Hála – A pozitív gondolkodás kapuja

 

A hála energia visszavisz minket a létezés puszta örömébe, a kimondhatatlan boldogság irányába. Utat mutat a minket érő hatások tengerében. Hogyan éljünk vele?

Mi is a hála?

A spirituális életben a legfontosabb az önfegyelem, az értelem irányítása és a gondolatok kiválasztása. A hála felajánlásával automatikussá válik a gondolati és érzelmi világunk irányítása.

Ha képesek vagyunk a nap folyamán folytonosan hálát érezni, egyáltalán a létért és mindenért, amit átélünk, akkor a napi átlagos kedélyállapotunk és ezáltal világnézetünk pozitívvá és hibátlanná válik.

A hálánk áradatában élve Isteni tudat önt el minket, egy élő valóság. Az ember szívét a hála ereje képes kitágítani, megnyitni, hogy isten a helyét ott elfoglalhassa.

A hála nem egy üzleti tárgy, Isten mindent feltétel nélkül tesz, és ha Te is részt szeretnél benne venni, akkor a feltétel nélküliség alapelv.

Ha hálánk tiszta úgy gondolatainkban, mint érzéseinkben, akkor tudatilag emel minket.

Hála - a pozitív gondolkodás kapuja

A hála és a jelen pillanata

Ha képtelenek vagyunk hálát érezni, akkor hadat üzenünk a jelen pillanatnak. Az élet nem a múltban zajlik és nem is a jövőben, hanem mindig csak az egyetlen örökké jelen levő most-ban.

Szenvedéseink java éppen a jelen teljességének az elutasításából fakad.

A puszta létezés öröme

Ha intenzíven megtapasztalod, a hála érzetét valami különös dolog történik, mélyen legbelül béke tölt el, és már nem állsz ellen semminek. Valami kimondhatatlan boldogságot érzel: – a létezés örömét.

Ha tényleg meg akarjuk tanulni az Isteni Szeretetet amely, tágul és terjed, akkor a hálát kell gyakorolnunk.

A legértékesebb dolog, amit az EMBER birtokolhat a HÁLA. (A Földön jelenleg ez a legtisztább magas rezgésű energia, mert a szeretet energiáját lehúzza a hozzá tapadó sok negatív tapasztalás – Fekete Kata – szerk. megjegyzése, Nagy Szilvia nyomán.). Ezért hát a nap minden órájában élj a hála képességeddel!

Hogyan edzzük ezt az érzést?

Ha hálanaplót vezetünk, a hála hatását felerősíthetjük, ugyanis az írás segít összpontosítani, ezáltal a leírt szavak hatalmas erővel bírnak. Szánjunk rá mindennap időt és adjunk hálát akár a legapróbbnak tűnő dolgokért is. Az írás során érezni fogjuk, hogy egyre pozitívabbak leszünk. Ráadásul így mi láthatjuk, hogy mennyi jó dolog van az életünkben.

Mindenhol ott a lehetőség a hálára, gyakorolhatjuk, buszon, metrón, sorban állás közben, ilyenkor tudatilag terjedünk, és fentebbről éljük át a világot.

A hála egyébként egy erő, ami teremt is. Tulajdonképp mindenért lehetsz hálás, azért amid van, és azért ami vagy, és azért is hálás lehetsz, amid még nincs, és ami még nem vagy.

Ha e cikk olvasása közben vagy alatt egyetlen egyszer is hála érzés ébred benned, vagy netán napi rutinoddá válik, már megérte az idő és energia ráfordítást, hogy ezen a csatornán keresztül eljuttattam HOZZÁD.

Sok szeretettel: Incze Zsuzsanna

Felhasznált forrás: Gunagriha írásából

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!