ZYO – Mi az a ZYO? Visszatérés a valódi lényedbe, az Önvalódba

Mi az a ZYO? Engedj meg nekem ehhez egy kis, látszólagos kitérőt.

Az emberi lény az egyetlen a Földön, aki képes az öntudatra. Az öntudat birtokosa azonban nem az ember. Sokkal inkább fordítva van. Az ember a tiszta tudat (Önvaló) megnyilvánulása. Amíg az ember csupán embernek tartja magát, addig korlátozott, szenved, a boldogság-szeretet állandó keresésében van.

Úgy érzi, nem tud elég jó lenni, fél, aggódik, szorong, függ másoktól (mert másokat tart létbiztonsága, szeretete feltételének) stb. Ez azonban nem az igazi öntudat, csupán annak egy korlátozott, pici szikrája. Ez csupán az emberhez tartozó énkép, a személyiség, az egó. Nevezhetjük az elme tudatának és tudatalattijának (együtt) is.

A “Minden Jó” a személy azonosultságban tűnékeny

Az ember annyira megszokta magát pusztán “kicsi Énnek”, korlátozott lehetőségekkel bíró embernek tekinteni, hogy nem is jut eszébe ezt megkérdőjelezni. Ebből a személyes kiindulópontból nézi a világot, igyekszik magán és a körülményein “javítani”. Erre bizony rákényszerül a párkapcsolati, munkahelyi, szülő-gyerek, táplálkozási, mentális zavarok, lelki problémák, betegségek, stb. kapcsán. Mivel téves a kiindulópont, nem kielégítő az eredmény sem.

Az ember ily módon nem képes a tartós boldogságra. Hiába igyekszik fejleszteni a személyiségét, hosszú távon hiába az öngyógyító technikák, az egészségtudatos szemlélet, a pozitív gondolkodás, a sok összegyűjtött tudás. Ezek nem hoznak tartós eredményt, az eredményeiket igyekezni kell fenntartani, újrateremteni. Mindezek mellett ugyanakkor, fontosak lehetnek a tartós boldogsághoz vezető utad során. Mind tágítja a személyiséged nézőpontját, mélyítik a megértést önmagadról (még akkor is, ha ez még a személyiség szintje).

Végső eredményre azonban az vezet, ha már látod, hogy sem a tárgyak, sem a vagyon, sem az elismerés, sem a család, sem a barátok, sem a párkapcsolat, sem a munka, sem a hobbyk, sem az élmények, sem ezek kombinációi, sem a tudás, nem adnak TARTÓS, szüntelen boldogságot, szeretetet. Ezek természetüknél fogva múlékonyak. Ráadásul mikor általuk tapasztalod meg a boldogságot-szeretetet, akkor még inkább akarod újra és újra.

Valahol mélyen állandóan jelen van valamiféle vágy, hiány érzet, ami belülről hajt ennek megszüntetésére. Valahol mélyen, intuitíven tudod, érzed, hogy valami nem stimmel, mert a boldogság, szeretet állandó, te viszont nem így éled meg, folyton elveszted, eltűnik.

Ez mindaddig így történik, míg a működésed személyes kiindulópontból valósul meg. A szeretet, a boldogság állandósága, feltétel nélkülisége a tiszta tudat (az Önvaló) maga. Ez a valódi lényed. Nem a személyiségeddel, nem a testeddel, nem az elméddel, nem az egóddal vagy azonos.

A ZYO ezért a valódi lényedről szól.

Kiinduló pontja a valódi lényed. Olyan tükröt tart eléd, ahol láthatod a valódi lényedet, és ezáltal meglátod azt is, ahol a működésed eltér ettől. Ez segít neked felismerni a – gyakran már komfort zónává vált – egós működéseket, örökölt, szokott mintákon, elavult múltbéli dolgokon alapuló, mozgató rugókká alakult belső dolgokat. Ez a különbség az, ami gyorsabban, vagy lassabban, de feloldódik.

