Negatív energia – Feng Shui, támad a huzat

Negatív energia a Feng Shuiban: a huzat támadó energiának számít, de hogyan? Hogyan védekezzünk otthon és a munkahelyünkön? Mire figyeljünk bútoraink, az ablakok, ajtók elhelyezésekor?

Negatív energia – támadó energia – a huzat

Nagyon gyors energiafolyam, az ott lakók életére negatívan hat, energiaszintjüket csökkenti. A kínaiak úgy tartják, hogy “egyenes úton csak a gonosz szellemek közlekednek”. Pl.: gyorsforgalmú út a lakhelyünk előtt, vagy gyors folyású folyó azért kedvezőtlen, mert a chi kénytelen túl gyorsan áramlani és nem tud jó hatást kifejteni az ott lakókra.

Védekezhetünk

kerítéssel, növényekkel, fákkal az épület és az út, valamint a folyó között.

Hosszú folyosón lelassítható az energia áramlása, falra helyezett tükrökkel, képekkel, vagy a mennyezetről lelógatott lámpával, szélcsengővel, mobillal, kristálygolyóval, stb.

Ha az ajtóval szemben ajtó vagy ablak van, a huzat energia orvosolható függönnyel, szobanövénnyel.

Egyenes út helyett kacskaringós

Negatív energia a Feng Shuiban
Egyenes helyett kacskaringós út

Az egyenes utat a kertkaputól a ház bejáratáig kacskaringóssá tehetjük kerti lámpákkal, növényekkel, körforgalom létrehozásával (szökőkút, szobor), de a legjobb megoldás, ha kanyargós utat építünk.

Negatív energia – így születik a támadó energia

Támadó energiát szül, ha a bejárattal szemben íróasztal, eladó vagy recepciós pult van, vagy ha egymással szemben helyezünk el két íróasztalt. Amennyiben nem tudjuk az asztalokat áthelyezni uralkodó pozícióba (hátunk mögött fal legyen és rálássunk a bejárati ajtóra úgy, hogy 45°-os szögnél kevesebbet kelljen fordulni), akkor a megoldás, hogy a támadó energia útjába teszünk valamit, pl.: növényt, szökőkutat, akváriumot, paravánt, stb.

Ez a felgyorsult energia konfliktust, állandó veszekedést szülhet az ott dolgozók között. A jó munkahelyi légkör és az akadálytalan munkavégzés érdekében érdemes a feng shui alapelveket figyelembe venni.

Dr. Fauszt Terézia orvos, Feng Shui oktató

 

Nézd meg ezt is

ZYO Hála rezgés meditáció hangfürdővel videón

ZYO Hála rezgés meditáció hangfürdővel videón

Ez egy Önvaló meditáció, amely az igazi Énedbe vezet vissza. Figyelj befelé és érezd át. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!