Immunerősítő lélekvitaminokkal – Le a trendi bacikkal, vírusokkal

Folyton-betegek-vagyunk szindróma. Mik a lélekvitaminok és mi tesz jót ilyen időkben testi és lelki gyógyulásunknak is? Természetes módszerek. Mire figyeljünk a gyerekeknél?

A tél mindig megkérdezi

vajon edzettük-e az immunrendszerünket egész nyáron? Gyűjtöttünk-e az őszi-téli napokra kellő mennyiségű tartalékot ellenálló képességből, jókedvből, fizikai és lelki erőnlétből? Kimostuk-e napfénnyel, mozgással, örömmel a salakot, a felesleget, a kéretlent a szervezetünkből, a gondolatainkból, érzéseinkből? Tápláltuk-e magunkat és egymást szeretettel, szabadsággal, boldogsággal?

Ha igen, akkor néhány torokköszörülés, vagy átmeneti émelygés és már túl is vagyunk rajta, ahogy a gyerkőc és a család is. Ha nem, akkor sincs baj. A BETEGSÉG JÓ BARÁT, MEGMUTATJA, HOL VAN FELADAT.

Az immunerősítés és a folyton-beteg-a-gyerek szindróma 

Ha bölcsis, ovis, iskolás a gyermek, óhatatlanul hazahozza az aktuális trendi bacikat, vírusokat. Az orvostudomány úgy tartja, jobb az, ha gyerekkorban sok mindenen átesik a kicsi, mert az „tapasztalttá” teszi az egész szervezetét és megtanul küzdeni, az immunitása sokkal erősebbé, stabilabbá, önállóbbá válik. Később lesz hasznára, ha nem tartottuk búra alatt sem gyerekünket, sem magunkat. Igen, de az is igaz, hogy a túl sok betegségből ki – betegségbe be állapot túlfáradást okoz mindenkinél. Okozhatják ez ún. környezeti ártalmak is. A család is belefárad a folyton-beteg-a-gyerekünk folyamatba.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Immunerősítő lélekvitaminokkal

Sok mindent, de az egészségtudatos élet és a megelőzés a leghatékonyabb.

Nézzük sorban!

Fontos, hogy mit gondolunk gyermekünkről (magunkról) a megküzdéssel kapcsolatban? Képes-e rá? Én képes vagyok-e rá? Igen, amit a gyerekedről gondolsz, azt többnyire magadról is. A gyerek általában egy élet-mintát lát és követ. De az is lehet, hogy egészen mást jelez.

Lehet azt a mintát látni egy családban, hogy na, itt van ez a lázas/hasmenéses/ hurutos/köhögős, és így tovább betegség. Kezdjünk hát vele valamit itthon!

Immunerősítő lélekvitaminokkal

Tegyünk meg minden tőlünk telhető természetes gyógyítási eljárást. Ilyenkor lélekvitaminokra, pozitív érzésekre, tartalmas, pozitív együtt töltött, játékos örömteli időkre, mesélésre, zenehallgatásra  is gondolhatunk. Utóbbiak mind lélekvitaminok, jó érzésekkel töltenek fel.

Vagy lehet orvoshoz fordulni, esetleg más fajta, lelki terápiás segítséget kérni. Utóbbit akkor ajánlom, ha rendszeresen hasonló folyamatok, betegségek ütik fel a fejüket akár a gyerekeknél, akár nálad, esetleg az egész családban. Biztos, hogy valamilyen megoldatlan bajt, esetleg családi, generációs problémát jelez a kicsi. Ő így tud hozzájárulni szeretettel a családi egyensúlyhoz.

Immunerősítő szerelem, szeretet

A legnagyobb immunerősítő és egészségmegőrző maga a rendszeres testi érintés: simogatás, masszírozás, ölelgetés, puszilgatás, csiklandozás, felnőtteknél pedig a rendszeres szerelem-teli szeretkezés. Ennél gyógyítóbbat orvosként sem tudok ajánlani!

A szerelem és a szerelmetesség energiájába nem fér bele a betegség! Átmenetileg lehet, de hosszan semmi képen!

A természet patikáját hívjuk segítségül otthon

A gyógyteákat ajánlom forrón! Kivéve a C-vitamin tartalmú teákat, mint pl. a csipkebogyó tea.

Vigyázat! Csak langyosítani szabad az egész szemű áztatott bogyót, semmi esetre sem forralni, mert a C-vitamin tartalma hőre elbomlik. A C-vitamin segíti az anyagcserénket és a betegségből való kilábalást. Támogatja az immunrendszerünket. A gyógynövények közül válasszuk az immunerősítő diólevelet és a kasvirágot.

Köhögés és felső légúti problémák természetes megoldásai

Kiváló köhögés csillapítók továbbá a bodza, a hársfa, a lándzsás útifű, a fehér mályva, a kakukkfű tea. Nyugtatók a citromfű, a levendula, a kamilla.

A köhögéscsillapító, hurutoldó teákat nyugodtan forrázhatjuk, 10-15 percig lefedve állni hagyjuk, majd szűrjük. Egy-egy adag: felnőtteknek 1 teáskanálnyi 2-3 dl forró vízre (csészényi) számítva, napi 2-3x. Gyerekeknek 12 éves kor felett adható már ez az adag. Fiatalabb gyerekeknek fele (mokkás kanálnyi egy csészére). A mennyiség is kevesebb.

A köhögésre, felső légúti hurutra készített teákat ízesítsük akác vagy kakukkfű mézzel. Segít a hurutos letapadások feloldásában. Ásványi anyag és vitamintartalma folytán segíti a szervezet védekezését és jótékony hatású az immunrendszerünkre.

Aminosav tartalma folytán tápláló, ha nem forró teába keverjük. Az aminosavak a fehérjék építőkövei, ezért a hő kicsapja és hatástalanná teszi őket.

Csecsemőknél vigyázzunk!

Mentát semmi kép ne használjunk, mert légzőközpont bénulást okozhat belélegezve a kicsiknél!

Egy kis aromaterápia – Immunerősítő fürdőzés és gőzölés

Szóba jöhet még az inhalálás is illó olajokkal, aromamécsesben vagy forró vízgőz felett, esetleg csak egyszerűen sós forró vízzel.

Az illatos krémek bedörzsölésre vagy ülőfürdők is sokat segítenek. Mindig egy kanál mézben vagy tejszínben keverünk el 4-8 csepp illóolajat, így adjuk a fürdővízhez, hogy ott finoman eloszoljon, ahelyett, hogy a bőrünkhöz tapadna és irritálná. 20 percet benne ülünk, közben egy csésze finom teát elkortyolgatunk. Nyugtató hatású illóolajok a levendula, a citromfű. Lázcsillapító hatásúak a citrusfélék, pl. narancs, grapefruit. Görcsoldóak a kömény és az édeskömény, majoránna. Ha gyermekünk vagy mi magunk nehezen keveredünk ki egy betegségből, vegyünk egy kakukkfüves illatos fürdőt és igyunk meg egy-két csésze kakukkfű teát. Segít a megküzdésben.

Szinte bármelyik gyógymódot vagy kombinációt is választod vagy áll rendelkezésedre, a kulcs, hogy szeretettel, örömmel tedd! Így  egyszerre gyógyítod vele magadat,  gyermekedet, hozzátartozóidat!

Örömteli, egészséges, szép téli napokat és békés együttlétet kívánok!

Dr. Szabó Ágnes Katalin Orvos-Természetgyógyász, Anya-Magzatkapcsolat Terapeuta,

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!