A valódi lényed teljes megélése, beáramlása az élet minden területére, az a feltétel nélküli szeretet, a boldogság, a lét öröme, a békesség, nyugalom, biztonság, felszabadultság, egészség, stb. Ez maga a teljesség, az egyetemesség, elégedettség. Mindaz, amire valójában a lelked legmélyén mély, ösztönös sóvárgás él. Ez az otthonod, ez a mennyországod. Ez az isteni éned.

Mi történik ZYO-n?

A ZYO használ technikákat, módszereket, testi-lelki, energia, tudatalatti blokkokat old, rámutat a lényegre, mutatja neked a szavakon túlit, mutatja neked a technikákon túlit. A lehetőségeket, a tévedéseket, a tudatalatti játékait, téves beidegződéseit, az illúziókat. Ezek maguk az eltérések, ahol a működésed személyes (pillanatnyilag legalábbis). Ezek az “eltérések választanak el” önmagadtól, látszólag legalábbis. Ezek láthatóak a ZYO tükrében. Ebben a tükörben meglátod önmagad tisztaságát, szeretetét, békéjét, teljességét, egyetemességét, stb.

Ebbe a tükörbe nézni gyönyörű, csodálatos, néha viszont fájó, sajgó, rossz érzés. Mikor rossz érzés, akkor az a szembesülés pillanata. A szembesülésé, amelyik rámutat az eddig téves, hiábavaló működésekre. Egyszersmind ez az, amikor felismerődik az, ami eddig eltérített önmagadtól. Egyszersmind ez az, ami felszabadít.

Van, hogy nem is érted pontosan, miről is van szó. Mert a ZYO nem az elme tudását gyarapítja. A megértés az elmén túli lényed megértése, amihez az elmének előbb “nyílnia” kell. Ilyenkor is érzed, hogy itt valami jó van. Ilyenkor ez a jó elültetődik a tudatalattidban és szép fokozatosan “kicsírázik”. Lehet, hogy órák, lehet, hogy napok, hetek múlva. Aztán egyszercsak jön az AHA élmény és hirtelen már tudod, amit a ZYO-n még nem értettél :). Eddigre “érik be”.

Valójában nem a ZYO ad neked valamit, hanem te “formálódsz át”.

Rajtad múlik mennyire.

Rajtad múlik, hogy beéred-e kicsi boldogság “morzsákkal”, vagy az egész “tortát” kéred.

A te aktív részvételed azt jelenti, hogy tapasztalod, engeded a formálódást, nem ijedsz meg “útközben” néhány rossz érzéstől, kitartasz a valódi önmagad mellett, kérdezel, ha kérdésed, kétséged van, nem elégszel meg hittel, nem elégszel meg puszta tudás gyarapítással, nem elégszel meg önmagadról alkotott képekkel, illúziókkal. Hanem önmagadat kéred, a valódit, az igazit. A valódi lényedet önmagad szeretnéd tapasztalni, s nemcsak hallani szeretnél róla (bár sokszor ez az első lépés :)).

A ZYO nem újabb hiteket, tudást ad neked, hanem a saját tapasztalás lehetőségét. Enélkül ugyanis hiába a tudás, az nem adja meg a Minden Jó állandóságát.

A ZYO nem fejleszti a személyiséged (hiszen az csak egy önmagadról alkott kép), nem erősíti az egódat, hanem segít abban, hogy te magad meglásd ezek valótlanságát és te magad is eljuss oda, ahol már többé nincs szükséged a ZYO-ra vagy másra sem.

Utad során nagy örömök, nagy csodák, nagy nevetések várnak rád, ámde emellett nagy sírások, nagy felszabadulások és bizony nagy negatív érzések, s látszólag megpróbáltatások is. A negatív érzések az egós működés maradványai. Felszabadulásodkor ezek is előtörnek, azért, hogy feldoldódhassanak.

