Feng Shui és a negatív energiák

Feng Shui – Hogyan hat a rendetlenség, kacatolás, befejezetlenség a lelkünkre és egészségünkre? Mire számíthatunk, ha helyreállítottuk?

A Feng Shui tanítása szerint a földet láthatatlan erővonalak szabdalják keresztül-kasul, némelyik kedvező, másik káros hatású.
Arra kell törekednünk, hogy a kedvező erők hatását a magunk javára fordítsuk és fontos, hogy elkerüljük az ártó erővonalakat (gyilkos leheletet). Óvakodjunk attól, hogy huzamosabb ideig olyan helyen tartózkodjunk (együnk, aludjunk, dolgozzunk), amely ki van téve a láthatatlan erők káros hatásának.

Feng Shui és Chi

Az életenergia (Chi) a természet lélegzete, vagy univerzális energia. Ott érezzük jól magunkat, ahol a Chi zavartalanul áramlik és védve vagyunk. Sok lakás „energiavámpírként”-ként hat az emberre, nem hogy erőre kapna, hanem a maradék energiáját is elszívja.
A Chi szereti a rendet, a harmóniát, a tágasságot, a lágy lekerekített vonalakat, ugyanakkor nem szereti a kacatokat, a rendetlenséget, az egyenes vonalakat és a félre eső területeket.
A Chi szereti a tavaszi nagytakarításokat és a frissességet, mely költségkímélő, ám igen hatásos energetizáló módszer, az ember böjti méregtelenítéséhez hasonlatosan a ház méregtelenítését szolgálja.
Számoljuk fel a rendetlenséget, mielőtt belekezdünk a térrendezésbe.

A kacatolás lelki összefüggései
Ne kacatoljunk, pl.: selejtezzük le a ruhákat, ha már nem hordjuk, mert ez egy gyűjtő szenvedély, boldogsághiányt jelent és aggódási tünet.

A felesleges holmik halmozói örökösen fáradtak, levertek, azt állítják, nincs energiájuk a takarításra. A szemét dédelgetőknek gyakran van székrekedése, a szemük fénytelen, a bőrük tompa fényű, nem szoktak tornázni, általában túlsúlyosak. A test elhájasodása és a felesleges holmik gyűjtögetése az önvédelem egyik formája. Úgy gondolják, hogy a zsírképzéssel és a lom felhalmozással kipárnázhatják magukat az élet megrázkódtatásaival szemben.

Amikor állandóan keresgélünk valamit

A lomok depresszióssá, reményvesztetté tesznek, az elerőtlenedés gátolja a cselekvést, szétszórtak leszünk (állandóan keresgélünk valamit). Az egészséges élethez nélkülözhetetlen az energia akadálytalan áramlása, az elakadt energiák gátló folyamatként hatnak az életünkre.

Feng Shui és rendetlenség, befejezetlenség

Feng Shui és a negatív energiákAkármilyen rendetlenség képes akadályt gördíteni a térben áramló éltető energiák útjába. A mentális zavartság, az elődök rossz energiái, a fizikai szennyeződések, a tisztátalanság éppúgy befolyásol, mint a tárgyi hulladékok.
A befejezetlenség is rendetlenség, akár fizikai, szellemi, érzelmi vagy lelki, súlyosan terheli egészségünket. A halogatott javítanivalók (pl.: leszakadt fiókgomb visszaillesztése, elromlott gépek javítása, csöpögő csap bőrözése, kert rendbetétele, stb.) szinte egy energiavámpír sebességével fosztanak meg erőinktől.

Feng Shui és a rend – amikor a rend helyreáll

Miután eltakarítjuk az akadályokat, ritkábban betegszünk meg, tisztábban gondolkodunk és könnyebben határozzuk el magunkat bármi újra. A lomok között csak egyedül lehet meglenni, de ha kitakarítjuk a szemetet, bizakodva helyreállíthatjuk társasági kapcsolatainkat.

A rendetlenség és a szemét felszámolása a gyógyulási folyamat fontos része, elvezethet az úton a boldogabb, kényszertől mentes élet felé.

Dr.Fauszt Terézia belgyógyász és kardiológus főorvos,  feng shui szakértő és oktató

Nézd meg ezt is

ZYO Hála rezgés meditáció hangfürdővel videón

ZYO Hála rezgés meditáció hangfürdővel videón

Ez egy Önvaló meditáció, amely az igazi Énedbe vezet vissza. Figyelj befelé és érezd át. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!