Fáczányi Zsombor

Fáczányi Zsombor – az Ayurvéda híve és alkalmazója. Életvitelszerűen is igyekszik az Ayurvédában megismert dolgokat alkalmazni ill. folyamatosan keresi, kutatja ennek az ősi módszernek a mélyebb rétegeit. (Fekete Kata bevezetője)

1973-ban születtem Budapesten, ott is érettségiztem, majd továbbtanulás előtt egy évig dolgoztam, és letöltöttem a sorkatonai szolgálatot. Agrármérnöki diplomát szereztem, majd már munka mellett (hivatásos vadászként dolgoztam) posztgraduális képzésen vettem részt, vadgazdálkodási szakmérnök lettem.

Családi okok miatt visszaköltöztem Budapestre, és három évig egy ayurvedikus termékeket forgalmazó cégnél dolgoztam állatgyógyászati termékfelelősként. Akkor ismerkedtem meg az Ayurvedával, és volt szerencsém kilátogatni Indiába is.

Kezdetben arra gondoltam, hogy ez csak egy vargabetű az életemben, de később, amikor visszatértem a vadgazdálkodáshoz, tovább képeztem magam az Ayurveda területén. A fellelhető hazai szakirodalmat elolvastam, meghallgattam Ayurveda-előadásokat, később már én is tartottam néhányat, lefordítottam két angolnyelvű könyvet is, ayurvedikus masszázstanfolyamot is végeztem, és ma is folyamatosan keresem, hogy hol és miként bővíthetem még a tudásomat ezen a téren.

Még nem tudom, hogy milyen szinten fogok foglalkozni az Ayurvedával a jövőben, de abban már biztos vagyok, hogy nem elvesztegetett három év volt, amikor megismerkedtem ezzel az ősi tudással. Hiszem a megismert dolgok igazát, és próbálom minél több ajánlását életvitelszerűen is alkalmazni. Meglevő tudásomat szívesen osztom meg a témában.

Fáczányi Zsombor

 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!