A ZYO-k után, és a ZYO-k között is, a tapasztalás folytatódik, így szorul fokozatosan kifelé a személyes működés, az Önvalós működés javára.

Mikor pedig “beleteljesedik” a kicsi Én az Önvaló tisztaságába, akkor minden, amit eddig szenvedésnek, nehézségnek, rossznak, megpróbáltatásnak éreztél, egyenesen jelentéktelenné válik, teljesen eltörpül amellett, amilyen a valódi lényed természete, “érzete”. 🙂 Ez a Minden Jó tere, miközben nem marad itt a kicsi Én, hogy minősíthesse ezt “elértem”-ként. 🙂

Ne feledd, te vagy mindebben a legfontosabb. Nem elég semmilyen módszer, segítség, könyv, tudás az aktív részvételed nélkül.

Hol találsz ZYO-t?

Előadások, tréningek, meditációk és más események formájában fizikailag is részt tudsz venni a ZYO-kon. Emellett online módon is be tudsz csatlakozni. Az eseménynaptárat célszerű többször is megnézni, mert folyamatosan változik és az események is cserélődhetnek benne az élet áramlása szerint. Ezek csoportos események. Emellett egyéni konzultációt is kérhetsz, akár interneten kereszül is (Skype).

Videókat itt találsz.

A ZYO egy új tudás-e?

Nem. A valódi lényed nem új :). Mindennél előbb volt itt. Nem határozható meg tudásként, sem módszerként, és nem is így érhető el. Az emberiség mindig is tudatában volt és van ennek. Benne van minden vallásban, benne van az ateizmusban is (hiszen végsősoron ez is a valláson alapszik :)), mindezek éppen ezt próbálták értelmezni (néha jól, néha rosszul). Erről szól a buddhizmus, a jóga (a jóga nem csupán sport :)), stb.

A ZYO  csupán az Önvaló másik formában történő megnyilvánulása. Másik formában szól hozzád, ugyanarról. Nem meghatározott, nem keretekhez kötött.

Kellemes “ébredést”, kiteljesedést, boldogságot kívánok!

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár, ZYO

Nézd meg ezt is

ZYO Természetes megfelelés és vágy, erőlködés nélkül:

ZYO Természetes megfelelés és vágy, erőlködés nélkül: Jún. 12.

Milyen az ember természetes, ösztönös megfelelése? Ami nem az érdekekről, a muszájokról, a teljesítményről, a félek, ha nem teszem meg-ról szól?

11 hozzászólás

 1. Szia Kata!
  Nagyon köszönöm a mai megtapasztalásokat!!! Hihetetlenül sokat segítettél😚😍
  Köszönöm az Új Évi jókívánságaidat!!! Én is hasonló csodákat kívánok Neked! Nagyon jó a rezgésedben tartózkodni🤗
  Puszillak;Zsuzsa

 2. Drága Kata!
  Köszönök mindent, amit a legjobb tudásod, érzéseid alapján adtál és adni fogsz nekem, életem meghatározó találkozása Veled való. Tudd, hogy ott vagy a mindennapjaimban, tőled hozott dolgok segítenek át sok mindenen.
  Tudom, hogy sokat kell még dolgoznom magamon, talán egész holtomig fogom ezt tenni, de sebaj..
  Én kívánom, hogy nagyszerű lényeddel továbbra is segíthess embereknek ráébredni a szunnyadó, igazi énjükre, mert az egy csoda.. Sokat legyél még velünk,nevessünk, töltődjünk, érezzünk, ráébredjünk!
  Csodás felismerésekkel teljes, szép új esztendőt Neked,
  Kriszta

 3. Kedves Kata!

  Összefoglalót szokás írni ilyenkor év végén. Én most azért ragadok tollat, mert kb. egy éve ismerlek Téged,

  miközben olyan változások történtek, amelyek miatt érdemes.

