cikkemben.

Hogyan oldjuk fel a születési mintáinkat? – Újjászületés

Ehhez használjuk az újjászületés transzlégzéssel módszerét.

Molnár Erika transzperszonális légzésterapeuta

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!