ZYO Empátia – Hogyan “empatikus” az Önvaló Énünk?

A ZYO Empátia c. esemény egy önfelszabadító, önismereti esemény, ahol a téves önmegítéléseink okozta szenvedések, problémák, korlátok és az ezekhez való ragaszkodások ismerődnek fel és foszlanak szét.  Bizonyos nézőpontból ez valamiféle felszabadulás. Az Önvaló Énedből nézünk rá – ahogy mindig – erre a témára is. Az sem baj, ha még nem tudod mi is ez az Önvaló dolog, rá fogsz jönni :). Ez nem a szokásos fejtágító. Az Önvalóra “épül”, szóval feje tetejére áll a szokott világod, és felolódnak benned a téves, ámde igaznak hitt berögződések, melyek miatt úgy látod a világot, mintha te a világtól különálló személyiség-test lennél (Egó). 

Az empatikus ember sokszor mások érzéseit érzi sajátjának, s ettől szenved. Az empátia hiányos viszont érzelem szegény, tőle meg a környezete szenved .). Mi lenne, ha nem szenvednénk az empátiától, hanem mernénk hagyni? Tudnánk élvezni?

Ezt az eseményt is videóra rögzítettem neked. Ha szeretnéd, akkor így utólag is hozzáférsz. Lentebb találod a hozzáférés díját (megegyezik a részvétel díjával) és az elérhetőséget, ahol jelentkezni tudsz.

Az Empátia nem jó és nem rossz

Van, hogy olyan helyzetben találjuk magunkat, amikor csak teszük és teszünk a másikért, miközben már majd belerokkanunk. Van, hogy inkább elkerülünk valakit, mert ő folyton olyan negatív.  Van, hogy épp azért keressük valaki társaságát, mert attól olyan jól érezzük magunkat. Van, hogy belépünk valahova és rossz kedvünk támad, pedig korábban olyan jól voltunk, és igaz lehet ennek a pozitív oldala is. Van, hogy érezzük a másik érzéseit és vele érzünk. Van, hogy világgá tudnánk szaladni ugyanettől.

Van, hogy bűntudatunk van, mert nem adtunk pénzt egy szegény koldusnak vagy egy betegnek, aki tőlünk kér, s van, hogy átnézünk rajta.

Van, hogy minél több érzést osztanak meg velünk, annál inkább úgy érezzük, hogy kezdünk úgy viselkedni, mint az, aki megosztotta őket velünk. Mintha rajtunk ragadnának az érzéseik. Van, hogy próbálunk valamiféle védelmet találni ez ellen, s van, hogy meg sem próbáljuk, csak szenvedünk tőle és nem értjük. Van, hogy örülünk, mikor a másik örül, nevetünk, mert a másikat nevetni látjuk. Van, hogy boldogok vagyunk, mert ránk ragad a másik boldogsága.

ZYO Empátia c. esemény témája

Mi az az empátia?

Hogyan hat az életünkre?

Az empátia hiánya a bűnözővé válás alapja (Dr. Ranschburg Jenő, nem pontos idézet), az empátia viszont sokszor azt eredményezi, hogy átveszünk másoktól érzéseket. Akkor mi tévők legyünk?

Hogyan “empatikus” az Önvaló Énünk?

Vajon tényleg empátia hiányának a jelét tapasztaljuk (bizonyos esetekben) vagy valami mást?

Ha valaki felfedezi magán az empátia hiány jeleit, mit tegyen?

Vajon, aki empatikus, annak törvényszerűen bűntudatot kell éreznie, ha valami balul sül el?

Vajon hol van a beleérző képesség határa? Vajon az egész Föld bolygó szenvedését “illik” beleérezni?

Vajon a beleérzés válogat a jó és rossz érzésekbe való beleérzések között?

Vajon a gyógyítók, lelki gyógyítók hogyan élik meg a klienseik érzéseit? Mit lehet kezdeniük azzal, hogy az empátiára szükség van a gyógyításban, ugyanakkor nagy teher is lehet számukra a sok-sok érzés?

Hogyan lesz empátiából fásultság? Hogyan “zárja el” az empátia útját a fásultság?

Stb.

Az Önvalót fedezed fel, önmagadban

Most is, ahogy a többi ZYO alkalmával is – valódi lényedet, az Önvalót fedezed fel. Lehet, hogy még nem tudod, nem érted, mégis az vagy (itt ezt is megtapasztalhatod). Valahol mélyen amögött az személyiség mögött, aminek hiszed magad, ott van az a csoda, az a teljesség, ami valójában vagy. Ez egy interaktív előadás, meditációs és tréning (gyakorlati) elemekkel, amely tükröt tart neked, hogy megláthasd benne a valódi lényednek ezt az arcát, és azt is ahol nem a valódi önmagadat éled. Az eseményen egyúttal ezek az eltérések oldódnak is, így mélyülsz a valódi lényedben, akkor is, ha már ismered azt. Ugyanekkor így oldódik az egós működésed is.

Tisztul a lelked a téves, örökölt mintáktól, tudatalatti programoktól, fölösleges szenvedéstől, problémáktól, szorongástól, félelemtől, zavaroktól, káosztól, stb., miközben érzékeled, tapasztalod önmagad a valódi lényedként.

Videók

Az egész ZYO HANGSÚLYOZOTTAN AZ ÖNVALÓRA “épül”, szóval ne egy szokványos fejtágítást várj :). A fentiek csupán tervezet, melyet az élet spontán átírhat a jelenlevők igényei, kérdései szerint.

Korábbi ZYOk-ból egy-egy részlet videót itt találsz a Youtube-on: https://www.youtube.com/channel/UCu40d8exg2ZqpFM0F0sTVUg

ZYO Empátia időpont

Már elmúlt.

Hozzájárulás, Hozzáférési díj a videóhoz

3.000 Ft/fő

Helyszín

BIJO Energia Központ, XIII. Bp, Róbert K. krt. 96-100., Galéria 11-es terem.

Részvétel esetén a videót vissza tudod nézni.

Jelentkezés 

katalin.fekete@naturmagazin.hu mail címen vagy lentebb a Hozzászólásoknál, kérlek segíts nekem azzal, hogy nem a Facebookon jelentkezel :).

Ha videót szeretnél, kérlek azt is itt jelezd.

Mi az a ZYO?

További előadásokat itt találsz.

Elérhetőségem

Fekete Kata, természetgyógyász, ThetaHealing tanár, ZYO 

Nézd meg ezt is

ZYO Áramló Életöröm . Önvaló

ZYO Áramló Életöröm – Önvaló találkozó élőben – Ápr. 22-23-24.

Ez az önmegismerés áramlás, kiterjedés, tágulás, öröm és önszeretet tapasztalás. Olyan gyakorlatokkal, melyek ezt lehetővé teszik.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!