Spirituális Beatles és a gyógyító Transzcendentális Meditáció

Miért spirituális Beatles? Transzcendentális Meditáció mire jó? Mi köze a Beatles-nek a TM-hez és a spirituális Ébredéshez? Egy dal, ami magáért beszél.

Azt mondják a Beatles életében a legtermékenyebb időszak az volt, mikor kb. 1 hónapot töltöttek Maharishi Mahesh jógi ashramjában a megvilágosodás, Ébredés felé igyekezvén. Maharishi Mahesh jógi haláláig megvilágosodott szellemi vezetőként vezette az Ébredés felé az arra vágyókat és a szatszangjai mellett kidolgozta a Transzcendentális Meditáció technikáját is.

Maharishi jógi és a spirituális Beatles kapcsolódása

Különös és felhőtlennek nem nevezhető kapcsolata volt a Beatles-el. Ha spirituális szemmel nézzük, akkor náluk is érvényesült az univerzum Kölcsönösség-Egyensúly törvénye. A Beatles számára, bár az Ébredés nem érkezett el, mégis a kreativitás és a belső egyensúly olyan lehetősége jött el, ami végül még a fejet nem hajtó John Lennon-t is bocsánatkérésre ösztönözte. Maharishi jógi csodálatos tudása pedig a világhír szárnyaira kelt és a Beatlesen kívül még sok-sok más híres személy is hívévé vált, ahogyan az egyszerű emberek tömegei is.

Túl az egészségügyi hatásokon

Maharishi jógi nemcsak a meditáció egészségügyi hatásai miatt tanította módszerét, hanem mindenki számára elérhetővé és érthetővé szerette volna tenni a megvilágosodást, az Ébredést. Önmaga példája volt a felhőtlen és sosem szűnő szeretetnek, boldogságnak és örömnek, ami magának a megvilágosodásnak (Ébredés) a következménye, azaz a Tiszta és valódi Öntudat (Önvaló) felismerésének és megélésének.

A világ és a Beatles számára leginkább a Transzcendentális Meditáció maradt meg utána, legalábbis a nyugati világban, mert Indiában a követői viszik tovább a teljes tudását. Az Ayurvéda tanításakor ma nem hagyják ki Maharishit sem.

Mi a Transzcendentális Meditáció?

A transzcendentális meditáció, sok más meditációhoz hasonlóan az agyunkat alfa-theta agyhullámra állítja és eljuttatja a meditálót a belső béke, a tökéletes csönd állapotába. A transzendentális meditáció egy sokat kutatott meditáció típus, mely egyúttal bizonyítékot szolgáltat az összes többi hasonló meditáció egészségügyi hatásaira is.

Hogy hat a Transzcendentális Meditáció az egészségünkre?

Agykutatók követték nyomon a meditáció agyra gyakorolt hatását és a lenti videón látható is. A theta és alfa hullámok megjelenése pedig megtalálható a Youtube-on további videókon, ahogy az is, amint a két agyfélteke szinkronba kerül. Ezek egy agykutató számára bizonyítékot jelentenek a meditáció hatásosságáról és arról, hogy száműzi a stresszt és fokozza a kreativitást. További sok mérés igazolja a szív és érrendszerre gyakorolt jó hatásokat, a szervezet öngyógyító folyamatainak aktívabb működését, sőt azt is mondják, hogy ez a különleges, nyugalmi állapot a szépségnek, a fiatalos külsőnek és a belülről fakadó ragyogásnak is jót tesz. Ha nem is sikerül még elérni az Ébredés állapotát, de így is érdemes gyakorolni.

https://www.youtube.com/watch?v=O9RQGRrvEHg

A javaslatok szerint az ideális az, ha napi 2x 15-20-et töltünk el önmagunk belső békéjében. Ezzel folyamatosan tudjuk biztosítani a nagyobb teljesítményt és energikusabbak lehetünk. Sőt új ötleteink is születnek.

Érdemes elolvasni (lsd. lentebb) magyarul a Universe c. Beatles szám szövegét, ami Maharishi Mahesh jógi ashramjában született meg az éppen spirituális Beatles tagok fejében és egyből érthetővé válik az összefüggés a kreativitás és a meditáció között.

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing tanár

Across the Universe

Tudtad-e? Én, nem…

A szavak elszállnak, mint

A véget nem érő eső egy papírpohárban.

Megcsúsznak, miközben megelőznek,

És a világegyetemen keresztül elillannak.

A bánat tavacskái, a boldogság hullámai

Sodródnak át nyitott elmémen,

Hogy birtokoljanak, és simogassanak.

 

Jai guru deva om

Semmi sem változtathatja meg a világom

Semmi sem változtathatja meg a világom

Semmi sem változtathatja meg a világom

Semmi sem változtathatja meg a világom

 

A megtört fény képei, melyek

Előttem táncolnak, mint millió szempár

Hívnak engem és eltűnnek a világegyetemben.

Gondolatok bolyonganak, mint

A nyughatatlan szél egy levelesládában.

Vakon bukfenceznek, amint

Elkészítik útjukat át a világegyetemen.

 

Jai guru deva om

Semmi sem változtathatja meg a világom

Semmi sem változtathatja meg a világom

Semmi sem változtathatja meg a világom

Semmi sem változtathatja meg a világom

 

A Föld nevető árnyainak hangjai

Kört alkotnak nyitott tekintetemen át,

Unszolnak és hívnak,

Végtelen, halhatatlan szerelem, mely

Körülöttem ragyog, mint millió nap,

Hív engem és eltűnik a világegyetemben.

 

Jai guru deva om

Semmi sem változtathatja meg a világom

Semmi sem változtathatja meg a világom

Semmi sem változtathatja meg a világom

Semmi sem változtathatja meg a világom

(Beatles, a beatles.gportal.hu -tól)

 

Nézd meg ezt is

Anyagi kérdéseink az Önvaló Tudatosságunk teréből

Anyagi kérdéseink az Önvaló Tudatosságunk teréből

Az anyagiak szegény-gazdag játszmája Önvalóként (a valódi Énünk) energia mezővé szelidül, amit tudatosan meghaladunk. Az anyagi kérdések ily módon többé nem okoznak szenvedést, bánatot, vagy aggodalmat, problémát. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!