  Változások? Mihez képest? Röviden csak annyit az eredeti állapotról, hogy mindig egészséges és karcsú voltam. Egész életemen át kiszolgált a testem. Egyszer azonban a Világmindenség szabadságra küldött, pihenést rendelt el. Mivel magamtól nem tettem volna, kicsit besegített. Visszavonultak hormonok, ezek a kis mennyiségben termelődő anyagok, amelyek nagy befolyással vannak közérzetünkre, testérzetünkre.

  Ehhez kapcsolódtak más hormonok is, amelyeknek nem kellett volna. Ez jelentős testsúly-, erőnlét-, gondolkodás- és kedély változással járt együtt. Fekvő beteg voltam egy évig. A fizikai gyengeség mögött nagy igény mutatkozott lelki változásokra. Ebben segített a théta healing technika, amellyel Kata által ismerkedtem. Sokat foglalkozott velem egyéni konzultációkon is, Zyokon is, figyelmével, szeretetével.
  Sok segítséget kaptam szeretteimtől, természetgyógyász barátnőtől is.

  Így lassan gyógyulni kezdtem. Testileg és lelkileg épülgetve rácsodálkoztam arra, hogy milyen új arcát mutatja felém a világ!

  Rendszeres thétában töltött idő, letöltések, törlések, kitartó ásások hatásai mutatkoztak.

  Egyes életterületeket megszólítva éreztem, miközben megváltozott a szemléletem. Ez utóbbit nehéz kontrollálni, hiszen nem látjuk magunkat közvetlenül, amikor változunk.

  „ Hiába fürösztöd önmagadban,
  Csak másban moshatod meg arcodat. „ már akkor tudta József Attila.

  Az a megfogalmazhatatlan, megfoghatatlan, de mégis működő légkör, amit Kata felépít a Zyokon, egyre intenzívebb.

  Eleinte szinte elszálltam ilyenkor. Nagy belső boldogságot megélve elfelejtettem, hogy mi volt az ok, amelyen ásni akartam,

  vagy mi volt a probléma, amin a terápiás ülésen dolgozni akartunk. Ez is mérséklődött. Ma már tudok koncentrálni a problémára,

  dolgozni, ásni egyedül is. Az érzések amplitúdója kiegyenlítődött.

  Azért is írom a beszámolómat, mert Kata tartott egy „ tízmilliószoros” napot a közelmúltban.

  Ez, a keleti hagyomány szerint kiemelt idő, fontos pont.

  Kata felépítette beszédében energetikailag, és lelkileg is. Ott valami olyan történt, amit a jelenlévők nagy megelégedéssel megéltek,

  de megfogalmazni nem tudták, és nem is akarták.

  Az életemen azonban olyan változást indikált, amelyet szóba kell hozni, amelyet meg kell osztani, hogy mások is erőt merítsenek belőle.

  Azóta már nemcsak az egyes életterületeken látszik mindez, örömömre. A külvilág tükre mutat valami egészen mást!

  Eddig sem volt ismeretlen számomra az ezoterika, meditáció, önismeret szent fogalma. De mégsem provokálta a sok belső munka azt a változást,

  amit a külvilág visszatükrözött volna.

  Olyan életterületek mozdultak ki, amelyekről már teljesen lemondtam. Egyáltalán nem vártam ott már semmit ebben az életemben.

  Olyan esélyek nyílnak ki, amelyek ismeretlenek, így álmodni sem tudtam volna róluk.

  Földrengéshez hasonlítanám, de ehhez a szóhoz az épületek rombolódása tapad. Ez a „rengés” pedig kiegyenlítő.

  Felépít az életemben valamit, ami eddig előre tervezhetetlen és elképzelhetetlen volt. Teljesen új, örömteli kihívás, csak éppen élni kell vele.

  Új szelek fújnak! Új mosolyok fakadnak. Új szépségek mutatkoznak. Új örömök, kapcsolatok, lehetőségek, dinamika.

