Dr. Papp Szidónia antropozófus orvos, belgyógyász

Dr. Papp Szidónia antropozófus orvos, belgyógyász vagyok. Hiszem, hogy az embert test, lélek, szellem egységeként felfogva eredményesebben lehet gyógyítani, és ehhez a hagyományos orvoslást az antropozófus gyógyászat szemléletével egészítem ki.

2009-ben diplomáztam a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi karán. Addigra már túl voltam egy nagy keresésen, mely során azt a számomra ideális, az egész ember gyógyítására törekvő gyógyászatot kutattam, mely az akadémikus orvoslás eszközein túl, magasabb szempontok figyelembevételével, a teljes testi-lelki-szellemi gyógyulást tűzi ki célul. Ezen keresőút során sok fontos hatás ért, masszázs tanfolyamok, ismerkedés a hagyományos kínai orvoslással, homeopátiával, fitoterápiával, pszichoterápiás irányzatokkal, de egyik mellett sem tudtam elköteleződni, mert hiányzott valami. Ezt a „valamit”, akkor találtam meg, amikor először olvastam egy rákbeteg beszámolóját egy antropozófus klinikán töltött időről. Addig soha nem hallottam az antropozófus orvoslásról, de az a pár mondat, amivel leírta az ott uralkodó légkört, a gyógyítók hozzáállását, a kórházat, rögtön magával ragadott. Nem is az fogott meg leginkább a visszaemlékezésben, hogy az írója meggyógyult, bár haldoklott, amikor oda került, hanem hogy az ott dolgozók nem akarták minden áron meggyógyítani, hanem nagy hittel és empátiával kísérték őt a gyógyulás felé vezető úton. Ez az olvasmányélmény olyan mély hatással volt rám, hogy rögtön el is látogattam egy német antropozófus kórházba, a Stuttgart melletti Filderklinikre, mert nem hittem el, hogy ilyen létezik (ráadásul nem privát kórházként, hanem a társadalombiztosítás keretében). Nem csalódtam, és elindult egy azóta is tartó kaland és tanulás az antropozófus orvossá válás felé.

Küldetésem

Az antropozófus orvoslás, az ember test, lélek, szellem egységeként történő gyógyítása, melynek során a hagyományos orvoslás kiegészül olyan módszerekkel, melyek személyre szabott gyógyítást tesznek lehetővé.

Dr. Papp Szidónia elérhetőség

Sophianum Antropozófiai Központ

Tel: 06 1 599 9039

Időszak: hétköznap 14-19 óra között

E-mail: papp.szidonia@sophianum.eu

 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!