Reiki – nyugaton csoda, keleten természetes

A Reiki filozófia, Jézus kézrátétellel gyógyító módszerének mai, ámde ősi tudáson alapuló megoldása. Még fiatalító hatása is van. A Reiki és a sejtek hogy függenek össze? Hogyan működik? 

Lényege

Energia gyógyászati módszer, életmód. Univerzális, életerő energia, melynek alkalmazása során az energiát alkalmazója csatornázza az univerzumból majd tenyerén keresztül átáramoltatja a beteg testébe. Fontos tudni, hogy ilyenkor a kezelő nem a saját energiáját használja, hanem ő is kapja azt, átfolyik rajta. Hatására nemcsak a beteg gyógyul, hanem a kezelő is, még akkor is, amikor fizikailag egészséges és csak lelki gondja van. A Reiki energia kizárólag élő szervezetet gyógyít.

A Reiki és a sejtek együttműködése

Az energia a beteg ember testében végig fut a meridiánokon, helyreállítja a test energetikai egyensúlyát és beindítja ezáltal a szervezet öngyógyító mechanizmusát. Valahogy úgy lehet ezt elképzelni, hogy az energia “Gyógyulj meg” információt közvetít a sejtek számára. A sejtek pedig “értik” az üzenetet és nem “állnak ellen”, mert – pl. a vegyi készítményekkel ellentétben – nincs miért védekezniük és az információ direktben találja el a sejtek információs központjait.

Sejtjeink intelligensek, kommunikálnak egymással, az agyunkkal és kommunikálnak a külvilággal is. Reagálnak minden érzésünkre és tárolják a tudatalattink információit. Amikor “Gyógyulj meg” energiát kapnak, akkor képesek arra, hogy az energiát annak a sejtcsoportnak “adják”,  amelyiknek szüksége van rá, ahol a szervezet energia egyensúlya felborult. Ezért mondjuk azt, hogy a Reiki intelligens, oda áramlik, ahova a legjobb. A Reiki energia megtapasztalói ezért sokszor arról számolnak be, hogy máshol tapasztalják az energiát, mint ahol pl. fájdalmat éreznek. Ez azért van, mert a fájdalom, a diszkomfort érzés általában tünete valaminek, aminek a forrása a testben egészen máshol lehet.

Az energia sejtszintű működésének pozitív mellékhatása, hogy mindennapos használatával egész testünkre fiatalító hatással van, sejtjeink új életre kelnek, valószínűsíthetően ATP-vel töltődnek (az ATP adja a test energiáját, szervezetünkben a sejtjeink termelik). Látható hatása van a bőrön is, én magam is láttam, tapasztaltam.

Reiki - nyugaton csoda, keleten természetes

A Reiki és a meditáció

Ez az energia helyreállítja a lélek és a test harmóniáját, egészségét, kezelés közben a beteg is, kezelője is egyfajta meditatív tudatállapotba kerül, ami valószínűsíthetően az agy alfa agyhullámra váltásának köszönhető. Emiatt a kiváló stressz oldó is, jó hatással van a görcsös izmok ellazításában, megtapasztalható általa a lelki béke érzése.

Együtt más gyógymódokkal

Együtt is lehet alkalmazni más gyógymódokkal (nem helyettesíti az orvosi ellátást!), sőt arra is lehet használni, hogy ételeinket, tereinket energiával feltöltve harmonikusabb legyen az életterünk és egészségesebb az ételünk. Növények Reiki energiával történő kezelésekor a növényeink szebbek, egészségesebbek, dúsabbak lesznek és gyorsabban nőnek, szinte látszik rajtuk, hogy élvezik ezt az energiát.

Reiki és az állatokAz állatoknál is, sőt a kisebb gyerekeknél is csodálatosan tapasztalható ennek az energiának az eredményes működése, mert az ő hitrendszerükbe még nem épült be a kollektív tudatnak az energia módszereket elutasító hite. Számukra még ösztönös és természetes energia által gyógyulni. Ilyen tapasztalásnak magam is szemtanúja voltam.

.

Eszköze

a vizualizált szimbólumok, melyek ősi szimbólumok és meghatározott módon és fajtában használatosak.

Származása

Dr. Mikao Usui (Japán) keresztény szerzetes hozta létre, miután kutató munkát folytatott arról, hogy hogyan győzhette le Jézus a betegségeket kézrátétellel. Jézus nyomában járva, egy kolostor régi szanszkrit iratában megtalálta az Isteni Univerzális Életenergia kezelés egy módját és a kapcsolódó szimbólumokat. 21 nap meditáció során kérte le az univerzum tudás anyagából a szimbólumok jelentését és hatásmechanizmusát. Azt mondják, a 21. nap hajnalán a szent Kuriyama hegyen a homlok csakrájába érkező vakító fehér fénysugár hatására transzállapotba esett, látta aranyban a szimbólumokat és megértette egyidejűleg a jelentésüket. Az energia működését először önmagán tapasztalta meg, majd a kiotói szegény, rászoruló betegeket kezelte. Eközben tapasztalta, hogy a kezeltek röviddel gyógyulásuk után, hamarosan visszatértek azt megelőző életformájukhoz és problémáik újratermelődtek.

Reiki életmód

Dr. Mikao szegények körében szerzett tapasztalatai okán filozófiává az egyensúly az adni és kapni között, hogy így elérje az egyén felelősség vállalását a saját élete, életvitele fölött. A Reiki nemcsak egy kezelés, hanem egy új életmód, egy új szemlélet. Nemcsak akkor használjuk, amikor valami baj történt, hanem megéljük, filozófiájának elsajátításával megváltoztatjuk gondolkodásunkat, hogy elkerüljük a minket megbetegítő problémáink újratermelődését.

A módszer a mindennapokban

A Reiki tanfolyamokon tanulható erre felhatalmazott, oklevéllel rendelkező Reiki mesterektől. Kezelést bárki végezhet mások számára is, aki megtanulta a módszer szakszerű használatát.

Fekete Kata, természetgyógyász, újságíró, Theta Healing tanár

Nézd meg ezt is

ZYO Hála rezgés meditáció hangfürdővel videón

ZYO Hála rezgés meditáció hangfürdővel videón

Ez egy Önvaló meditáció, amely az igazi Énedbe vezet vissza. Figyelj befelé és érezd át. 

4 hozzászólás

  1. Kedves Kata!
    Én is szeretnék elérhetőséget kérni a reiki mesterhez.
    Köszönettel:
    Bakos Dávid

  2. Schubauer Béláné

    Szeretném magam kezeltetni Reiki mesterrel hol lehetne bejelentkezni!

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!