  Ahogy a Világegyetem tágul, s elvárja tőlem, hogy vele változzak. Ha nem félek ezektől a változásoktól, ha én magam megyek elébe,

  akkor megélem a csodás ígéretet:

  ha Isten felé lépek egy lépést, Ő ezerrel jön szembe.

  Itt szeretném megköszönni Katának a semmihez nem fogható hatást, amivel mindezt segítette.

  Szeretettel és öleléssel

  Piroska

 4. Szia!
  Sehol máshol,másnál nem tapasztaltam még ilyesmit,mint Nálad.
  …és igaz,még nem tudom mindez mire jó…de azt érzem,hogy jó 😀 és azt is érzem,vagy tudom
  ..vagy felismerem,hogy mindez nem idegen…valahogy egy… ” hazatalálás”.
  Köszönöm
  T.

 5. Szia,
  Még nem tartok ott, ahol szeretnék, bár biztos ott tartok, ahol tartanom kell.
  Nem sikerült megszabadulnom a testi fájdalmaktól, de már nem is ijedek meg tőlük. Azt a teljesen kívülről való rálátást még nem tudom megélni, de sokszor egy-egy tünetet más szemmel nézve jobban rólatok a miértre is. Pl. A múltkor az merült fel, hogy azért viselkedek valahogy, mert hiteles akarok lenni egy bizonyos szerepben és nem azért mert valójában ilyen vagyok. Aztán jött is a gondolat, hogy hogyan is akarok én megszabadulni a házhiteltől, ha ragaszkodom hozzá, hogy hiteles legyek.
  Úgyhogy azért van fény az alagút végén 😉

 6. A legutóbbi konzultációnk után, négy napig egy annyira csodálatos állapotban voltam. J Majd szóban részletesen beszámolok, de a lényeg, hogy teljesen megéltem az egységet, a tökéletességet, a feltétel nélküli szeretetet. Minden félelem és annak még a lehetösége is eltünt, egyszerüen nem volt „alkalmazható“. Olyan volt az egész, mint egy színház és történhet bármi engem az nem érint, nekem minden teljesen tökéletes volt. J Totális megengedés és öröm. Még a testi fájdalmak sem tudtak megérinteni. Jaj de jó volt, annyira természetes és felszabadító… aztán eltünt… pfff
  Minden esetre nagyon hálás vagyok, mert ilyet még sosem éltem át és ezt nem is tudnám elfelejteni, még ha akarnám sem. Még most is “vissza tudok nyúlni” oda, de nem tudok igazán belekerülni. Szóval hálás vagyok neked, mert ehez neked is közöd volt, nagyon sokat segítettél!
  Köszi! J
  Puszi
  Melinda

  • Drága Melinda,

   Köszönöm kedves szavaid. Az, amit tapasztaltál nem egy múló élmény. Ez az Önvaló, ez a Te valódi lényed, ez Te vagy. Igen, sokaknál kezdődik így a ráébredés arra, hogy nem azok a személyek, személyiségek, egó-k, akinek eddig hitték magukat, nem azok, akiknek eddig megszokták magukat. Ennél sokkal, sokkal szebb, jobb, több, gazdagabb az, amik vagyunk, ami vagy. Eleinte szokatlan, mert az elme nem tudja felfogni, nem tudja hová tenni és nem is kell neki, de azért megpróbálja :), ahogy eddig megszokta. Mivel nem tud vele mit kezdeni és még nagyon hallgatsz az elmére, ezért besorolódik az egész az élmény kategóriába. Az élmény pedig múlandó. Így úgy tűnik, mintha elmúlt volna. Valójában azonban nem tud eltűnni, mert Te vagy és ha eltűnne, akkor ki látná, hogy eltűnt :). Ha pedig itt van most is, akkor észrevehető, felfedezhető. Így hát csak ezen múlik. Keresd meg, figyeld meg, fedezd fel. Ott van, ott vagy, csak vedd észre. Sok embernél láttam már ugyanezt, meg fogod találni újra :). Csak engedd el az a hitet, hogy ez egy élmény.
   Szeretettel, Kata

 7. Horváth Zsuzsanna

  Mikor eljövök Tőled, minden olyan jó és

  mindig történik valami meglepő, ha apróság is, de amire már rég

  várok.

