Negatív energia – Feng Shui, támad a huzat

Negatív energia a Feng Shuiban: a huzat támadó energiának számít, de hogyan? Hogyan védekezzünk otthon és a munkahelyünkön? Mire figyeljünk bútoraink, az ablakok, ajtók elhelyezésekor?

Negatív energia – támadó energia – a huzat

Nagyon gyors energiafolyam, az ott lakók életére negatívan hat, energiaszintjüket csökkenti. A kínaiak úgy tartják, hogy “egyenes úton csak a gonosz szellemek közlekednek”. Pl.: gyorsforgalmú út a lakhelyünk előtt, vagy gyors folyású folyó azért kedvezőtlen, mert a chi kénytelen túl gyorsan áramlani és nem tud jó hatást kifejteni az ott lakókra.

Védekezhetünk

kerítéssel, növényekkel, fákkal az épület és az út, valamint a folyó között.

Hosszú folyosón lelassítható az energia áramlása, falra helyezett tükrökkel, képekkel, vagy a mennyezetről lelógatott lámpával, szélcsengővel, mobillal, kristálygolyóval, stb.

Ha az ajtóval szemben ajtó vagy ablak van, a huzat energia orvosolható függönnyel, szobanövénnyel.

Egyenes út helyett kacskaringós

Negatív energia a Feng Shuiban
Egyenes helyett kacskaringós út

Az egyenes utat a kertkaputól a ház bejáratáig kacskaringóssá tehetjük kerti lámpákkal, növényekkel, körforgalom létrehozásával (szökőkút, szobor), de a legjobb megoldás, ha kanyargós utat építünk.

Negatív energia – így születik a támadó energia

Támadó energiát szül, ha a bejárattal szemben íróasztal, eladó vagy recepciós pult van, vagy ha egymással szemben helyezünk el két íróasztalt. Amennyiben nem tudjuk az asztalokat áthelyezni uralkodó pozícióba (hátunk mögött fal legyen és rálássunk a bejárati ajtóra úgy, hogy 45°-os szögnél kevesebbet kelljen fordulni), akkor a megoldás, hogy a támadó energia útjába teszünk valamit, pl.: növényt, szökőkutat, akváriumot, paravánt, stb.

Ez a felgyorsult energia konfliktust, állandó veszekedést szülhet az ott dolgozók között. A jó munkahelyi légkör és az akadálytalan munkavégzés érdekében érdemes a feng shui alapelveket figyelembe venni.

Dr. Fauszt Terézia orvos, Feng Shui oktató

 

Nézd meg ezt is

Ébredő tudatosság - Vajon mire tanít a koronavírus?

Ébredő tudatosság – Vajon mire tanít a koronavírus?

Hogyan szolgál minket az adott helyzet? Vajon mi lehet az ajándéka? Ez a cikk most a pozitív oldalról szól, az ébredő tudatosság egyetemesedéséről.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!