  Képzeld, ilyen még nem volt, szinte „lebegtem” hazáig, meg még

  talán itthon is egy darabig. 😊

 8. Közös meditációinkban csodálatos lelki élményeket élek meg, melyeket kifejező szavak talán nincsenek is. “Rózsaszínű lebegéssel” írható le leginkább.
  Olyan végtagfájdalommal érkeztem a ZYO-ra, amely egy tízes skálán 8-as erősségű volt. Bevallom, küzdöttem, hogy egyáltalán ülni tudjak a széken, miközben az önvalóról hallgattalak.
  Kedvesen próbáltál rávezetni, hogy ez a testem jelzése, amely megtanít arra, hogy ne azonosuljak a testemmel sem, és az elme játékával sem. Keressem csak a szemlélőt, aki mindezt látja. A szépséges lelki élmények előterében éreztem, ahogy a fájdalom kicsit elmozdul, szubtilis részeire esik szét. Még ott gomolyog ugyan, a test szenved, de elindult egy folyamat. Reggelre a 8-as fájdalom már ötösre mérséklődött. Próbálgattam, figyelgettem, hogy változik-e, amitől tényleg, kicsit hullámzott az erőssége, de már nem korlátozott a napi rutin végzésében. Másnap gondoskodó szeretettel felhívtál telefonon, és kedvesen végig vetted velem újra, hogyan is nézzek a testemre az önvalómból?
  Ahogy én megtapasztalom önmagamat, ahogy bennem a hiedelmeim által kreált világ létezik és mozog, – mennyivel könnyebb ezt megélni, mint leírni!- további fájdalom parányok váltak szét és semmisültek meg.
  S ami a legfontosabb, hogy felismerésem által tisztul a kollektív tudat! Ha én megteszem az önismeretem, a saját lényegem megismerése felé a megfelelő lépéseket, úgy tisztul fel az egész emberiség számára, hiszen ebben az egységben élünk.
  Szeretettel köszöntelek
  I. Piroska

 9. Köszönöm Kata!
  Azóta is ülök az autóban és nem tudom abbahagyni a nevetést….. EZ ÓRIÁSI volt!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂

 10. Az esemény után úgy éreztem szűk lett a bent lét és elmentem sétálni. Leírhatatlan érzések voltak vannak bennem. Hol sírtam hol nevettem! Ahhoz tudnám hasonlítani mikor egy börtönből szabadul az ember. Alig tudta a testem elviselni az érzéseket tág lett a terem mintha egyszerre láttam volna mindent és éreztem volna. Mindenben ott voltam az emberekben a madarakban a kövekben. Végtelen szeretetet érzek mindenki és minden iránt a tárgyak , állatok növények iránt is. Mindenkit és mindent szeretnék megölelni hogy tudja szeretem!
  Egyszerűen belül minden könnyű lett és minden félelmem elmúlt mindenről. Ami az elmémet egy kicsit megzavarta zavarja de lassan nyugszik ő is.
  Úgy érzem a nagy kép lassan össze áll és minden világos lesz. Érzékeltem kivüről magamat láttam a világot kint és bent egyszerre.
  Tudom most már miért vonzott az univerzum mióta tudom az eszem. Most is oda vágyom a végtelenbe de mellette van egy nagy szeretettem e világ felé. Csodálatos a föld és csodálatosak az emberek és minden ami rajta van.
  Bármilyen élet helyzetbe kerültem mindig is szeretem az életet. De ez a megtapasztalás nincs hozzá fogható.

  Köszönöm neked és a Teremtőnek hogy felismerhettem!

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.